Wednesday, March 01, 2006

Πολίτης ...Κ!














Λέει (υποθέτουμε) ο Δήμαρχος Καλαμαριάς: «Πιο μάγκας είναι ο Δήμαρχος Θερμαϊκού και μοστράρει στα διαφημιστικά του έντυπα (Δέστε στα Μυστικά του Κόλπου) και τα πλέον αποτυχημένα έργα του; Να κι εγώ.»
Θαυμάστε.
Οι πλωτές κατασκευές που φιγουράρουν ως «ολόσωμη» (εξώφυλλο-οπισθόφυλλο) φωτογραφία στη βιτρίνα του Πολίτη Κ (πολίτη Κ-ορόιδου-!) ήταν προεκλογική υπόσχεση του κ.Οικονομίδη (Δημάρχου) στους ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής που δεν έχουν πού να δένουν ασφαλώς τις βάρκες τους.
«Ψηφίστε με» τους είπε «κι εγώ είμαι εδώ.»
Αμέσως μετά την εκλογή του, έπεσαν οι διασυνδέσεις για να γίνει και η Καλαμαριά «Ολυμπιακός Δήμος»!
Κανείς δεν κατάλαβε βεβαίως τι σήμαινε αυτό, ούτε μας έχει εξηγήσει μέχρι σήμερα. Το προφανές είναι ότι με το «Ολυμπιακό» βάπτισμα σχεδιάστηκε η «απαλλοτρίωση» του προϋπολογισμού σε άχρηστα έργα που βαφτίστηκαν και αυτά «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ» όπως αυτό της φωτογραφίας. Έτσι, ο κύριος Δήμαρχος με 150 εκατομμύρια, ίσως και περισσότερα, πεταμένα στη θάλασσα και ενδεχομένως… σε τσέπες, πέτυχε να τηρήσει την υπόσχεσή του για «πλωτό αλιευτικό καταφύγιο» ενώ παράλληλα έπεισε τους Δημότες του ότι συμμετέχουν ενεργά και στους Ολυμπιακούς αγώνες (έφερε και τη Γιάννα για ψάρι στη Νέα Κρήνη).
Τρία χρόνια μετά ο «πλωτός λιμήν», όπως φαίνεται στο δικό του φυλλάδιο στολίζει την παραλία της Καλαμαριάς, άδειος κι έρημος γιατί το Λιμεναρχείο με βάση τον έλεγχο της κατασκευής (κάτι από επισοβαντισμένο φελιζόλ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ακόμα και την ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ οποιουδήποτε πλωτού μέσου σ’ αυτήν.
Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τους ανθρώπους (και τον Δήμαρχο Θερμαϊκού και τον Δήμαρχο Καλαμαριάς) και εκτιμώ ότι δεν είναι καβαλημένοι «Ναπολέοντες» που νομίζουν ότι οι δημότες τους τρώνε κουτόχορτο, ούτε στερούνται νοημοσύνης –το αντίθετο θα ‘λεγα-, εκτιμώ ότι, αν δεν θέλουν να εκπλαγούν σε λίγους μήνες, θα πρέπει να τραβήξουν το αυτί (να το ξεριζώσουν) από τους ηλίθιους συνεργάτες τους που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα και να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες που πλέον γελούν με τα καμώματά τους.
Ξέρουν, θαρρώ, πως η αντίδραση αυτή –το γέλιο- είναι η τελευταία ένδειξη ανοχής πριν από την έκρηξη.

Labels:

10 Comments:

At Wed Mar 01, 01:14:00 PM, Blogger άστεγος said...

Ενδιαφέρον. Υπάρχει λοιπόν τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα; Α ναι, έχει γίνει και ο Καποδίστιας...Πολύ γέλιο..

Ένα από τα πιο ωραία άρθρα του ευρωπαϊκού συντάγματος που (άλλη κουβέντα αυτό) δεν ψηφίστηκε: Αρχή της επικουρικότητας: Διαχωρισμός εξουσιών και αυτονομία σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο.

Ευρώπη των περιφερειών: Ελπίδα για εκδημοκρατισμό επιτέλους της κοινωνίας μας. Πολλοί σύχγρονοι πολιτολόγοι έχουν έτοιμα μοντέλα που περιεχουν πολλά στοιχεία άμεσης δημοκρατίας. Προς το παρόν δεν πολυακούγονται.

 
At Wed Mar 01, 02:54:00 PM, Blogger FUFUTOS said...

