Friday, July 07, 2006

ΟΛΟΙ τα παίρνουν!;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΞΑ
Ο συμμαθητής, γιατρός άρα, από χέρι καθυστερημένος στο ραντεβού...
“Πού είσαι;”
“Πού να ‘μαι, κάτω απ’ το ρολόϊ στην πλατεία Γρεβενών και σε περιμένω!”
“Ο.Κ., σε λίγο φτάνω, είμαι στην Κρανιά” (!!!)
Το σε λίγο, βεβαίως, σημαίνει πάνω από μισή ώρα με 35 βαθμούς υπό σκιά, μόνο για την άλλη κάψα -αυτή των ματιών της- θα άντεχα να περιμένω.
Με το που είπα να φύγω, να σου ο περίεργος(όταν περιφέρεσαι ασκόπως στην πλατεία των Γρεβενών, όλο και κάποιος θα σε πλησιάσει). Γύρω στα 80.
“Τίνους είσι ισύ; Πρώτ’ φουρά σι βλέπου”
“Γαμπρός είμαι παππού, εσύ από εδώ, ντόπιος;”
“Ναι, πιδί μ’, ποιόν περ’μέν’ς;” Σκέφτηκα, χωροφύλακας θα ‘ταν στα νιάτα του (20 χρόνια γαμπρός ακόμα δεν χώνεψα την ...ανάκριση).
“Ένα φίλο μου παππού και ευτυχώς που έχουμε και τα συντριβάνια εδώ να δροσιζόμαστε” αστειεύτηκα.
“Ε, σιγά του έργου, ιδώ πιδί μ’ χαΐρ’ δεν έχουμι, χτίζουμι, γκρεμίζουμι, έτσ’ για να κάμουν μερ’κοί λιφτά”
“Γιατί το λές αυτό παππού; Έτσι ήταν τα Γρεβενά πριν είκοσι χρόνια; Δεν έχει προοδεύσει ο τόπος;” προσπάθησα να αποφύγω την τρικλοποδιά της πολιτικολογίας που φαινόταν στον ορίζοντα...
“Ου τόπους κι μερ’κοί προυόδιψαν, ιγώ δεν προυόδιψα” μου λέει και μου κλείνει το μάτι.
“Δηλαδή;”
”Τι δηλαδής. Ούλοι τα παίρνουν πιδάκι μ’, κι εμείς ντιπ τίπουτις.”
“Ξέρεις δηλαδή εσύ προσωπικά ότι ο τάδε ή ο δείνα τα παίρνουν;” επιμένω μάλλον ανοήτως να προβληματίσω τον ηλικιωμένο συνομιλητή μου.
“Αμ δεν ξέρου; Άνθρουπος μέσ’ απ’ του Χρηματιστήριου μι τά ‘πε, ποιός έρ’ξε του χρηματιστήριου, θ΄κός μας είνι, αλλά δεν του μαρτυράου γιατί θα με κλείσουν φυλακή” “Παππού, πόσων χρονών είσαι;” ρωτάω,
“ογδόντα” μου απαντάει,
“ξέρεις, στα ογδόντα δεν σε κλείνουν φυλακή, δεν μας λες ποιός είναι να κάνεις και καλό στον τόπο σου αντί να μας αφήνεις να ψάχνουμε και να κατηγορούμε ενόχους και αθώους;”
Ο παππούς μάλλον κατάλαβε ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να τον σιγοντάρω στην ελληνική πολιτική “ξερολίαση” και έσυρε τα βήματά του παραπέρα μουρμουρίζοντας. Ξεκίνησα τον γύρο της πλατείας για να περάσει η ώρα.
Τι περίεργοι που είμαστε, αλήθεια, οι άνθρωποι... Κατηγορούμε συλλήβδην όλους αυτούς που εμείς ψηφίζουμε, όποιο ιδεολογικό χρώμα και να υπηρετούν, για διαφθορά, εξαγορά, διαπλοκή, ανηθικότητα και άλλα σοβαρά και μη, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι τους κατηγορούμε γι αυτά που ΕΜΕΙΣ καθημερινά κάνουμε. Ο επιχειρηματίας που στρογγυλεύει το ευρώ προς τα πάνω, το αφεντικό που δεν ασφαλίζει τον εργάτη, ο επιστήμονας που αμείβεται για "μη μελέτες", ο αγρότης που δηλώνει άλλα, ο φούρναρης που κλέβει στο ζύγι, ο κρεοπώλης που πουλάει και το χαρτί στην τιμή του κρέατος, ο ταξιτζής που σκαλίζει το ταξίμετρο...ο και ο και ο.
Σε μια κοινωνία που μιζάρει ακόμη και τους Αγίους της με τάματα “για να πετύχει το παιδί στο Πανεπιστήμιο”, ποιός έχει το δικαίωμα να κατηγορεί χωρίς αποδείξεις τον άλλον;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ΚΑΝΕΙΣ.
Και πρέπει κάποτε, η συκοφαντία να θεωρηθεί κακούργημα, όπως τότε στην αρχαία Αθήνα που ο συκοφάντης εξοστρακιζόταν (εξορίζονταν) από την κοινωνία.
Και η επώνυμη τεκμηριωμένη καταγγελία να μην εκλαμβάνεται ως ρουφιανιά!
Ίσως έτσι εντοπίζονται πιό εύκολα και οι πραγματικοί απατεώνες, όπου κι αν ανήκουν...


