Tuesday, January 24, 2006

Γύρισα, αισιόδοξος (;)

Αφιερωμένο στους καλούς ηλεκτρονικώς συνομιλητές, φίλους πια, Πάνο, Μιχάλη, Τάκη, Κωνσταντίνα & Καλτσόβρακο, Μαύρο Πρόβατο και Κοσμοπολίτη με τις ευχές μου να συνεχίσουν να είναι αυτοί που είναι μπας και δούμε άσπρη μέρα…

Γύρισα! (η απουσία αναγκαστική για χίλιους λόγους. Η νέα παρουσία με DSL (αμ πώς!) συνεχής στα γνωστά λημέρια)

Ευχές. Πολλές ευχές.
Τις χρειαζόμαστε άλλωστε. Γιατί αν “η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται”, τότε νομίζω ότι χρειαζόμαστε τις ευχές όλου του κόσμου για το 2006 ώστε να διατηρήσουμε τα συγκαλά μας.
Πρωτοχρονιάτικα πάλι θυμωμένος είσαι; θα ρωτούσε ο φίλος μου ο Μιχάλης.
Το “θυμωμένος” είναι ασαφές, και “πολύ λίγο”, σε σχέση με αυτό που νοιώθω για τα συμβαίνοντα γύρω μου, σίγουρα, όμως, είμαι σοφότερος. Και τυχερός.
Μια και είμαι σε ηλικία που ακόμη λειτουργεί η μνήμη και η κρίση, μου επέτρεψε να επιμορφωθώ σε πολλά θέματα που στην επαγγελματική μου ζωή αγνοούσα παντελώς. Έπεσα λοιπόν με τα μούτρα στη γνώση που μου πρόσφερε δωρεάν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όχι αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά, αυτό της Ιδιωτικής Τηλεόρασης και του έντυπου και περιοδικού Τύπου. Καταπληκτικό! Σε 30 χρόνια επίπονων επαγγελματικών σπουδών δεν έμαθα όσα έμαθα τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την οπτικοακουστική μέθοδο από τα ΜΜΕ.
Για παράδειγμα, με τις γνώσεις που απέκτησα τελευταία, μπορώ να προσληφθώ άνετα στην ιατροδικαστική υπηρεσία και να γνωματεύω επί πτωματικών υποστάσεων, ύπαρξη ή μη μολυβδοπυρίτιδας και του ακριβούς χρόνου θανάτου με ακρίβεια δευτερολέπτου. Επίσης, μπορώ να διαβεβαιώσω οποιονδήποτε ότι αν πέσεις από τον όγδοο όροφο καιγόμενης ρωσικής πολυκατοικίας, σκοτώνεσαι επί τόπου και ακαριαίως όπως, με εκατονσαράντα τουλάχιστον επαναλήψεις της σκηνής, εμπέδωσα.
Αλλά επειδή στην ιατροδικαστική Υπηρεσία μαζεύτηκαν πολλοί (γι αυτό και τσακώνονται ανηλεώς), προσφέρομαι σε περίπτωση που το Αστεροσκοπείο Αθηνών αναζητά Σεισμολόγους. Παρακολουθώντας ανελλιπώς τα τηλεοπτικά μαθήματα σεισμολογίας, δηλώνω υπεύθυνα ότι γνωρίζω τα πάντα για σεισμούς, τσουνάμια και την πρόγνωση αυτών, καθώς και καράτε και άλλες πολεμικές τέχνες για να αντιπαρατίθεμαι στα τηλεοπτικά παράθυρα με τους άσχετους συναδέλφους μου.
