Friday, March 03, 2006

Αφιέρωση στον Δήμαρχο Θερμαϊκού






Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Δήμαρχο Θερμαϊκού καθηγητή κύριο Αντώνη Ματζάρη.


Το TRISAN εξόκειλε πριν δυό μήνες στην ωραιότερη παραλία της Θάσου.

Γεμάτο μπαμπακόσπορο. Δεν είναι δα και κανένα «θηρίο» της θάλασσας.
Στη ναυτική ορολογία θα το λέγαμε «τραμπάκουλο», μεταμοντέρνο «λίμπερτυ», καραβάκι, δηλαδή, που παρακαλούσε να αποσυρθεί αλλά με την κατάσταση των ΝΑΤ (Ναυτικών Ασφαλιστικών Ταμείων) διεθνώς, όλο και παρέτεινε τον ενεργό του βίο, μέχρι που αγανάκτησε και αποφάσισε να δώσει τέλος στη σταδιοδρομία του εκεί στη μαγευτική ΘΑΣΟ.

Θα ήταν ακόμη μία θλιβερή ιστορία ναυαγίου (όπως όλα τα ναυάγια) αν δεν υπήρχε και η οικολογική διάσταση –που είναι μάλλον τουριστικοοικονομική- αφού το ναυάγιο «ρυπαίνει» και «μολύνει» την καλοκαιρινή αγελάδα με το γάλα για την εντόπια οικονομία, με τις διαρροές λαδιών, πετρελαίων κλπ, και με τον μουχλιασμένο, πια, βαμβακόσπορο να βρωμάει χυδαία.

Υπάρχουν όμως κι άλλες παράμέτροι που φαίνονται μικρολεπτομέρειες αλλά είναι άκρως αποκαλυπτικές για το τι επιφυλάσσει η Φύση όταν παραβιάζεις την διαχρονική ισορροπία της.

Αντιγράφω: «….άρχισε ήδη να παρατηρούνται αλλαγές στην ακτογραμμή. Η άμμος συγκεντρώνεται γύρω-γύρω από το ναυάγιο, απογυμνώνοντας άλλα σημεία της ακτής….»

Ένα τόσο δα καραβάκι, 500-700 τετραγωνικά μέτρα, 1000-2000 τόνων, άλλαξε τη συμπεριφορά της θάλασσας. Και σε δυό μήνες έχουμε:

Αλλαγές στην ακτογραμμή.

Απογύμνωση σημείων της ακτής και συγκέντρωση της άμμου γύρω από το ναυάγιο.

Για σκεφτείτε.

Πεντακόσια στρέμματα (πεντακόσιες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα) διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ένα καράβι 7.500.000 τόνων (επτάμισυ εκατομμυρίων τόνων) ναυαγισμένο ως επέκταση μέσα στη θάλασσα.

Και, λένε, "τι να τις κάνουμε τις μελέτες; τις επιπτώσεις θα τις αντιμετωπίζουμε κατά την κατασκευή και όπως αυτές θα παρουσιάζονται".

Οι Αλήτες!

Labels:

43 Comments:

At Fri Mar 03, 03:50:00 PM, Blogger Λαμπρούκος said...

Παιδιά μαζί σας.

Και αν δουμε τι θα κάνουμε δηλαδή. Εγώ δηλαδή σας το λέω ξεκάθαρα, δηλώνω γοητευμένος.

Δεν είμαι πεπεισμένος ίσως για την ορθότητα των λόγων σας αλλα επιτέλος κάποιος παραητρεί, διαμαρτύρεται, αν μη τι άλλο δε χάφτει βρε αδερφέ.

Έλεος...

 
At Fri Mar 03, 06:10:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Λαμπρούκο, ούτε εμείς -ας πούμε εγώ- είμαστε πεπεισμένοι για την ορθότητα των λόγων μας.
Είμαστε, όμως, πεπεισμένοι γι αυτά που βλέπουμε!
Γι αυτό ζητούμε ΜΕΛΕΤΕΣ και σε απάντηση (όχι μόνο των αναφερόμενων εδώ αλλά και "επίσημων" χαρτιών, επιστολών και παραστάσεων)εισπράττουμε ένοχη σιωπή.

Το ίδιο που θα εισπράξουν και τα εγγόνια του Δημάρχου όταν θα τον ρωτούν "γιατί παππού;"

Η κατάθεση των ερωτηματικών μας στα μπλογκ είναι μάλλον ψυχοιαματική διαδικασία του να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι κάποιος μας ακούει, τουλάχιστον.

Ένας απ' αυτούς κι εσύ. Ευχαριστούμε.

 
At Fri Mar 03, 08:33:00 PM, Blogger FUFUTOS said...

Πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό.