Καλές διακοπές σε όλους τους φίλους. Σας περιμένω ανανεωμένους!

28 Comments:

At Fri Jul 07, 09:07:00 PM, Blogger άστεγος said...

Συμφωνώ απόλυτα ότι η διαφθορά υπάρχει παντού στην ελληνική κοινωνία και ένα μεγάλο μέρος της φέρει ευθύνη γι'αυτό.

Η επίσημη καταγγελία πάντως είναι μεγάλο ρίσκο για δύο λόγους:
1. Λόγω ακριβώς της διαφθοράς, ακόμα και σε δικαστικούς κύκλους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη δικαιωθείς ποτέ.Και
2. αυτό που θα μείνει η ρετσινιά της ρουφιανιάς, μια και στην Ελλάδα το παράνομο θεωρείται μαγκιά και το νόμιμο...ύποπτο.
Στη Γερμανία πολλές φορές ξαφνιάζομαι, που το παραμικρό καταγγέλλεται αμέσως επίσημα από απλούς πολίτες. Δε σου κρύβω ότι κάποιες φορές κι εγώ ο ίδιος τους χαρακτήρισα ρουφιάνους. Αλλά τα πράγματα στη Γερμανία είναι αλλιώς: Η αστυνομία θεωρείται από τη μεγάλη πλειοψηφία ότι δουλεύει πραγματικά στην υπηρεσία των πολιτών. Η δικαιοσύνει λειτουργεί σωστά, ώστε και ο πιο αδύναμος πολίτης να είναι σίγουρος ότι όταν έχει δίκιο, θα δικαιωθεί και στο δικαστήριο ακόμα κι αν έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό αντίδικο (Πριν λίγο διάβασα σε εφημερίδα ότι αφαιρέθηκε για ένα μήνα το δίπλωμα οδήγησης του πολύ γνωστου και αγαπητού ποδοσφαιριστή της Μπάγιερν Μέμετ Σολ, γιατί παραβίασε το όριο ταχύτητας. Απλά πράγματα που είναι αδύνατο να συμβούν στην Ελλάδα των γνωριμιών, του μέσου και της καβάντζας)
Καλές διακοπές!

 
At Fri Jul 07, 09:17:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Δίκιο έχεις Αντώνη, γιαυτό εύχομαι "κάποτε" ν' αλλάξουν!

 
At Fri Jul 07, 10:29:00 PM, Blogger σχολιαστής said...

Φίλε Ημίαιμε, ευτυχώς υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, που δε μετέχει στη ρεμούλα και την αρπαχτή. Που κάνει τη δουλιά της με επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια, που δεν θέλει να βγάζει χρήματα που στηρίζονται σε απάτη. Ξέρω αρκετούς τέτοιους ανθρώπους, άρα δεν μπορεί συνολικά να είναι μικρή μειοψηφία.
Και φυσικά αποφεύγει τις επώνυμες καταγγελίες γιατί ξέρει ότι με αυτό το νομικό σύστημα θα μπλέξει.

Αυτά θα τα ξαναπούμε όταν δροσίσει.