Για καλό και για κακό, όμως, κρατώ και την πισινή του επιδημιολόγου με εξειδίκευση στη γρίπη των πουλερικών που υφίστανται το δικό τους ολοκαύτωμα. Είναι πουλί; Σκοτώστε το! Δηλαδή, σε μια πιθανή εκδήλωση χολέρας σε μια πόλη, θα σκοτώσουμε και όλους τους κατοίκους της για να σωθεί η χώρα; Δυστυχώς, μαθήματα φιλοσοφίας δεν παραδίδονται από τα ΜΜΕ οπότε, ως σκράπας, φιλοσοφικά ανίδεος, επαφίεμαι στις βουλές του Κυρίου για το νοστιμότατο κοτόπουλο που εξακολουθώ τακτικά να καταβροχθίζω.
Ακόμη, μπορώ να φανώ χρήσιμος και στην εξωτερική πολιτική γιατί πια γνωρίζω ότι μπορώ να πάω να ταΐσω τα γίδια στα Ελληνικά Ίμια με μόνη προϋπόθεση ότι τον ντορβά με τον σανό θα τον κρατάει Τούρκος απόστρατος Ναύαρχος που πρέπει να τον κάνω κουμπάρο στον γάμο της κόρης μου όπου, όπως της έχω υποσχεθεί, θα χορέψω κι ένα ζεϊμπέκικο για πρώτη φορά στη ζωή μου.
Κι αυτό το ‘μαθα από τα εντατικά εορταστικά και μη τηλεοπτικά μαθήματα μαζί με το τσιφτετέλι, το συρτό, τον μπάλο και τον καλαματιανό, τον Σκόρπιο μου τον είχε μάθει ήδη η πεθερά μου η πετροπέρδικα. Ο Τσάμικος με δυσκολεύει ακόμη, αλλά πού θα πάει; Εδώ τον Βέλτσο και τον Ζουράρι κοντεύουμε να εμπεδώσουμε.
Τι άλλο να σας πω; Τέτοια επιμόρφωση, με ποικιλία εξειδικεύσεων, είναι μοναδικό παγκόσμιο επίτευγμα, μεγαλύτερο ακόμη κι από αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων στην “Ατήνα”, των Ελλήνων.
Θα μου πείτε, Ορνιθολόγοι, τρομοκρατολόγοι, σεισμολόγοι, ιατροδικαστές, ψυχολόγοι, μετεωρολόγοι, θεολόγοι, οικονομολόγοι, επιδημιολόγοι, αυθεντίες στην πολιτική ανάλυση, στρατηγοί και πρωθυπουργοί, όλοι οι Έλληνες, εξειδικευμένοι στα πάντα, χλευάζουμε την αμόρφωτη κάστα των αυτοχρησθέντων δημοσιογράφων. Συνωστιζόμαστε, όμως, μπροστά στην κλειδαρότρυπα που μας ανοίγουν για να κρυφοκοιτάξουμε μαζί τους τον ...καθρέφτη από πίσω της.
Όταν αντιληφθούμε ότι αυτό που βλέπουμε είμαστε εμείς, μπορεί και να επαναστατήσουμε.
Μπορεί και να σοβαρευτούμε, να εγκαταλείψουμε το ...Ανοικτό Πανεπιστήμιο των βαρύγδουπων ασήμαντων και να αναζητήσουμε την αληθινή γνώση και την αυτογνωσία.
Στην ελαφρότητα της καθημερινότητάς μας, καγχάζουμε με το προφανώς γελοίο της τρομοκρατίας μας, με το προφανώς γελοίο και σαδιστικό της δημοσιογραφίας μας, με το προφανώς γελοίο όλου του φάσματος της κοινωνικής εικονικής μας πραγματικότητας (ποιόν θεσμό να πρωτοαναφέρει κανείς...), με την προφανέστατη καρικατούρα, δηλαδή, του εαυτού μας... Καλή μας Χρονιά!

Labels:

11 Comments:

At Tue Jan 24, 08:24:00 PM, Blogger COSTANTINA said...

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!!!!!

Και σήμερα το πρωί είχαμε με τον τάσο την κουβέντα σου. Αλλά άμα είναι για την παρα-μόρφωσή σου, πάσο!

Καλή χρονιά φίλε μου και μην τολμήσεις να ξανα-εξαφανιστείς!