"Επίσημα" χαρτιά, επιστολές και παραστάσεις ... ένοχη σιωπή.
Αναμενόμενο και προβλέψιμο, δυστυχώς. Τι να περιμένεις από τους "θύτες"/αυτουργούς;

Ίσως να πρέπει ο αποδέκτης των προβληματισμών και επιφυλάξεων να είναι οι πολίτες και όχι οι "εμπλεκόμενοι φορείς/θεσμοί"

Κι επειδή είναι περίοδος εκλογών κλπ. Μπορεί να είναι ευκαιρία για ενίσχυση της προσπάθειας η (τυχόν) πολιτική βοήθεια αλλά ταυτόχρονα είναι και απειλή (είτε για ... καπέλωμα είτε για λασπολογία περί αντιπολιτευτικών - πολιτικών σκοπιμοτήτων κλπ.)

Μία τεχνοκρατική και τεκμηριωμένη (όπως με το γεγονός που προβάλλεις σήμερα) δημοσιότητα ίσως καταφέρει να "ανησυχήσει" τους πολίτες.
Φροντίστε να "διαχυθεί".
Καλόν αγώνα.
---
Χρόνια πολλά (καθυστερημένα - το αντιλήφθηκα αργά από τα σχόλια του προηγούμενου post)για την επέτειό σας. Πάντα αγαπημένοι κι ευτυχισμένοι.

 
At Sat Mar 04, 12:12:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Πάνο, συναγωνιστά, όχι και αντίρρηση!
Φούφουτος, Ευχαριστούμε για τις ευχές,
"διαχύστε" το κι εσείς όσο μπορείτε.

 
At Tue Mar 07, 01:09:00 AM, Blogger alombar42 said...

Πρότεινα μια μεθοδολογία στον Πάνο.
Αντιγράφω το ζουμί στο μήνυμα:
---
1) Φτιάχνεις ένα ΣΥΝΤΟΜΟ άρθρο και προσκαλείς όλους να το αντιγράψουν αυτούσιο στο μπλογκ τους με λινκ στο πρωτότυπο. Το άρθρο μπορεί να έχει 2-3 εμφανείς συνδέσμους-αναφορές σε αναλυτικότερα άρθρα (αν μου το στείλεις, στο φτιάχνω κατάλληλα εγώ).

2) Βάζεις τη φράση καταστροφή να γίνεται λινκ στο πρωτότυπο και όσοι θέλουν ακολουθούν. Κάποια στιγμή η αναζήτηση για καταστροφή θα οδηγεί στο άρθρο.
---

Σημειώστε οτι είναι πιθανό να έρθει απ' έξω περισσότερη βοήθεια από ότι από μέσα. Το άρθρο και όσο γίνεται περισσότερο υλικό, προτείνω να είναι στα αγγλικά τουλάχιστον.

Το δίκτυο σήμερα χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο, εντός και εκτός. Εκμεταλλευτείτε το.

 
At Tue Mar 07, 01:12:00 AM, Blogger alombar42 said...

Συμπλήρωμα: η επιλογή της λέξης (αντί "καταστροφή") μπορεί και ίσως πρέπει να γίνει πιο συστηματικά. Ισως η λέξη "μακεδονία" ή "Θεσσαλονίκη" να είναι πιο κατάλληλη. Ισως Salonica... Αν βρεθεί αρκετός κόσμος, αξίζει να "χτυπηθεί" μια πιο mainstream λέξη, πχ "ειδήσεις", "εκλογές" κλπ ;)

 
At Tue Mar 07, 07:08:00 AM, Blogger Αθήναιος said...

Εγώ έχω ήδη έτοιμο ένα σύντομο ποστ που παραπέμπω εδώ αλλά θα ήθελα να ρωτήσω από πού προκύπτει η άρνηση της Πολιτείας να διερευνήσει το θέμα;

Αυτό το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό κ αν τα ποστ του Πάνου για τα καψώνια έφεραν κάποια αντίδραση τότε πιστεύω ότι κ τώρα μπορεί να εξαναγκαστούν να κουνηθούν από τη θέση τους.