Καλές διακοπές.

 
At Fri Jul 07, 11:06:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Κι εγώ ξέρω σχολιαστή μου πολλούς, αλλά δυστυχώς η διαφθορά ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε καν. Γιατί έτσι μας έμαθαν!...
Καλές διακοπές και σε σένα και καλή αναγνωσαντάμωση με τις δροσιές! :)

 
At Sat Jul 08, 12:04:00 AM, Blogger Yannis H said...

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι εξαιρετικά ελαστικός στην Ελλάδα και δεν κουνιέται φύλλο για κάθε άρνηση παραπομπής θέματος βουλευτή στη δικαιοσύνη (ακόμα κι αυτός ο βουλευτής της ΝΔ που αρνήθηκε αλκοτέστ επικαλούμενος τη βουλευτική ασυλία ενώ είχε σκοτώσει σε δυστύχημα τη συνοδηγό του, έγινε τελικά νομάρχης – Λέσβου αν δεν απατώμαι). Λοιπόν, κάποτε διάβασα ότι ένας λόγος που ανεχόμαστε τόσα, είναι γιατί τους παραδεχόμαστε που πέτυχαν αυτό που θέλουμε αλλά δεν μπορούμε εμείς: κονόμα, ασυδοσία, ετσιθελισμό, ασυλία.

Μια ένσταση: Λες: «Σε μια κοινωνία που μιζάρει ακόμη και τους Αγίους της με τάματα “για να πετύχει το παιδί στο Πανεπιστήμιο”»...

Εγώ το βλέπω, έστω αισιόδοξα και ονειρικά, ότι κατεβάζουμε τους αγίους στο επίπεδό μας. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιους αγίους κατασκευάζουμε :)) Τους προσκυνάμε σαν μιζαδόρους βουλευτές, που υπόσχονται μετά το πανεπιστήμιο να βάλουν το παιδί μας στο δημόσιο. Πελατειακές σχέσεις με την εκκλησία – η οποία τις αποθαρρύνει, όσο οι βουλευτές τις δικές τους.

 
At Sat Jul 08, 01:37:00 AM, Blogger NinaC said...

Να χαρώ εγώ γρεβενιώτη γαμπρό!!

Φιλιά στη μουσούδα σου και στο μυτάκι της καθαρόαιμης!

 
At Sat Jul 08, 10:52:00 AM, Blogger Lion said...

Το σχολιο της composition doll μακραν το καλυτερο σημερα. Σιγονταρω ανεπιφυλακτα (αντε, πολυ το βαρυναμε - εχουμε και καλοκαιρακι).

Επειδη στα περι Γερμανιας ειμαι "ειδικος": εχει μεν δικιο ο αστεγος - αλλα να σημειωσω οτι προκειται για "εντυπωση". Οι γερμανοι πολιτες ειναι 100% πεισμενοι, οτι η δικαιοσυνη λειτουργει, η αστυνομια εκτελει και σεβεται τους νομους, οι "μεγαλοι" τιμωρουνται αν παραβουν κλπ. Τωρα αν αυτο ανταποκρινεται και στην πραγματικοτητα ειναι μεγααααλη κουβεντα. Παντως εξ' αιτιας αυτου του "πιστευω" των πολιτων και μονο (ακομα και αν ειναι μυθος), γινονται πολλα καλα πραγματα.

Απο πειρα ξερω οτι πολλοι ελληνικοι νομοι ειναι ιδιοι με τους γερμανικους. Αν τους εφαρμοζαμε κιολας...

Θυμαμαι εναν αμερικανο αστυφυλακα στα βαθη του Τεξας, που με ειχε πιασει για (τι αλλο; ) παραβαση ταχυτητας. Σε ολα μου τα παρακαλια και τις δικαιολογιες, απαντουσε με ενα κοφτο "it's the law" - μεχρι που πληρωσα.
Μαλλον αυτος ηταν γνησιος απογονος του Σωκρατη. Εκεινου που πεθανε για να τηρησει εναν αδικο νομο της χωρας του. Εμεις ειμαστε γνησιοι απογονοι των [...συμπληρωστε κατα βουληση...].

Φιλια και απο μενα. Καλα να περνατε.

 
At Sat Jul 08, 01:12:00 PM, Blogger Yannis H said...

