Tuesday, October 17, 2006

ΑΠΑΤΗ;

Ώρα:06:05
Εγγεγραμμένοι:478.466
Ψήφισαν:276.396
Συμμετοχή:57,77%
Ενσωμάτωση:1.208 / 1.298 (93,07%)
Έγκυρα:256.466
Ακυρα / Λευκά:19.930
Έδρες:45


Δήμος Αθηναίων. Δήμαρχος, λέει, εκλέχτηκε από το 46,10% των Αθηναίων πολιτών.
Όμως, ο Δήμαρχος εκλέχτηκε από το 24,71% των Αθηναίων εγγεγραμμένων στους καταλόγους. Και αντί για 27 έδρες, δικαιούται 11. Αναλογικά και οι υπόλοιποι. Και καλό θα ήταν να μας άδειαζαν τη γωνιά από 21 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ συμβούλους που ΔΕΝ τους ψήφισε ο κόσμος ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ή ρίχνοντας ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ.
Αλλά κι αν δεν υπολογίσουμε την αποχή και συνυπολογίσουμε τα ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ που είναι ψήφοι, πάλι θα έπρεπε 3 σύμβουλοί να μην εκλέγονταν…. Κι αυτό οικονομία είναι.

20 Comments:

At Tue Oct 17, 05:06:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Χμμμμ....

Πριν από χρόνια, σε μια παρέα μετά από (αρκετό) κρασί υποστήριξα ότι θα έπρεπε τα λευκά να παίρνουν έδρες. Δλδ, όσες έδρες θα αναλογούσαν σε λευκά (και όχι άκυρα) να μένουν κενές. Να αναγκάζεται ο πολιτικός να επιβιώσει με θετική ψήφο και όχι μέσα από ένα πρωτάθλημα τυφλών στο οποίο βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι.

Με κοιτάζανε σαν παλαβό.

 
At Tue Oct 17, 05:50:00 PM, Blogger Stelios Frang said...

Η Δημοκρατία είναι καθεστώς των ενδιαφερομένων για τα κοινά και όχι των αδιάφορων. Όποιος δεν ενδιαφέρεται, εμπιστεύεται τη γνώμη των άλλων και τους αφήνει να εκλέξουν γι' αυτόν. Δεν είναι κακό αυτό! Και στο φαγητό διαλέγουν μερικοί/μερικές ό,τι παραγγέλνει η/ο σύζυγος, άμα έχουν εμπιστοσύνη στο γούστο τους. ;-)

 
At Tue Oct 17, 06:10:00 PM, Blogger άστεγος said...

Αγαπητέ Ημίαιμε,
περισσότερο δεν θα μπορούσα να συμφωνώ μαζί σου! Λογικότατη σκέψη!

 
At Tue Oct 17, 06:59:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μπαμπάκη, αγνοείται ο Πρωτοδίκης που αποφάσισε ότι είναι παράνομος ο μη υπολογισμός των Λευκών στη διαδικασία των εκλογών. ΤΡΕΜΟΥΝ στην ιδέα και, αν δεν κάνω λάθος, έφτιαξαν -πέρσυ- άρον άρον έναν Νόμο για να τα μπαλώσουν.

s.frang, αν και Σαλονικιός, δεν τρώω πατσά, όποιος και όποια κι αν μου τον διαλέξει...

άστεγοαντώνη, τι έγινε; Ακόμα στους δρόμους;;;;; :)

 
At Tue Oct 17, 10:43:00 PM, Anonymous Anonymous said...

και τι δουλειά θα κάνουν αυτοί οι κακόμοιροι οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκδιωχθούν; θα πουλάνε κάστανα στην πανεπιστημίου;

 
At Wed Oct 18, 12:54:00 AM, Blogger Rodia said...

Ναι, αλλά μάλλιασε το πληκτρολόγιό μου να το γράφω.. ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.. έτσι το ποσοστό της αποχής είναι πλασματικό. Νεκροί από 10ετίας και πλέον εξακολουθούν να είναι εγγεγραμμένοι, καθώς και πολίτες που έχουν μεταφέρει αλλού τα δικαιώματά τους.
ΑΠΟΡΩ γιατί αυτό δεν έχει σχολιαστεί απο ΜΜΕ, ούτε καν εχει αναφερθεί.

:-) Ημίαιμε, λάβε θέση! Πού να κάνω επίσημο ερώτημα; καμιά ιδέα;

 
At Wed Oct 18, 02:00:00 PM, Blogger Lion said...

Στις Κουτοφραγκίες της Ε.Ε. υπάρχουν νομοι και υποδομη, ωστε το κρατος να γνωρίζει ακριβως και ανα πάσα στιγμή, που κατοικουν οι πολίτες του. Για την Ελλάδα δεν ξέρω - αλλα και να υπάρχει νόμος, προφανώς δεν εφαρμόζεται.