:)

 
At Tue Jan 24, 09:00:00 PM, Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Γειά σου Ημίαιμε! Δεν το περίμενα, αλλά μου έλειψες...

 
At Tue Jan 24, 09:06:00 PM, Blogger Avanti said...

Καλή χρονιά (με 24 μέρες καθυστέρηση) ημίαιμε...
Ούτε παλαιο-παλαιοημερογίτες να ήμαστε
:-)

 
At Tue Jan 24, 09:53:00 PM, Blogger kaltsovrako said...

EKΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ (τουρουμ τουμ τουμ)

Διακόπτουμε το πρόγραμμα μας για να σας αναφέρουμε πως ο Ημίαιμος επέστρεψε (τουμ τουμ τουμ) Περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις στο κεντρικό δελτίο του καναλιού μας. Εκεί θα μιλήσουν εγκυροι αναλυτές. Δείτε πως ο Ημιάιος γλύτωσε απο τον φονικό σεισμό με την βοήθεια ένος υπαλληλου του μπόγια. Δείτε επίσης, γιατί εξαφανίστηκε, τι κρύβει στο λάκο με τα κόκκαλα, ήταν αυτό το σκυλί δίπλα στο πτώμα του ρώσσου δραπέτη, τι μας προτείνει για τα σκυλάδικα (συγνώμη αυτό είναι απο το STAR channel), γαυγησε βλέποντας την Μπουρμπούλια στην οθόνη του, αυτά και άλλα πολλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων είπαμε του καναλιού μας. (Χαίρομαι)

 
At Tue Jan 24, 10:59:00 PM, Blogger Πάνος said...

H ευχάριστη έκπληξη της μέρας!


*

Καλωσόρισες, φίλε!

 
At Wed Jan 25, 01:54:00 PM, Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Καλώς τον! Καλή Χρονιά κι ελπίζω κάποια στιγμή να τα π(ι)ούμε από κοντά!

 
At Wed Jan 25, 09:24:00 PM, Blogger Ημίαιμος-Imiaimos said...

Γουφ! Συγκινητικό! Καλώς σας ξαναβρήκα,
Avanti, παρασύρθηκα με τον Καραμανλή στην Κίνα, γιόρτασα κι εγώ την Πρωτοχρονιά κινέζικη!
Πρόλαβα και σας διάβασα, όλους, στα γρήγορα και διαπίστωσα ότι μυαλό δεν βάλατε... Μπράβο!

 
At Thu Jan 26, 11:45:00 AM, Blogger Λαμπρούκος said...

Ημίαιμε καλωήρθες (για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα ότι έλειπες) και μακρυά από τις φόλες (πάσης φύσεως)

 
At Sun Jan 29, 09:43:00 PM, Blogger Mirandolina said...

Ενημερώνω ότι στο

http://0boulevard.blogspot.com/

τρίτο ραδιόφωνο δεξιά, σας περιμένει ο Πεπίτος δη Κάπρι (όχι θα μου γλίτωνε!)

 
At Tue Jan 31, 11:43:00 PM, Anonymous ιχνηλάτης said...

Ημίαιμε, καλωσήρθες κι από δω ρε φιλάρα !

Δεν έγραψα νωρίτερα ρε φίλε επειδή έχω χάσει την..ταυτότητα μου, και ψάχνομαι ακόμα.

Μέχρι λοιπόν να βρω το δρόμο ξανά, προχωρώ σαν..ιχνηλάτης.

ΥΓ
Εκείνο το βιβλιαράκι με τα ρητά το περιμένω ακόμα ;)

 
At Wed Feb 01, 10:17:00 AM, Blogger Ημίαιμος-Imiaimos said...

Είπα κι εγώ, γνωστή επιχειρηματολογία του ...ιχνηλάτη!
Χαίρομαι ιδιαιτέρως, και ...υπομονή, "αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι"!

 

Post a Comment

<< Home