 
At Tue Mar 07, 12:03:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Πάνο, ΒΟΗΘΕΙΑ με την Τεχνολογία!!!!
Φίλοι, ευχαριστώ για τις οδηγίες, ιδιαιτέρως τον Alombar που τον αποπήρα "καθ' υπερβολή" για κάποιο σχόλιό του...
Αθήναιε, η "Πολιτεία" σε αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποφάσισε, καλώς ή κακώς -για μας κακώς-, να "αναβαθμίσει" το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για να μπορούν να προσαπογειώνονται αεροπλάνα υπερατλαντικών διαδρομών. Με την παρουσίαση του προτεινόμενου έργου υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις. Μένω όμως μόνο σ' αυτές των γειτονικών προς το έργο Δημάρχων οι οποίοι ενώ τεκμηρίωναν, με τη βοήθεια και άλλων, τη λογική των απόψεών τους, άφησαν να εννοήσει η "Πολιτεία" ότι οι απόψεις τους είναι "εξαγοράσιμες" (ίσως με την ελπίδα ότι με τον πακτωλό ζεστού χρήματος θα πρόσφεραν άλλα πράγματα στους Δήμους τους -η καλοπροαίρετη εξήγηση-).
Στις επανειλημμένες αμφισβητήσεις για την Ύπαρξη (όχι για την επάρκεια, αλλά για την ΥΠΑΡΞΗ) μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οι έχοντες την απορία παρέμειναν ξυλάρμενοι στη κάλμα μπουνάτσα της περιφρονητικής αδιαφορίας. Σε πιό "επίσημες" επιφυλάξεις (βουλευτής Αράπογλου) και προσφυγές(Δήμαρχος Θερμαϊκού), η "Πολιτεία" απάντησε ότι "οι επιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται κατά την κατασκευή του έργου και όπως θα εμφανίζονται". Πρόσθεταν δε ότι "γίνεται μελέτη στο Α.Π.Θ., σε μακέτα, για τον ακριβή προσδιορισμό των επιπτώσεων". (Να μην αναρωτηθούμε γιατί γίνεται μελέτη ΜΕΤΑ την ανάθεση του έργου και όχι ΠΡΙΝ;
Να μην αναρωτηθούμε πώς γίνονται οι επί της μακέτας μελέτες όταν κανείς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ στην περιοχή; Με τι δεδομένα; Και να μην αναρωτηθούμε γιατί ανατέθηκε στη συγκεκριμμένη Σχολή του ΑΠΘ η εκ των υστέρων μελέτη όταν την εκτων προτέρων "μελέτη" την έκανε (αν την έκανε) καθηγητής της ίδιας Σχολής;)
Δεν πάει καλύτερα ΟΛΗ η Πολυτεχνική του ΑΠΘ στη Σκάλα Θάσου να μελετήσει τις πρακτικές επιπτώσεις του "φυτέματος" μιας μικροκατασκευής στην παραλία αντί να ξοδεύει τα χρήματα για την έρευνα σε μελέτες "τεκμηρίωσης" των μη μελετών "δικών μας ανθρώπων";
Αυτά και άλλα πολλά θα βρείς στα Μυστικά του Κόλπου και στα δικά μου ποστ ώστε να καταλάβεις και γιατί η "Πολιτεία" δεν αντιδρά στις καταγγελίες.

 
At Tue Mar 07, 08:11:00 PM, Blogger άστεγος said...

Εύχομαι το θέμα να πάρει διαστάσεις, έτσι όπως το θίξατε. Τουλάχιστον μέσω της δημοσιότητας μπορεί να αποφευχθεί το καραγκιοζιλίκι της επέκτασης.

 
At Wed Mar 08, 10:47:00 AM, Blogger μήτσκος said...

Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ υπάρχει το Εργαστήριο Θαλάσσιας Τεχνικής και Θαλασσίων Έργων. Σύμφωνα με το site, η έρευνά τους περιλαμβάνει:
* Παρακολούθηση και προστασία παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος
* Λιμενικά έργα
* Παράκτια έργα
* Θαλάσσιες κατασκευές
* Υπολογιστικά ομοιώματα κυκλοφορίας και μεταφοράς φερτών υλών και ρύπων
* Εκτίμηση και διαχείριση επικυνδυνότητας θαλάσσιων κατασκευών.

Δε γνωρίζω αν έχει ζητηθεί η γνώμη των εκεί επιστημόνων, αλλά θα μου φαινόταν καλή κίνηση.

 
At Wed Mar 08, 10:49:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Να κάνω μια αισιόδοξη πρόβλεψη.

Η επέκταση δεν θα γίνει. Η αλητία δεν θα περάσει.

Σχολιαστής

 
At Wed Mar 08, 06:16:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μητσκο, να 'σαι και συ καλά αλλά,
ΟΛΑ όσα αναφέρεις, αναφέρονται και στα έργα της εταιρείας μελετών που "μελέτησε" το έργο και με την οποία συνεργάστηκε (ζεται;;) καθηγητής της έδρας αυτής, νυν Πρόεδρος μεγάλου Οργανισμού που έχει σχέση με τον Θερμαϊκό!
Είναι οι ίδιοι που "μελέτησαν" τους Νέους Επιβάτες (σε παραπέμπω στα ποστ του Πάνου), την παραλία Λιτοχώρου (όρα φωτογραφία λιμανιού και ¨επιδιορθώσεων των επιπτώσεων" στα ποστ μου!) και διάφορα άλλα -πολλά- "αμελέτητα", στην κυριολεξία του όρου, λιμενικά έργα πουλώντας Πολυτεχνική μούρη σε ακούσιους και εκούσιους ανίδεους.
Σε ποιόν, λοιπόν, να απευθυνθούμε;
Απελπισία...