Ενθαρρυντικό και παρήγορο ότι "δεν είναι καβαλημένοι Ναπολέοντες" όπως σημειώνεις.
ΝΑΙ, να ζητήσουν συγνώμη και να απολογηθούν. Αν είναι αστοχίες (και όχι σκάνδαλα), να ποντάρουν στο ότι οι νοήμονες δημότες θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά τους.

Την προτροπή σου "να ξεριζώσουν το αυτί των ηλίθιων συνεργατών τους" δεν κατάλαβα. Προτείνεις αποσιώπηση των μαλακιών "για να μην εκτεθούν";

Καλό μήνα.

 
At Wed Mar 01, 06:07:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καλό μήνα!
Αντώνη, δεν είναι τυχαία η ονομασία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Η Αυτοδιοίκηση και όλα τα άλλα ρομαντικά που περιγράφεις δολοφονήθηκε πριν μπορέσει να κάνει οτιδήποτε.
Φούφουτος, όχι, βεβαίως. Αλλά πρέπει να αντιληφθούν ότι οι λαμόγιοι έχουν γίνει πιά εξαιρετικά επικίνδυνοι και για τους ίδιους.
Αποσιώπηση έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται γιατί η πλωτή κοροϊδία "κραυγάζει" από μόνη της.
Αλλά η Δικαιοσύνη ...αυτοκαθαρίζεται.

 
At Thu Mar 02, 01:44:00 AM, Blogger FUFUTOS said...

OK αγαπητέ ημίαιμε.
Να αντιληφθούν ότι οι λαμόγιοι και οι κόλακες είναι επικίνδυνοι και για τους ίδιους.
Να το αντιληφθούν, όχι για να αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους, αλλά για να
απομακρύνουν όλα τα λαμόγια και όλους τους ψευτοκόλακες που "αγωνίζονται" για αυτούς.

 
At Thu Mar 02, 12:26:00 PM, Blogger kaltsovrako said...

Να είστε πάντα καλά, και να της δώσεις ένα φιλάκι απο 'μας!

 
At Thu Mar 02, 01:27:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ευχαριστούμε από καρδιάς, παλιόφιλους (Κατσοβρακέικο & Πάνο) και νιόφιλους (Φούφουτος).
Καλτσο, το φιλάκι δόθηκε! (πρόσθεσα και κάτι παραπάνω από μένα...)

 
At Thu Mar 02, 01:36:00 PM, Blogger μήτσκος said...

Μπράβο ημίαιμε, ωραίο ποστ.

Θα με ενδιέφερε να μάθω:
Πόσα λεφτά κόστισε αυτή η μπούρδα; Ποιά εταιρία τα τσέπωσε; Πώς έγινε η ανάθεση;

 
At Thu Mar 02, 03:05:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μητσκο καλό μήνα.
Είναι η ίδια εταιρεία που "έφτιαξε" και τον πλωτό μώλο στον Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής που έσπασε με επτά μπωφόρ αέρα! Αντίστοιχη πλωτή κατασκευή στις Πρέσπες κρατάει, ακόμη, γιατί οι συνθήκες εκεί είναι κάλμα μπουνάτσα και γλυκό νερό. Για πόσο, όμως, ακόμη, μόνο ο Θεός ξέρει.
Είναι γνωστότατη εταιρεία με έργα στο Άγιον Όρος σε συνεργασία για τα συγκεκριμμένα πλωτά με τον αδελφό γνωστότατου Διευθυντή της Πολιτιστικής, πανάθεμά μας, Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 97.
Οι πλωτές αυτές κατασκευές είναι τεχνολογικά παιδαριώδεις, γι αυτό η μία δεν άντεξε ούτε μήνα και η άλλη (στην Καλαμαριά) δείχνει απείραχτη επειδή προστατεύεται από τους μώλους της παρακείμενης Μαρίνας, αλλά, είναι τόσο εύθραστη και ανισόρροπη που το Λιμεναρχείο απαγορεύει και την προσέγγισή της.
Για τη διαδικασία ανάθεσης, και το ακριβές κόστος (150.000.000δρχ και άνω), παρακαλώ απευθυνθείτε στον Δήμαρχο.
Εγκώ ντεν γκζέρει!

 
At Thu Mar 02, 06:05:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Με την καθαρόαιμη μου κλείνουμε τα είκοσι από συζεύξεως και εικοδύο από της πρώτης -εξαιρέτου- συνευρέσεως!

 
At Fri Mar 03, 11:55:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μπαγάσα, μια τα νανουρίσματα, μια αυτά, χαλί οι γυναίκες της οικογένειας!

 

Post a Comment

<< Home