Μετά το τελευταίο σχόλιο, σκεφτόμουν τη Ν. Αμερική: παρέα με τη μίζα προς τους πολιτικούς (εξαιρετικά διεφθαρμένη η πολιτική σκηνή) υπάρχει και η συνήθεια του λιντσαρίσματος. Οι άνθρωποι παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, είναι μάλλον η πιο βίαιη κοινωνία σήμερα. Και εκεί, όταν κάνεις ένα τάμα (πεσκέσι στον άγιο) κρεμάς και το αγαλματίδιό του ανάποδα για να μη σε ξεχάσει.

Πιθανόν να προβάλουμε περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε το δικό μας καθημερινό εαυτό στους ‘αγίους’ μας....

 
At Sat Jul 08, 03:13:00 PM, Blogger Кроткая said...

Τώρα κι εσύ βρε Ημίαιμε, τον παππού των 80 χρόνων βρήκες να ξεσυνεριστείς; Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι... (σαν πολλοί απολυθησόμενοι έχουμε μαζευτεί στην ελλάδα, βεβαίως βεβαίως...).

Πάλι διακοπές θα πας; Εμ, για σας τους συνταξιούχους ειν'η ζωή... Αλοίμονο σε μας...

Τον Αύγουστο πού θα'σαι; Μου χρωστάς μια γνωριμία με την καθαρόαιμη! :)

(και σου χρωστάω πραλίνες, ξέρω, ξέρω...).

 
At Sat Jul 08, 08:23:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Yannis, μ' άρεσε η ένσταση με απόλυτη συμφωνία! Ξαναχαίρομαι που σκεπτόμαστε αρκετοί τα ίδια πράγματα. :)
Και, ναι, όταν η διαφθορά ξεπεράσει κάποια όρια, η αυτοδικία έρχεται φυσιολογικά, απ΄την απόγνωση.

Νίνα μου, Νίνα μου, Νίνα μου (Μας λείπει ο Λαμπρούκος ρε γαμώ το),
είδες προόδους στις ...ξένες γλώσσες;
Σι Φ'λώ στη μούρ'
Ου Κώτσους

old skipper, χιλιοειπωμένο μεν αλλά αληθινό: Επειδή για αιώνες η καταγγελία στην εξουσία ήταν και προδοσία (μιά που η εξουσία ήταν οθωμανική), έχει ποτίσει το DNA μας η πεποίθηση ότι και σήμερα είναι -επί το ελαστικότερο- ρουφιανιά το να καταγγείλεις τον μαλάκα που αδειάζει το τασάκι του αυτοκινήτου του σε δημόσιο -άρα κοινόχρηστο, άρα και δικό σου- χώρο!
Ναι, κι αλλού συμβαίνουν αυτά σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα.
Εμείς, όμως, παραείμαστε μπόσικοι στον ασύστολο -μη τεκμηριωμένο- λασποπόλεμο και "λερώνουμε" τους γύρω μας για να μη φαίνεται η δική μας βρωμιά. Κάτι τέτοιο ήθελα να πω με το κείμενο.

Κροτούλα, το συμβάν είναι πρόσφατο και 100% αληθινό. Ο 80άρης -υπαρκτό πρόσωπο- εκπροσωπεί μια γενιά με αυτή τη νοοτροπία που διαμορφώθηκε από εξωγενείς παράγοντες, γι αυτό και δεν της καταλογίζω τίποτα (εξ άλλου μ' αυτά που έχει τραβήξει θα ήμουν τουλάχιστον ασεβής αν το έκανα).
Η δική μου γενιά, όμως, δεν έχει καμμία δικαιολογία να συνεχίσει το βρώμικο "παιχνίδι". Και η δική σου ακόμη περισσότερο.
(Λέω για τη δική μου γιατί για μερικές πραλίνες σου χαρίζω και το ...κορμί μου, ε; :))))) -τέεεετοιος εκφυλισμός πιά-)

 
At Sat Jul 08, 08:49:00 PM, Blogger Yannis H said...

Αγαπητέ Ημίαιμος, κάποτε θα ήθελα να γράψω κάτι γι' αυτό: η Ν. Αμερική με φοβίζει, σαν δυνάμει δική μας πραγματικότητα. Εκεί η κοινωνία είναι τόσο άγρια και *έχει συνηθίσει σε αυτό*, τόσο που της φαίνεται φυσιολογικό.