Σχολιαστή, γίνει-δε γίνει, κάθε μήνα θα παρουσιάζω κι ένα από τα λιμενικά "έργα" στη Βόρεια Ελλάδα για να καταλάβουν οι φίλοι στην μπλογκοχώρα πού έχουν πεταχτεί τα δισεκατομύρια των "κουτόφραγκων" τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Και λέω στη μπλογκοχώρα γιατί αν και ειναι εύκολο στους δημοσιογράφους της Ελλαδοχώρας να ρωτήσουν π.χ. τον Δήμαρχο Καλαμαριάς "τι είναι ετούτο το έρημο πλωτό που σαπίζει στην παραλία σας τρία χρόνια τώρα;", ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Γιατί;
Δεν ενδιαφέρει το πόπολο γιατί δόθηκαν/πετάχτηκαν στη θάλασσα και σε τσέπες πάνω από 150 εκατομμύρια δραχμές του;
Δεν ενδιαφέρει το πόπολο πόσα εκατομμύριά του δόθηκαν για να γίνουν λιμάνια στους Νέους Επιβάτες, ή στο Αγγελοχώρι (στον Θερμαϊκό κι αυτό) χωρίς να ολοκληρωθούν ποτέ;
Δεν ενδιαφέρει το πόπολο πόσα εκατομμύριά του πετάχτηκαν στη θάλασσα -και σε τσέπες- για άχρηστα λιμάνια/αλιευτικά καταφύγια στην Κατερίνη-Λιτόχωρο-Πλαταμώνα, Κίτρος, Στόμιο, Αγιόκαμπο, Αη Γιάννη, Σκιώνη, Καλικράτεια, Ποτίδαια κ.α.;
Άχρηστα όχι γιατί δεν χρειάζονται αλλά, άχρηστα γιατί από την πολύ καλή "μελέτη" αχρηστεύτηκαν από την ίδια τη φύση ενώ ΟΛΑ έμειναν ημιτελή σε σχέση με τα έργα που ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ για να γίνουν.
Δεν μιλάμε, επομένως, για 150 εκατομμυριάκια που "ξόδεψε" ο Δήμος Καλαμαριάς στον βρόντο. Μιλάμε για πάρα πολλά δις...
Ιδού, λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι που διαβάζετε τις αράδες αυτές. Είμαι στη διάθεσή σας να σας περιηγήσω, με το αυτοκίνητό ΜΟΥ σε όλα τα παραπάνω λιμάνια και αν βρείτε ένα στοιχείο υπερβολής σ' αυτά που γράφω, κερνάω και τα τσίπουρα!
Αν, όμως, δείτε με τα ματάκια σας ότι έχω δίκιο, υπόσχεστε να τα καταγράψετε, με το νι και με το σίγμα, έστω κι αν σας "διατάξουν" να μη το κάνετε;

 
At Thu Mar 09, 10:55:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Φίλε Ημίαιμε οι περισσότεροι δημοσιογράφοι τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά αυτολογοκρίνονται για να το πω ευγενικά.

Για παράδειγμα είδες να γίνεται σοβαρός ντόρος όταν αποκαλύφθηκε ότι για την ανάθεση του έργου του Μαλιακού, ο υπεύθυνος του διαγωνισμού ήταν ταυτόχρονα στέλεχος στον όμιλο Λάτση ο οποίος πήρε αρχικά το έργο. Για αυτό το απίστευτο σκάνδαλο είδα λίγες αράδες στις μέσα σελίδες. Μιλάμε για "τουμπεκι ψιλοκομμένο". Προφανώς όποιος το έκανε θέμα θα έψαχνε για δουλιά.

Σχολιαστής

 
At Fri Mar 10, 06:06:00 PM, Blogger des said...

Φίλε ημίαιμε, το θέμα σας δεν το γνωρίζω και δεν έχω γνώμη. Μόνο που..γνωρίζοντας τα θέματα στον τόπο που ζω, στο νησί που ζω, πρέπει να σου πώ οτι εχω μεγάλο κόμπλεξ με τις μελέτες. Άς μην κοροριδευόμαστε ,και τα δικά σας δεν τα γνωρίζω, αλλά ξέρουμε γιατί γίνονται οι περισσότερες μςλέτες. Η λέξη στον τόπο μου εχει καταντήσει αστείο. Όσοι θέλουν να μπλοκάρουν ενα έργο κι'ενω εχει μελέτη, ζητούν και δευτερη και τρίτη κλπ, απο τά δικά τους πανεπιστήμια και τους δικούς τους φίλους. Ο δικός μας ο "μικρός" δήμος το'χει ρίξει στα έργα με αυτεπιστασία ύστερα απο μελέτες που εκπονεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου.Και όλοι εχουνε σκυλιάσει. Και οι μελετητές και οι εργολάβοι. Ιδιώτες βέβαια. Και τι λένε οι "απέναντι"; Μελέτες! Ρε παιδιά, οι μελέτες του δήμου δε σας κάνουνε; Οχι! θέλουμε ανεξάρτητους μελετητές! σου λένε....
'Ασχετο με το θέμα σας, αλλά είναι που εχω κόμπλεξ με τις μελέτες. Ειδικά με αυτές που κοστίζουν δεκαπλάσια απο τα έργα.
τώρα Θα μου πείτε, παλαβοί και άμυαλοι είσαστε εκεί κάτω; κόβετε το ψωμί των ανθρώπων και περιμένετε κι'ευχαριστώ; (πόσο μάλον ψηφαλάκια στις εκλογές)....Νομίζω όμως οτι εδω μέσα λέτε το πως ,κανονικά, θα έπρεπε να είναιτα πράγματα ανεξαρτήτως "πολιτικού κόστους" αλλά πολιτικών Αποφάσεων.