Τώρα αυτό μπορεί να προσδίδει στην Ελλάδα μία ψευδαίσθηση "μαγκιάς" και ελευθερίας, ενώ παράλληλα να "υποβιβάζει" τους κουτόφραγκους σε φασιστοειδή, μπιγκ-μπραδερ-ικά κράτη. Αλλά δεν είναι έτσι.
Πρώτον, όσες φορές με έχει ψάξει το ελληνικό κράτος για ασήμαντες αφορμές (τροχαία παράβαση, εφορία), με έχει βρει εν ριπή οφθαλμού. Που σημαίνει οτι στην Ελλάδα έχουμε την ίδια αστυνόμευση με την υπόλοιπη Ε.Ε. Θεωρώ μάλιστα την ελληνική αστυνόμευση χειρότερη, γιατι γίνεται κρυφά και ανεξέλεγκτα. Κανείς δεν ξέρει, πόσα γνωρίζει το κράτος γι' αυτόν.
Δεύτερον, με την κουβέντα γύρω απο το ψευτοδίλημμα "ελευθερία ή κρατική παρακολούθηση", χάνονται όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η - επίσημη - συγκέντρωση στοιχείων.

Με άλλα λόγια: αφού μας παρακολουθούν που μας παρακολουθούν, αφού ΕΧΟΥΝ ήδη όλα τα στοιχεία για μάς, γιατί δεν αξιοποιούνται τουλάχιστον αυτά τα στοιχεία προς όφελος μας;

Η ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων είναι ένα μόνο παράδειγμα. Εσεις θεωρείτε την διαδικασία για την "μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων" σαν κατι φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα είναι μια ηλίθια, γραφειοκρατική εφεύρεση, που σας τρώει χρόνο (και παραγωγικότητα) απ' την ζωή σας. Κάτι που το τρώτε αναγκαστικά - και αδιαμαρτύρητα - στην μάπα (συγνώμη για την έκφραση).
Αν το κράτος παραδεχόταν επίσημα "ναι, γνωρίζω ανα πάσα στιγμή πού κατοικείς" (αφου το ξέρει που το ξέρει), θα μπορούσε - το κράτος - να ενημερώσει αυτόματα τους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς να ταλαιπωρεί τους πολίτες.
Χάνετε πολύτιμο χρόνο απ' την ζωή σας - γραφειοκρατώντας -, μόνο και μόνο για να μην παραδεχτείτε επίσημα, ότι το κράτος γνωρίζει που κατοικείτε.

Μήπως δεν γνωρίζει το κράτος ποιός πέθανε; Μήπως δεν γνωρίζει το κράτος ποιός συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του; (θυμηθείτε την στρατολογία).
Γιατί πρέπει ο πολίτης να ενημερώνει τους εκλογικούς καταλόγους με δική του ευθύνη (ενηλικιώθηκα, πέθανα, μετακόμισα); Το αποτέλεσμα είναι ο πολίτης να αδιαφορεί και να έχουμε ελλειπείς εκλ. καταλόγους - με τα γνωστά μειονεκτήματα.

Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα, αλλά δεν θέλω να το παρα-μακρύνω το σεντόνι. Αν ξέραμε όλοι (επίσημα, γιατί ανεπίσημα το κράτος το ξέρει ήδη), πόσους κατοίκους έχει ο Χ νομός, θα μπορούσαμε να διοχετεύσουμε κονδύλια, ανάλογα του πληθυσμού. Τώρα πέφτουν λεφτά σ' έναν νομό, ανάλογα με το ποσό κολλητός είναι ο νομάρχης με τον εκάστοτε πρωθυπουργό.
Είναι δημοκρατία αυτό;

Υ.Γ. η ιδέα να "εκπροσωπούνται" τα λευκά, είναι καλή. Αλλά αν δεν έχουμε αξιόπιστα στοιχεία, δεν ξέρουμε πόσα είναι τα λευκά.

 
At Wed Oct 18, 10:56:00 PM, Blogger NinaC said...

Για αυτό εγώ λέω ότι η αποχή δεν είναι λύση...

 
At Thu Oct 19, 02:03:00 AM, Blogger Charlie Alexandra said...

wise, my friend, wise

 
At Thu Oct 19, 02:47:00 PM, Blogger diastimata said...

Γι αυτό, να συμμετέχουμε;
Και το δικαίωμα στην ψήφο (άρα και στην μη ψήφο);
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις...