Από μακριά – όπου, ευτυχώς, βρισκόμαστε – φαντάζει αφύσικο. Φαντάσου στην Όλγας, στην Τσιμισκή, στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα να σέρνουν άτομα για λιντσάρισμα, επιδή δεν λειτουργεί ο νόμος (γιατί, εδώ λειτουργεί;). Με τρομάζει σαν εικόνα τού που μπορεί να φτάσει μια κοινωνία. Οι άνθρωποι είναι ίδιοι, τα μέρη αλλάζουν. Έχοντας δει τα όρια (ή τα μη όρια) μιας αδικημένης κοινωνίας, όπου η ‘πολιτική κουλτούρα’ ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία – όπως και στη δική μας κοινωνία - ... ναι. Φοβάμαι. Ανησυχώ. Ή τέλος πάντων, έχω το νου μου, ευχόμενος τα καλύτερα.

 
At Sat Jul 08, 08:53:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Αμήν. (για τα καλύτερα)...

 
At Sun Jul 09, 02:19:00 AM, Blogger yorgos said...

όπως τα λες. τον εαυτό μας πρέπει να αλλάξουμε. αν στην καθημερινότητα μας ήμασταν καλύτεροι καλύτερος θα ήταν και ο κόσμος μας.

καλή διακοπή!

 
At Mon Jul 10, 09:10:00 AM, Blogger ma.beez said...

Πάντως ασίκης ο παππούς. Σε έβαλε σε σκέψεις, σου έδωσε αφορμή, και μας αποχαιρετάς και ύπουλα - ύπουλα με ένα: πάρτε αυτό να σκέφτεστε κι εγώ την κάνω, ή εγώ κάνω λάθος;

 
At Mon Jul 10, 10:09:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Για να κρατιέστε σε φόρμα... Γάτες! :)

 
At Mon Jul 10, 11:51:00 AM, Blogger Кроткая said...

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?
Ε, μα δεν παίζεσαι!

Οσο για τις πραλίνες, θα δουμε. Δε θελω ανταλλάγματα, μόνο καλή διαγωγή! :Ρ (κοινώς, σε φτυνω, οκ?)

 
At Mon Jul 10, 03:16:00 PM, Blogger diastimata said...

Καλές βουτιές.
Όσο για το υπόλοιπο ποστ, μήπως έχεις κανέναν γνωστό στο φυσικό αέριο να αποφύγουμε την ουρά και τον συνωστισμό;
Αθάνατη Ελλάδα!

;-)

 
At Mon Jul 10, 03:36:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Όλα καλά ρε Ημίαιμε, αλλά για πας μας *εσύ* από ποιον τα πιάνεις και πας να βγάλεις όλα τα λαμόγια της πολιτικής λάδι;;;;
Είναι τυχαίο που πας ΠΑΛΙ διακοπές;
Επειδή έχω άνθρωπο μέσα στο ΧΑΑ και *ξέρω* σε ποιου τη βίλα πας διακοπές, γιαυτό το λέω!
:^p
(να περάσετε υπέροχα βρε!)

 
At Mon Jul 10, 05:14:00 PM, Blogger Кроткая said...

Καίριο το σχόλιο του Μπαμπάκη!
Δεν ξέρω αν όλοι τα παίρνουν, πάντως εδώ μέσα όλοι έχουν άκρες κι είναι διαπλεκόμενοι!

χοχοχο!

 
At Mon Jul 10, 10:20:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ρε, λέτε; Μπαμπάκης Πλάκα, πλάκα...

Πάντως αν μου βρείτε έναν Έλληνα που ΔΕΝ έχει γνωστό στο Χρηματιστήριο, ή κολλητό προπονητή/αναβάτη/κριτή στον Ιππόδρομο, ή ξάδερφο βουλευτή σε επιτροπή εθνικών απορρήτων (μαρτυριάρη) ή σεισμολόγο μπατζανάκη ή διαιτητή κουμπάρο,
ή που να ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ την Κροτκάγια (!), ε, θα μείνω στις ...αρκούδες!!!!!
Τις ΠΡΑΛΙΝΕΣ θα τις φάω! :)

 
At Mon Jul 10, 11:31:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Πάω στα βουνά να ...ιχνηλατήσω.
(και να ...καώ στα ρουμάνια...)
Καλά να περνάς πάντα! :))

 
At Tue Jul 11, 09:53:00 AM, Blogger Alkyoni said...