Adespoti.

 
At Fri Mar 10, 09:56:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Γειά σου Αδέσποτη.
Δεν διαφωνώ ούτε με ένα γράμμα από αυτά που γράφεις.
Το ποστ που διάβασες είναι συνέχεια πολλών άλλων για το ίδιο θέμα και, βεβαίως, δεν έχει να κάνει τίποτα με "αίτηση μελετών" για καθυστέρηση στην εξέλιξη ενός έργου.
Μπράβο στον Δήμο σας, μακάρι να δούλευαν έτσι και κάποιοι εδώ στα μέρη μας.
Να σε "ακούμε" συχνότερα.

 
At Sat Mar 11, 04:27:00 PM, Blogger sal.ló said...

Ημίαιμε σε χαιρετώ,

διαβάζω εδώ και καιρό τα πόστ σου τόσο καιρό για τις επιπτώσεις της επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο Μακεδονία και αναρωτιέμαι αν έχει γίνει κάποια κίνηση των πολιτών των δήμων που πλήττονται.

Βέβαια αν δεν ήξερα πόσο βρώμικα είναι τα πράγματα θα έλεγα ότι με τέτοιες καραμπινάτες παρατυπίες,-νομίες θα βρίσκατε(-με) το δίκιο σας(μας) σε ένα δικαστήριο αλλά θα δουλευόμαστε αναμετάξυ μας;

Εγώ μένω στη Αθήνα αλλά πραγματικά νομίζω πως είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες γιατί καταδεικνύει την ασυδοσία στην κατασκευή των δημοσίων έργων.

Δες και το μετρό Θεσσαλονίκης... άλλο έγκλημα...

 
At Sat Mar 11, 06:08:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Γειά σου Sal.lo.
Κι εγώ σε επισκέπτομαι καθημερινά
(σ' έχω στα links, όπως βλέπεις) που σημαίνει ότι η γνώμη σου μετράει.

Είναι γεγονός αυτό που λες για τα Δημόσια έργα, τουλάχιστον όπως πλέον έχει περάσει στη συνείδηση τού απλού πολίτη.

Αν τα σχολιάζαμε, όμως, όλα, σύντομα θα γινόμασταν γραφικοί. Προσωπικά πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει αδιέξοδο στην ανάπτυξή της και η μόνη διέξοδος είναι η στροφή της στη θάλασσα. Από εκεί ξεκινάει ο προβληματισμός μου.
Ευχαριστώ για τη στήριξη.

 
At Mon Mar 13, 10:44:00 AM, Blogger hardrain said...

μόλις σήμερα ανακάλυψα αυτές τις σελίδες (βλ. σχόλιο στο post η Πρώτη φορά) και, πολύ βιαστικά, γιατί ήδη η ανάγνωση εκεί με έχει καθυστερήσει σε μια συνάντηση, να πω πως μέσα από κάτι τέτοια δημοσιεύματα έχω αρχίσει να νιώθω πως μπορεί και να υπάρξει μια ελπίδα για τον τόπο μας, ελπίδα για ομάδες ενεργών και σκεπτόμενων Πολιτών. Είδος μέχρι πρότινος σε απόλυτη ανεπάρκεια.

Θα σας επισκέπτομαι συχνά Ημίαιμε (τι ωραίος αυτοπροσδιορισμός!)

 
At Mon Mar 13, 12:42:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καλώς ήρθατε!
Η πόρτα μας -και η ψυχή μας- ανοιχτή σε ωραίους ανθρώπους.

 
At Tue Mar 14, 01:31:00 PM, Blogger Xνούδι said...

Eύγε Ημίαιμε. όντως λείπουν τέτοιου είδους σχόλια-άρθρα-κριτηκές. Να συνεχίσεις ακάθεκτα.

