Thursday, September 07, 2006

Καλό Φθινόπωρο

Σχεδόν γύρισα! Μέχρι να σας διαβάσω ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ και να συντονιστώ στην μπλογκολειτουργία, καταθέτω μια ακόμα προσπάθεια -μια και οι επίσημοι φορείς που "σήκωσαν" φωνή έχουν σιωπήσει- να ακουστεί και η αντίθετη άποψη για το -διακομματικό- έργο της επέκτασης του Α/Δ στη θάλασσα.

E-mail/επιστολή στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 6 Σεπτεμβρίου 2006:

"Κύριε Διευθυντά,

Γνωρίζω ότι μερικοί θα σπεύσουν να με κατατάξουν στους γραφικούς «αντιδραστικούς» σε κάθε μεγάλο έργο που ανακοινώνεται αλλά, οφείλω, για να μην υπάρχει το άλλοθι του «όλοι συμφωνούσαν» να καταθέσω εγγράφως την άποψή μου μαζί με την απορία μου για τη μη επέμβαση εισαγγελέα μέχρι τώρα για το έγκλημα που άρχισε να συντελείται ως «επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης 10-28, του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στη θάλασσα κατά 1063 μέτρα».

Δυστυχώς, για να μη χάσει πελατεία το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καταδικάζεται για την επόμενη δεκαετία να καμαρώνει επαρχιώτικα για τον μεγάλο του …διάδρομο ενώ ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η –πολλαπλάσια- χρηματοδότηση που απαιτείται για την κατασκευή του τέρμιναλ εξυπηρέτησης των περιβόητων «υπερατλαντικών» πτήσεων. Που, όταν με το καλό – σε δέκα-είκοσι χρόνια - καταστούν εφικτές, ο αστικός ιστός γύρω από το Α/Δ θα είναι τέτοιος που θα υποχρεώσει στην απομάκρυνσή του, όπως έγινε με το Ελληνικό, τη Ρόδο, το Ηράκλειο κλπ.

Βάλτε, λοιπόν, άλλα είκοσι χρόνια και θα δείτε ότι μέχρι να λήξει η σύμβαση των Γερμανών για το Ελευθέριος Βενιζέλος, το Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είναι μονίμως υπό «αναβάθμιση», «επέκταση», «ανακαίνιση», και όποια άλλη λέξη θέλετε για να ικανοποιείται η κατινίστικη ζήλια ορισμένων για τα εν Αθήναις έργα και να βγάζουν τον σκασμό.

Θα τον έβγαζα κι εγώ, μια και καταλαβαίνω ότι οι υποκρυπτόμενες πολιτικοοικονομικές παράμετροι είναι τόσο δαιδαλώδεις που δεν μπορώ ως απλός πολίτης να παρέμβω σ’ αυτές αλλά, στην προκείμενη περίπτωση, εκτός από αυτές, προκύπτει μια βέβαιη περιβαλλοντική καταστροφή που δεν θα αντισταθμιστεί από οποιαδήποτε «υποσχόμενη» ανάπτυξη.

Αυτά, έτσι, για να υπάρχει καταγραμμένη η αντίθετη άποψη (που μπορώ να σας τεκμηριώσω εκτενώς).

Με εκτίμηση

Ημίαιμος (με τα πραγματικά στοιχεία)

Υ.Γ. : Ο αγώνας σας για τη μετεγκατάσταση του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αναβλήθηκε;"


Ανανέωση 8-9-06

Άντε να δούμε, θα απαντήσει κανένας; (ευγενικά τους τα λέμε γαμώ το!)

E-mail προς ΥΠΕΧΩΔΕ 8-9-06

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, με έκπληξη και λύπη παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την εν πολλοίς "κομματική" αντιπαράθεση ΠΕΧΩΔΕ-Δήμου Θερμαϊκού για το έργο της επέκτασης του διαδρόμου στη θάλασσα. Ο Δήμαρχος από τη μια, τώρα θυμήθηκε να αντιδράσει (επί ΠΑΣΟΚ σιωπούσε) ενώ κι εσείς το πήρατε "δε θα περάσει του δημάρχου" και συνεχίζετε, πείθοντας και τον Πρωθυπουργό σε ανακοινώσεις και επιτρέποντας στον εργολάβο να αρχίσει το έργο πριν καν αποφανθεί το ΣΤΕ (για να μη πληρωθούν οι ρήτρες; Κι αν το ΣΤΕ αποφανθεί ΚΑΤΑ;). Πολλοί πολίτες -μη οπαδοί- αναρωτιούνται γιατί ρισκάρετε με τέτοια ορμή τη δεδομένη αξιοπιστία σας. Οι πολίτες αυτοί μπορούν μέσω του google.earth να δούν από τώρα τις επιπτώσεις του έργου και τα έργα αποκατάστασης αν εστιάσουν στην Παραλία της Κατερίνης! (έργο, δυστυχώς, των ίδιων (μη)μελετητών). Δεν είναι ΟΛΟΙ ΑΔΑΕΙΣ. Και οι επιπτώσεις είναι εκ των προτέρων ΟΡΑΤΕΣ σε μικρότερης κλίμακας έργα. Πώς, λοιπόν, θα τους πείσετε; Πώς θα τους κάνετε να μη νιώθουν ότι τους κοροϊδεύετε κατάμουτρα; Πώς θα τους πείσετε ότι όλα αυτά τα παράλογα είναι ΔΙΑΦΑΝΗ;