κιαπό μένα πατ πατ να περάσετε καλά και καλού κακού κάνε μια επανάληψη στον οστρακισμό
:)
Σεπτέμβρη θα εξεταστείς πάλι

 
At Tue Jul 11, 11:12:00 AM, Blogger Кроткая said...

χαχαχα! κι όμως ο Ημίαιμος είναι πολύ πιο γνωστός στο Πανελλήνιο από μένα!
εγώ είμαι τση δυτικής ευρώπης! :Ρ

δε μας έλυσες την απορία. ΠΑΛΙ διακοπούλες;

Ο Ιχνηλάτης πάντα ποιητικός, ρομαντικός και καίριος. Εύγε! Δε θα ανοίξει δικό του μαγαζί, όμως;

 
At Tue Jul 11, 12:56:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Εξοστρακισμός:. Η εξορία πολιτικού προσώπου, που επιβαλλόταν από τον λαό ύστερα από συνέλευση και ψηφοφορία τής Εκκλησίας τού Δήμου.
(για σοβαρά αδικήματα/παραπτώματα μεταξύ των οποίων και η συκοφαντία αντιπάλου)
Αλκυόνη μου ανοικτός σε οποιαδήποτε διόρθωση (η βελτίωσή μας στη χρήση της ελληνικής γλώσσας είναι είναι από τα θετικότερα που συμβαίνουν στον μπλογκόκοσμο). Να περάσεις κι εσύ καλά και να σου συμβούν τα καλύτερα! :)

Κροτ, αυτή τη φορά είναι διακοπές ...εργασίας (πώς λέμε "γεύμα εργασίας"; καμμία σχέση!).
Χρυσό τον έχουμε κάνει τον Ιχνηλάτη ν'ανοίξει μπλογκ αλλά δεν μας κάνει τη χάρη εμάς των αγοριών. Τώρα, αν του τάξετε κι εσείς τα κορίτσια τίποτε (π.χ.πραλίνες, που πήγε το μυαλό σου στο πονηρό πάλι...), μπορεί και να πειστεί!
σμουτς

 
At Tue Jul 11, 01:16:00 PM, Blogger Кроткая said...

Ιχνηλάτη σου τάζω 5 κιλά πραλίνες, κι ό,τι άλλο βρωσιμο θες!

Β Ρ Ω Σ Ι Μ Ο, έτσι;

κάνε ένα μπλογκ!

 
At Tue Jul 11, 01:29:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Άντε ρε Ιχνηλάτη, ξέρεις τι γλυκειά που είναι;... (νομίζω, δηλαδή, γιατί εγώ ούτε αυτή δοκίμασα ούτε τις πραλίνες της) :)))))

 
At Mon Jul 17, 12:12:00 AM, Blogger Μαύρος Γάτος said...

'Ακου τον παππού.... κάτι (δεν) ξέρει...

Σ;)))))

 
At Sun Jul 23, 10:38:00 PM, Blogger Rodia said...

Τι να πράξει κανείς στη χώρα όπου αναβαθμίζονται οι παραστρατημένοι διαπλεκόμενοι βουλευτές και γίνονται υπουργοί; Ποιος τολμά, ακόμα κι αν έχει περάσει την ηλικία των 70 [τότε δεν είναι το όριο για τη μη εισαγωγή σε φυλακή;] να αποκαλύψει σοβαρότατες ενδείξεις περί του εγκλήματος στο ΧΑΑ, όταν ξέρει πως θα πληρώνουν την εντιμότητά του οι απόγονοι μέχρι τρίτης γενεάς;

..Εχουν αλλάξει οι ρόλοι βλέπεις.. ο διαπλεκόμενος (ονομάζεται χριστός ή μάρτυρας και) επιβραβεύεται και ο (αποκαλύπτων που αντί έντιμος καλείται) ιούδας τιμωρείται..

(και τα δικαστήρια είναι ταλαιπωρία)

σμουτς!:-)

 

Post a Comment

<< Home