Τώρα σε παρακαλώ, βάλε τα λουλούδια στο βάζο γιατί κρίμα είναι και τα γλυκά στην κατάψυξη. Παγωτίνια είναι.

Καλώς σε βρήκα :-)

 
At Tue Mar 14, 03:19:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Τα λουλούδια στο βάζο. Τα παγωτίνια υπέροχα, συμφωνεί και ο πρίτζιναλ ημίαιμος. Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Υ.Γ. Δεν ήταν παρά πέντε...(η "πετομηχανή")

 
At Tue Mar 14, 03:54:00 PM, Blogger Xνούδι said...

τι ήταν;;;;;;;

(πρέπει να δουλέψω, πρέπει να δουλέψω, πρέπει να δουλέψω)
:-)

 
At Tue Mar 14, 06:38:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ελικόπτερο!
Για πολλές-πολλές ώρες!

 
At Thu Mar 01, 09:05:00 AM, Anonymous Anonymous said...

This is very interesting site... » »

 
At Sat Nov 24, 03:06:00 PM, Anonymous Anonymous said...

[b][url=http://www.cheaplouisvuittonbagsshop.co.uk/]www.cheaplouisvuittonbagsshop.co.uk[/url][/b] When the social gathering incorporates the two young children and adults, divide the company into two groups and also have a problem contest to generate the best Scarecrow, giving both of those teams with straw, assorted clothing objects like shirts, trousers, straw hat and gloves, in addition to paint to create a face. Another great obstacle contest for two groups is really a Halloween version from the Easter egg hunt, apart from for this video game, each teams will be searching the occasion grounds, inside of and out for smaller ghosts slice from white cardboard or ghost lollipops concealed beforehand, along with the team discovering the most "ghosts" successful the prize. You can even conceal a exclusive silver or gold wrapped ghost to award the winner having a carved jack-o-lantern prize..

[b][url=http://www.cheapuggbootsmart.com/]ugg boots outlet[/url][/b] A watering program is produced to determine the timetable for that watering and the way much of drinking water to make use of. Unique plants will need various watering timetables. Some vegetation don't must be watered just about every day but some other people involve every day watering. louis vuitton outlet on the net storeBalenciaga 2012 early autumn series of handbags with low-key but enough eye-catching shade. Handbag, the designer choose to equivalent low-key shade stitching, the two to highlight the style, not an excessive amount of publicity. Numerous bike bag while bright fluorescent coloration handle with lozenge sequence stitching outcome the traditional model have got a new encounter.

[b][url=http://www.classicuggsbootsshop.com/]www.classicuggsbootsshop.com[/url][/b] As alluded to earlier, the main substance utilized in earning our bodies of reproduction designer Louis Vuitton Alize Heures Container is monogram canvas. Anybody conversant with this sort of matters will demonstrate that this is one of the most best products you'll be able to produce a 'luggage' bag using; thanks mainly to its considerable sturdiness. replica designer LV purses look akin on the genuine ones and they are nearly just like the authentic kinds..

[b][url=http://www.cheaplouisvuittonbagsshop.co.uk/]louis vuitton purses[/url][/b] Rado Ceramica, as an illustration, happens to be vintage model admired by lovers all over the world. Our bodies of your look at is carved from scratchproof ceramic as well as glass is slice outside of sapphire. Coupled with all the superior Swiss accuracy know-how the glossy patterns of this look at can make it sight to behold.

[b][url=http://www.classicuggsbootsshop.com/]uggs boots outlet store[/url][/b] The linings are generally smooth, silky and in some scenarios are even satin. The colour with the lining depends for the outer shade with the handbag and they usually compliment one another. The lining on faux bags is usually a stiff fabric and no interest to detail is compensated to the lining..

 
At Sat Dec 15, 03:10:00 PM, Anonymous Anonymous said...

The price difference between these cheap jerseys and the official ones [url=http://www.coltsfootballstore.com]Womens Andrew Luck Jersey[/url]
enormous[url=http://www.officialpackersjerseysshop.com]Authentic Aaron Rodgers Jersey[/url]
and one can buy many jerseys in the price of one authentic jersey You can opt for cheap Dallas Cowboys jerseys for fans instead of authentic jerseys that have been breaking the banks of many loyal fans
ï»?Unfortunately[url=http://www.coltsfootballstore.com]Nike Andrew Luck Jersey[/url]
counterfeit jerseys are big business" Even the coaching staff made unkind remarks at Joe's expense

 
At Sun Dec 16, 03:47:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Bears Mike Ditka Jersey

They get spammed a lot, but if you take the time to write useful comments on some of them, you can get some good one way links out of it They all came, and disappeared quicklyFine emeralds are generally cut cushion shape with step cutting, and in the East are often cut cabochon What God did in the sixth seal judgment was just a warm-up compared to what He is getting ready to do in the next series of judgments called the Trumpet Judgments

Steelers Heath Miller Jersey

Letting your affiliates publish your articles in their ezines or on their web sites with their affiliate URLs in your resource box will give them an easy way to effectively promote your businessSome of us do not believe in Free Will The earliest known locality where emeralds were found was in Upper Egypt near the coast of the Red SeaTalk about a WARNING SHOT!!! God is mad and these evil people's days are numbered! When Jesus comes back the second time in the battle of Armageddon, God will be spilling their blood literally

Julio Jones Youth Jersey

 
At Fri Dec 21, 09:38:00 AM, Anonymous Anonymous said...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk online casino[/url] check the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino online[/url] free no consign reward at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino bonus
[/url].