Εδώ πια δεν παίζεται το παιχνίδι της εξουσίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Αυτό δεν αφορά σε εμάς και δεν μας νοιάζει. Μας νοιάζει το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας. Κι εσείς, όπως και οι προκάτοχοί σας του ΠΑΣΟΚ, το γράφετε πεισματικά στα παλιά σας τα παπούτσια. Γιατί;"


17 Comments:

At Thu Sep 07, 12:14:00 PM, Blogger άστεγος said...

Καλώς μας επέστρεψες! Και ορεξάτος για τη συνέχιση του αγώνα μάλιστα.
Εκφράζω επίσης τον βαθύ μου σεβασμό μια φορά για τον λόγο που στάλθηκε η προεδρική πρόσκληση του προπροηγούμενου ποστ και δυο φορές για τον λόγο της απόρριψής της. Στον φίλο σου φυσικά...

 
At Thu Sep 07, 12:30:00 PM, Blogger Marialena said...

Γιούπιιιι! Επέστρεψε το παιδί μας το καλό, yes,yes,yes! Με το καλό ψυχούλα να ξαναβρεθούμε τώρα που χειμωνιάζει και μαζευόμαστε.

Μου χε λείψει η παρουσία σου...!
Καλοσώρισες και πάλι, Μ.

 
At Thu Sep 07, 12:55:00 PM, Blogger Neura said...

Ελπίζω να υπάρξει απάντηση στην επιστολή σου και ακόμα καλύτερα να ληφθούν μέτρα άμεσα.
Γιατί και εγώ έχω κάνει έγγραφη καταγγελία για διάφορα θέματα στο Δήμο θεσσαλονίκης.
Εγώ τους έγραψα τα παράπονα μου στη σελίδα τους στο διαδίκτυο και αυτοί να μη σας πω που με γράψαν.

 
At Thu Sep 07, 04:12:00 PM, Blogger NinaC said...

Αγκαλιές και φιλιά.

Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό...

 
At Thu Sep 07, 09:03:00 PM, Blogger Кроткая said...

Καλώς ορίσατε! Μας λείψατε! καλό χειμώνα.

Όλα καλά; ΟΛΑ - ΟΛΑ??

όσο για το αεροδρόμιο, χαρα στο κουράγιο σου μωρέ Ημίαιμε, σοβαρά όμως. Αν και εν όψει εκλογών, ΟΛΑ είναι πιθανά...

 
At Thu Sep 07, 10:40:00 PM, Blogger σχολιαστής said...

Για σου αγαπητέ Ημίαιμε.

Για το διάδρομο και την υποθαλάσσια, ελπίζω να υπάρξουν εξελίξεις (ενημέρωση του κόσμου), λόγω και των δημοτικών. Κάποιοι μιλάνε για τοπικό δημοψήφισμα.

Για να δούμε τι θα δούμε.

 
At Fri Sep 08, 02:26:00 AM, Blogger manosantonaros said...

Ναάυαρχε, εσύ στα ελικόπτερα δεν ήσουν; Πώς μας προέκυψες κομάντο;
Χαχαχαχαχαχα!
Είναι αλήθεια ότι μας έλειψες.
Να'σαι πάντα καλά και το ίδιο δυναμικός και καθαρός.
Φχιου-φχιου-φχιου (ακινησία!)

ΥΓ. Μια μέρα Ναάυαρχε, θα τους επιβεβαιώσεις εδώ των μπλογκο-φίλων ότι βάραγε ακινησία ο στόλος για πάρτη μου; Δεν με πιστεύουνε μωρέ.

 
At Fri Sep 08, 12:38:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καλώς σας ξαναβρήκα!

-Μάνο, ετοιμάζω ποστ για τις ...ακινησίες. Και πάντοτε κομάντο ήμουν... και κουμάντο, ασυζητητί, δεν σήκωνα :) Με συγκίνησες με τα του πατέρα σου. Άντε γιατί με κάτι άλλα σου κόντευα να σε ξεχάσω...

-Αγαπητέ Σχολιαστή, το έργο της επέκτασης έχει ήδη ξεκινήσει ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ΔΕΝ ΕΧΕΙ αποφανθεί ακόμη. Και δηλώνω ακόμη μια φορά δημοσίως ότι η βασική αιτία της δημόσιας κακοδαιμονίας μας και της φασιστικής συμπεριφοράς των "δημοκρατικών"
πρασινομπλέ πολιτικών μας είναι η απόλυτη διαχρονικά υποταγή της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στα πολιτικοικονομικά συμφέροντα. Από καταβολής του νεοελληνικού κράτους. Μάλλον και από παλιότερα...