 
At Fri Oct 20, 07:02:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Φίλοι αγαπητοί κι αγαπημένοι, ειλικρινά δεν προσπαθώ ν'ανοίξω μεγάλη κουβέντα. Εξ άλλου το ίδιο συμβαίνει παντού (στις Δημοκρατίες τουλάχιστον ή "Δημοκρατίες" όπως έχουν καταντήσει). Να κυβερνούν δηλαδή οι εκλεγόμενοι από ένα μικρό ποσοστό με μύριες όσες επιπτώσεις. Ατέλειωτη κουβέντα ανοίγει το σχόλιο του oldskipper για την ανούσια Γραφειοκρατία. Ν' αρχίσουμε τα ποστ γι αυτό ή δεν θα βγάλουμε και κει άκρη;

 
At Fri Oct 20, 11:49:00 PM, Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Καλησπέρα,
λογικότατο το βρίσκω. Αλήθεια, οι δημοτικοί σύμβουλοι πληρώνονται για να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ; Αν ναι, θα μπορούσε εναλλακτικά να μείνει ο αριθμός των συμβούλων ο ίδιος, αλλά να μειωθεί αναλογικά με την αποχή η πληρωμή... Το ίδιο και όσο αφορά τη Βουλή

 
At Sat Oct 21, 10:43:00 AM, Blogger Lion said...

Ωραια ιδεα μαυρο προβατο. Μαλλον πιο πραγματοποιησιμη απο την ιδεα του ημιαιμου.
Να μοιραζονται οι εδρες οπως τωρα αλλα οι αμοιβες τους να ειναι αναλογες με το ποσοστο αποχης / λευκου στις τελευταιες εκλογες.

Το μειονεκτημα ειναι, οτι τα βγαζουν απο "παραπλευρα" εσοδα (βλεπε μιζες).

 
At Sat Oct 21, 12:43:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Εμ, γι αυτό σας κάνω παρέα! :)

 
At Sat Oct 21, 08:03:00 PM, Blogger Alkyoni said...

πατ πατ μου ... με μπέρδεψες..
αλλά όπως και να χει όπως και να χρησιμοποιήθηκε ο Κουράκης,το ανέβασα μόνο και μόνο για να δείξω πως έχουμε και ανθρώπους που πάσχουν απ την καλοήθη νόσο που λες.

Καλό σου βράδυ :)

 
At Sat Oct 21, 10:06:00 PM, Blogger bidibis said...

Εγώ λέω για οικονομία στην Κρήτη να επίτρέπεται μόνο η κάθοδος των πασοκτσήδων στις εκλογές και στην Καστοριά, στη σαλλλονίκη και την καλαμπάκα μόνο των δεξιών

Προτείνω επίσης την κατάργηση των νομαρχιών και την καθιέρωση της αιρετής περιφεριακής αυτοδιοίκησης.

Στις βουλευτικές κατάργηση του σταυρού προτίμησης και για να μην πολυλογώ ριζική αλλάγη του εκλογικού συστήματος, το οποίο τρέφει και αναπαράγει το λαϊκσιμό και τις πελατειακές σχέσεις

 
At Tue Oct 24, 09:19:00 AM, Blogger Xνούδι said...

Αποχή αποχή. Η μόνη.... ασφαλής λύση.

Γουφ σκυλούκο και φιλί μεγάλο μετά από καιρό.

 
At Wed Oct 25, 02:56:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Σας παρακαλω, μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι η Φωφη αυξησε τα ποσοστα της? Τι δουλεια κανει?

Προσπαθω απεγνωσμενα να παρακολουθησω τις εξελιξεις και να τις καταλαβω και να τις αναλυσω..

Στην δορυφορικη, ειδα οτι δινανε κατι ψηφοδελτια πιο μακρυα απο της Δημοκρατιας του Κονγκο!

Ειλικρινεστατα

 
At Wed Oct 25, 05:00:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Η ΦΏΦΗ δεν έχει ανάγκη να κάνει οποιαδήποτε δουλειά στα κοινά. Δούλεψε ο πατέρας της για αυτήν.
Ο πρωην σύζυγος της πήγε να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση αλλά μπήκε μέσα στον Κορυδαλλό(δεν ξέρω αν είναι ακόμα τρόφιμος)

Πιστεύω οτι απτην Βίλλα της στο Πανόραμα Βούλας μας στέλνει την ευγνωμωσύνη της που της δώσαμε μια δεύτερη δουλεια στην οποία έχει μια κάποια μικρή ενασχόληση
πέρα της θέσης της στην Εθνική Τράπεζα στην οποία φυσικά και δεν εμφανίζεται

ΑΣΠΡΟΣ ΛΥΚΟΣ

 
At Wed Oct 25, 11:05:00 PM, Blogger just-evi said...

Χαίρουμε τι ψηφίζουμε λέμε!!!!!
Καλησπέρες:))))

 

Post a Comment

<< Home