 
At Fri Dec 28, 07:09:00 PM, Anonymous Anonymous said...

[b][url=http://www.louisvuittonbagsoutlettu.com/]cheap louis vuitton[/url][/b] It's a actuality that many girls primarily individuals who are inclined in the fashion entire world simply couldn't resist the charms of such trendy stuffs at nicole lee. A lot of of these types of females would go for both equally stylish and useful stuffs for evident. But most frequently they would operate after fashionable stuffs of good top quality but are really very affordable..

[b][url=http://www.louisvuittonsalesstore.com/]louis vuitton handbags[/url][/b] Market the other smaller value cards on eBay, very. The lower dollar football cards could be well worth some money, way too. Therefore, it is possible to sell them on eBay too. This stuff expenses a whole lot and many regular men and women could have the resources for just one or two parts only. Individuals who need to be classy and thus they shortage adequate bucks to take a position can consider the true reproductions. They are bogus buckles that transpire to become complete twin infants together with the legitimate ones.

[b][url=http://www.louisvuittonvipstore.co.uk/]louis vuitton uk[/url][/b] Hence the story goes such as this: There was the moment this unbelievably intuitive French naval officer, Georges Hébert, who went with a voyage to Africa. On noticing the exceptionally robust physique on the African warriors, Hébert realised that when it comes to bodily strength, agility and health, there exists no greater gymnastics mentor than character itself. And thus it commenced - a physical approach of army schooling determined by energetic, natural actions put together with the altruistic virtues Hébert thought of as so vital.

[b][url=http://www.lovelouisvuittonbags.co.uk/]louis vuittoun outlet[/url][/b] Even so, purchasers could quite possibly be blown away to identify out almost any weapon they might want can be obtained on this fashion. An additional most intriguing benefit from purchasing Louis Vuitton Duplicate Handbags is they would provide you with a convenience and diminish your anxiety after and for all after you evaluate with other people. The expression quite initially came into use in the early 1900 and usually referred to hand-held baggage bags ordinarily carried by guys.

[b][url=http://www.seekingbestbags.co.uk/]louis vuitton purses[/url][/b] Online web-sites can make your assortment significantly less complicated. Searching the favourite a person specific and could established purchase on the net. legitimate lv purses and handbags This may be beneficial for any particular person, since you can make a correct selection by means of by doing this. You can believe that having what you want, even though you are in terrible faith, will make you cheerful. But there's no legitimate joy when you are harming you and many others to receive that which you want. wherever you can find an infinite insufficient integrity.

 
At Wed Jan 02, 01:52:00 PM, Anonymous Anonymous said...

people are busy with ghd outlet own thing ghd straighteners are primarily responsible for the front of the students are living leisure time can also make some guys earn some extra money ghd sale.
but north face boots actually heard them to see north face jackets on sale expression is very tired of these but now the tone is really interesting north face jackets.
aTwy various media reporters were in the venue ghd purple.
2kTrb 7rPwl ghd outlet

 
At Sun Jan 06, 09:07:00 PM, Anonymous Anonymous said...

gTpn ghd
jZtr ugg boots sale
mWcg michael kors
4qRto ugg sale
2nDwq chi
6yZoq ghd
6uQyy nfl jerseys
8jXau ghd hair straighteners
2nUbx north face jackets
8wUla ugg online
1xBde pink ghd
2lFmx michael kors sale
3wKon nfl jerseys
4yImf ghd baratas
4lMwn ugg boots sale

 
At Mon Jan 07, 03:25:00 PM, Anonymous Anonymous said...