-Κροτκαγιοσοκολατίτσα γλυκιά, αντί για κουφέτα, εμένα να μου κρατήσεις σοκολατάκια σαν κι αυτά που μονίμως ξεχνάς να πάρεις μαζί σου... :) Σμούτς.

-Περσεφονάρα ΜΟΥ, τι οίστρος θερινός ήταν αυτός; Κουράστηκαν τα ματάκια μου αλλά δεν μπορούσα και να σταματήσω να διαβάζω τα ωραία σου. Αν είναι έτσι, ποτέ μη σώσει και σου κάτσει ο ανεπρόκοπος, να μας πλουτίζεις τον νού και την καρδιά με τις ευαισθησίες σου. :)

-neura (νεύρα;), καλωσήρθες στα μέρη μας και καλή υπομονή. Συνέχισε την "υποβολή παραπόνων", κι ας μην απαντάνε οι σφουγγοκολλάριοι. Και συνέχισε να είσαι ενεργή πολίτης. Κι εμείς μαζί σου. :)

-Μαριαλενίτσα, που "φθινοπώριασες" κάποιες καλοκαιρινές μέρες, ΧΑΜΟΓΕΛΑ, σου πάει. Και μας πάει (σε φωτεινά μονοπάτια). :)

-Αντώνιε, ακόμα ΑΣΤΕΓΟΣ; Υπάρχει και η λύση του ...σώγαμπρου! (δυστυχώς την Κροτ με το ιδιόκτητο σπίτι την πρόλαβε (;) άλλος αλλά, μη μασάς, υπάρχουν κι αλλού σοκολατιές που κάνουν σοκολατάκια!) Καλώς σε βρήκα φιλάρα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 
At Fri Sep 08, 05:02:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μακάρι, Ιχνηλάτα μου, να ήμουν στην Αλάσκα. Έλυωσα στα πέριξ, με ελάχιστες μονοήμερες αποδράσεις στα βουνά, λόγω απρόβλεπτων γεγονότων (ασθένεια μητρός) και αναγκαστική αποχή από τα μπλογκοδρώμενα (την έχουμε πηδήξει την ελληνική γλώσσα...). Να φανταστείς, ξέμεινα κι από ρητά και πού να σ'εύρω!!!
:)))

 
At Fri Sep 08, 05:05:00 PM, Anonymous Anonymous said...

E, ναι λοιπόν, είσαι ένας γραφικός αντιδραστικός! :^)
Καλή επιστροφή! Όλα εντάξει να υποθέσω; (ή να ελπίσω;)

 
At Fri Sep 08, 06:32:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ευχαριστώ μπαμπάκη, ε, νηνεμία προς το παρόν, εύθραστες ισορροπίες 87 χρόνων...
Το παλεύουμε. Είπαμε, τα χρωστάμε αυτά.
Εσείς; Μπλέ παπαλάκια πάλι; :)

 
At Fri Sep 08, 06:45:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Ημίαιμος-Imiaimos said...
"Το παλεύουμε. Είπαμε, τα χρωστάμε αυτά."
Σωστό, πολύ σωστό. Εύχομαι το καλύτερο.

"Εσείς; Μπλέ παπαλάκια πάλι;"
Αρχίζουν και γίνονται μωβ, έως πολύ μωβ λέμε...

 
At Fri Sep 08, 07:02:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Αυτό που νιώθετε οι δυό σας μετράει πολύ... Μερικές φορές, και η χειρότερη αναποδιά γίνεται μέτρο εκτίμησης και της μικρότερης χαράς. Σμιλευόμαστε. Και το καλέμι πονάει μερικές φορές άσχημα...
Δεν κωλώνουμε, στις φουρτούνες, έτσι; Αγάντα καλά κι εσύ κι η μπαμπάκενα.

 
At Mon Sep 11, 12:02:00 AM, Blogger Μαύρος Γάτος said...

Καλώς επέστρεψες, ώρα να φεύγω εγώ...

Σ:)))

 
At Mon Sep 11, 03:48:00 AM, Blogger Μαύρος Γάτος said...

Ελπίζω όλα όσα σε απασχόλησαν να πηγαίνουν καλά τώρα...

 
At Mon Sep 11, 12:38:00 PM, Blogger An-Lu said...

-Καλώστονε και καλό φθινόπωρο!!!!
-γουφ-γουφ!!!!(από την ημίαιμη Τσάκι)

 
At Thu Sep 14, 02:20:00 PM, Blogger Xνούδι said...

Καλό Φθινόπωρο να έχουμε σκυλούκο μου. Καλώς μας ήρθες πάλι.

Φιλί χνουδένιο.

 

Post a Comment

<< Home