Friday, May 05, 2006



Επειδή πέρασε μια δεκαετία από τα τελευταία ταξίδια μου στο εξωτερικό, πέστε μου αγαπητοί φίλοι που είστε τώρα εκεί έξω, γνωρίζετε καμμιά άλλη παραθαλάσσια πόλη στον κόσμο με τόσα χιλιόμετρα παραλίας χωρίς ίχνος πλοίου, καϊκιού, βάρκας έστω;;;

Labels:

12 Comments:

At Fri May 05, 01:52:00 PM, Blogger Λαμπρούκος said...

Και με το πιο διακοσμητικό λιμανι στον κόσμο που ουδώλως προσφέρει στην οικονομική ζωή του τόπου θα προσέθετα εγώ! Ακόμα και η Καβάλα είναι ασυναγώνιστα πιο ανταγωνιστική!

 
At Fri May 05, 03:44:00 PM, Blogger Lion said...

Εεεε, με κινδυνο να σε απογοητευσω: ναι, καμποσες. Σχεδον ολες οι μικρες πολεις στην Βορεια Θαλασσα ειναι ετσι.

Αλλα μαλλον καταλαβα λαθος τα λογια σου. Μαλλον τα πηρα υπερβολικα τοις μετρητοις. Οι πολεις που αναφερω εγω δεν εχουν λιμανι, ουτε μπορουν ποτε να εχουν. Η τεραστια παλιροια/αμπωτη και τα ρευματα κανουν σχεδον αδυνατη την προσεγγιση οποιουδηποτε πλοιου.

 
At Fri May 05, 03:57:00 PM, Blogger Marialena said...

Το Ρίμινι στη Βόρεια Ιταλία που έχει 24 χλμ ακτογραμμής και μοιάζει με αυτό που περιγράφεις. Καλησπέρα και καλό σ/κ αγαπητέ μου Ημίαιμε! Μ.

 
At Fri May 05, 04:40:00 PM, Anonymous Anonymous said...

xagi ollandias (ekei na deis apla.. kai mizeria profanws) asigkriti i thes/niki mas

 
At Fri May 05, 05:55:00 PM, Blogger yorgos said...

μα φυσικά... τη λάρισα!!!!

 
At Fri May 05, 07:03:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Lykojohn, πάλι καλά, εγώ λέω το ...Μέτσοβο!

Καπετάνιε, ναι, τα "ξαναπήρες" σωστά. Τι να συγκρίνουμε με τις μικρές πόλεις στη Βόρεια Θάλασσα; Το νερό, τον ήλιο, τα καλοκαίρια;

Στη Χάγη "δίπλα" είναι το Αμστερνταμ, ανώνυμε και υπάρχουν φυσικοί λόγοι που είναι έτσι.

Μαριαλένα μου, το Ρίμινι δεν είναι πόλη λιμάνι, κι εκεί για γεομορφολογικούς λόγους, δες στην υπόλοιπη Ιταλία από την Τεργέστη μέχρι τη Γένοβα τι γίνεται.

Η ρητορική μου(;) ερώτηση έχει σκοπό να αναδείξει την παντελή εγκατάλειψη της θάλασσας ως πηγής ανάπτυξης και πλούτου της ταλαίπωρης πόλης μας. Το τραγικότερο για μένα είναι -χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν- ότι όλοι μας θαυμάζουμε την "ομορφιά" της παραλίας μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σαν να θαυμάζουμε ένα δάσος χωρίς δέντρα, χωρίς πανίδα και χωρίς χλωρίδα...

 
At Fri May 05, 07:05:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Λαμπρούκο, θα δούμε φως μόνο αν ... επινοικιάσουμε τον Κόλπο της Θεσσαλονίκης σε τίποτε Μονεγάσκους!

 
At Fri May 05, 07:45:00 PM, Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Μην ανησυχείτε - έρχονται οι ... Κινέζοι!

 
At Fri May 05, 08:08:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Πάντοτε "bull's eye", σύντροφε!

 
At Fri May 05, 08:33:00 PM, Blogger Кроткая said...

μην ανησυχείτε! θα αναπλάσει ο Παπαγεωργόπουλος την Αριστοτέλους και μετά θα αναπλάσει και την παραλία και την παραλία και τη θάλασσα και όλα! μα είστε αχάριστοι εσεις οι Θεσσαλονικείς. καλά σας λέμε γκρινιάρηδες!

 
At Sat May 06, 07:46:00 AM, Blogger ma.beez said...

Γιατί βρε ματάκια μου λύσσαξες με τις βαρκούλες και τα καραβάκια; Πήγες τελευταία στο Βόλο να δεις πως τον έχουν κάνει; Μόνο βαρκούλες και κοτεράκια. Κάτι σαν Πειραιούλη. Δεν φαίνεται η Θάλασσα ντιπ. Στη δική μας βλέπεις και καράβια μεγάλα στα ανοιχτά που περιμένουν τη σειρά τους να δέσουν στο λιμάνι, βλέπεις κωπηλάτες να προπονούνται, τα σκαφάκια του ιστιοπλοϊκού, βλέπεις τα καραβάκο-σκυλάδικα που κάνουν βόλτα, από τις ομπρέλες του Ζ. βλέπεις τους γερανούς του λιμανιού, μεταμοντέρνο κονστρακτιβιστικό έργο, βλέπεις το νερό, όχι το νεοπλουτισμό, έχεις βάθος πεδίου, έχεις ορίζοντα…., βλέπεις τα χρώματα , τα ρέματα, τα σύννεφα χωρίς κατάρτια ανάμεσα. Τι τα θέλεις τα καραβάκια.; Τόση θάλασσα δεξιά κι αριστερά, έξω από τα όρια της «παραλίας», άσε ας πάνε εκεί τα καραβάκια.

 
At Sat May 06, 05:48:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

!!!

 

Post a Comment

<< Home