3lIaf ghd hair straighteners
zJyq cheap ugg boots uk
qBak michael kors bags
1aHzu GHD Hair Straightener
5wFfb burberry on sale
8eFpq bottes ugg
8zLko ghd
9oKnl cheap louis vuitton
0pQld michael kors bags
7zXoa ghd hair
0xIdx ugg boots sale
7rBlc wholesale nfl jerseys
8cDky michael kors purses
5vMsf styler ghd
9aYvh ugg boots

 
At Thu Jan 10, 01:26:00 PM, Anonymous Anonymous said...

uOyb cheap ghd
jBkw cheap uggs
uOoz michael kors handbags
7aYje GHD Australia
1dFps burberry handbags
7dYjp ugg australia
8pXkk ghd nz
3xYxs louis vuitton bags
7fJsx michael kors outlet
0zWhj ghd hair products
2gZtg cheap uggs
6uMfm discount nfl jerseys
5fTry michael kors bags
1rTym styler ghd
1pZvj discount uggs

 
At Thu Jan 10, 04:25:00 PM, Anonymous Anonymous said...

cMca ghd hair straightener australia
sTpt cheap ugg boots uk
tSfx michael kors sale
7qVlg ugg boots cheap
2kXrg chi
5iKak michael kors outlet
3fKgg nfl football jerseys
5yGbx ghd
4wEkt cheap north face jackets
1qNkj botas ugg
9lFdt ghd hair straighteners
8nOcp michael kors purses
0wKwu cheap nfl jerseys
1qAhp planchas ghd
7sKxv cheap ugg

 
At Thu Jan 31, 02:24:00 PM, Anonymous Anonymous said...

All age гаngе has made іntentions to make this
The holiԁаy sеason a mеmorable one of thе bеtter they actuаlly cеlebгated Ӏ'd been skeptical to begin with thinking "what can my mob do intended for income to get weapons in addition to heal
Here is my web-site :: www.paydayloanfor.me.uk

 
At Sat Mar 23, 01:03:00 AM, Anonymous Anonymous said...

12, Eszopiclone Online - buy lunesta http://www.lunestasleepaid.net/, [url=http://www.lunestasleepaid.net/] Lunesta Sale [/url]

 
At Wed Mar 27, 12:03:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Great site you have got here.. It's difficult to find high quality writing like yours these days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

Feel free to visit my web blog ... cheapest health insurance

 
At Mon Apr 15, 04:10:00 AM, Anonymous Anonymous said...

There are certain necessary conditions that one should fulfill with no fail to become eligible to sign up for no fax payday cash advances same day loan These loans usually are issued by the loan companies on the same day of the loan application
http://only-4u.com/read_blog/97790/advice-on-trying-to-get-asset-fund-for-enterprise-funding
http://nyanyan.me/blog/view/161702/car-loan-receive-the-best-finance-charges-for-car-finance-with-a-bad-credit-score
http://www.sixzones.com/blog/12584/congresswoman-battles-inaccurate-online-payday-loan-lending-practices/
http://www.animation-world.com/MatthiasD
http://weavedreamerz.com/index.php?do=/profile-18484/info/

 
At Wed Jun 05, 06:06:00 PM, Anonymous Anonymous said...

So rather than strolling at a steady tempo for say an hour, you'd change factors up by alternating short bursts of extreme strolling for say a minute followed by a recovery period with slower walking immediately after just about every intense time period. Just preserve alternating for twenty minutes to start out and add time as you come to be far more fit. You can use interval education with all phases with thegreen coffee bean extract to enhance your results.

Also if you do any kind of exercising it is actually strongly advised you drink tons of water in advance of throughout and right after to help keep your body thoroughly hydrated.

 
At Mon Jun 10, 04:45:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Using the five senses is a great way to get women.
Plan something special for your Get A GirlfriendYou might feel better being
apart from her if you are doing is establishing a boundary right away that tells her that you pay attention to them.

Physical attractiveness may initially assist, however ultimately, good looking men is one
of the ways to get your ex get a girlfriend feel like
the men who are using alpha male body language to get
a girlfriend. Just because you realize that she's calling you, she's already very curious.



Here is my homepage; how to get girlfriend - -

 
At Sat Jun 15, 05:06:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Paragraph writing is also a excitement, if you be acquainted
with after that you can write otherwise it is difficult to write.


Take a look at my web page :: le pliage longchamp

 
At Tue Jun 18, 10:35:00 AM, Anonymous Anonymous said...

So rather than walking at a steady tempo for say an hour,
you'll transform issues up by alternating short bursts of intense walking for say a minute followed by a recovery time period with slower strolling soon after each extreme period. Just preserve alternating for 20 minutes to start out and add time while you grow to be far more match. You may use interval instruction with all phases of theprocera memory to boost your benefits.

Also after you do any kind of workout it is strongly suggested which you drink plenty of water before through and immediately after to maintain your body thoroughly hydrated.

 
At Thu Aug 08, 09:47:00 AM, Anonymous Anonymous said...

It also contributeѕ to a healthy weight is based on your weight gain.
Fat Loѕs Supрlements include everything from debt help Рills to Thermοgenics.
This steр is verу important foг a large numbeг of ѵitamins and
mineralѕ. Reducing your cаlorie intaκe,
eating healthy food shouldn't be a problem. The things he gets in his head, face, back, chest, etc. Whether regular or alkaline water, drinking a healthy amount of it will help you to lose 11 pounds in the first few months of their pregnancy.

Look at my blog - debt relief ()

 

Post a Comment

<< Home