Friday, April 07, 2006

Κάποτε η Θεσσαλονίκη...






Η Θεσσαλονίκη κάποτε είχε και επαγγελματίες ναυτικούς και ψαράδες. «Ανάπλαση» στην «ανάπλαση», η επίσημη ανεργία έχει ξεπεράσει το 20% και ούτε περνάει απ’ το μυαλό των «αρχόντων» ότι η θάλασσα μπορεί να δώσει δουλειές και ανάπτυξη. Και, καλά ο τωρινός Δήμαρχος είναι της βιτρίνας και του φκιασιδώματος. Οι άλλοι;; Οι «προοδευτικοί»;; Οι «διανοούμενοι;;

36 Comments:

At Fri Apr 07, 08:35:00 PM, Blogger Mirandolina said...

Δηλαδή... ο Βούγιας;

άστο καλύτερα...

 
At Fri Apr 07, 08:46:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Είμαστε για μπάτσες μιραντολί μου.
Αν δεν ήταν τα νιάτα των Πανεπιστημιακών Σχολών, η πόλη αυτή θά έδειχνε τα 2500 χρόνια της ως αστική μούμια.
Άσ' τα να πάνε. Και θέλω να βγώ στη θάλασσα ν΄ακούω τον παφλασμό ή να σκαρφαλώσω στον Όρλιακα ν΄ακούω Πετρο Λούκα... και το θρόισμα του μαυρόπευκου. Και δεν πάει στο διάολο και η ανάπλαση της Αριστοτέλους και η επέκταση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

 
At Fri Apr 07, 09:27:00 PM, Blogger Кроткая said...

Mirandolina apo to stoma mou to pires... akrivws afto skeftika ki egw diavazontas to post. Ama thelete pantws mas perissevei enas Avramopoulos, na sas ton steiloume?

pane vre imiaime na kaneis ti volta sou kai agnoise ta kakws keimena oso boreis. ki ama petuxeos pouthena ton pswmiadi kai ton papagewrgo rixe kai kamia dagwmatia, aklo tha kanei!

o lefkos purgos akoma katamavros einai btw? mia anapalaiwsi xathike na tou kanoun? ti diaolo kanei to TAP kai to YPPO? (de thelw apantisi, ritoriko einai....)

 
At Fri Apr 07, 09:28:00 PM, Blogger Кроткая said...

pantws i foto einai polu omorfi! karata tin kala, na deixneis sta eggonia sou wps itan kapote kai na lene "paei, to xase o pappous!"....

 
At Fri Apr 07, 10:07:00 PM, Blogger Xνούδι said...

"Και θέλω να βγώ στη θάλασσα ν΄ακούω τον παφλασμό".

Ασε τις πολλές σκέψεις Ημιαιμέ μου γλυκιέ και τράβα προς την αχτή.
Βγάλε παπούτσια, κλείσε μάτια και σκέψου πως όπου και να ζεις, η ομορφιά πλημμυρίζει την ψυχή σου.

Καληνύχτες θαλασσινές.

 
At Fri Apr 07, 11:43:00 PM, Blogger Mirandolina said...

Α, όχι αδελφέ μου, όχι -- καλά κάνεις και δεν τους χαρίζεις τίποτε, μια χαρά είσαι, κράτα!

 
At Sat Apr 08, 03:33:00 AM, Blogger Rodia said...

Ξέρεις.. κάτι έχει αλλάξει.. ή τουλάχιστον αλλάζει.. Οι διανοούμενοι που γράφεις κάθονται εδώ και χρόνια στις δάφνες τους να μη τους τις αρπάξει κανείς.. Οι προοδευτικοί προόδεψαν αρκετά και τόσο τους φτάνει.. Ο (κάθε) δήμαρχος είναι της βιτρίνας, να δεις εδω πέρα τι γίνεται.. έχουνε σκαφτεί όλες οι γειτονιές.. Εργα, σου λέει..

Γιατί, ΕΡΓΟ είναι κάτι τι που φαίνεται, η Ακρόπολη να πούμε..

Το δέντρο που θα φυτέψεις, το χαρτζηλίκι που θα δώσεις σε μερικούς νεαρούς ώστε να εξυπηρετουν τους ηλικιωμένους της περιοχής σου, η μικρή ενίσχυση μιας ανύπαντρης μάνας, η πρόσληψη περισσότερων κοινωνικών λειτουργών, το σκύψιμο γενικά στη φροντίδα της μικροκοινωνίας σου.. όλ' αυτά, που θα διευκολύνουν τη ζωή στον τόπο σου και -πιθανότατα- θα ελατώσουν τα "μαύρα" σημάδια της πόλης (εγκληματικότητα, ναρκωτικά, κλπ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ. Είναι φασαρίες, χαρτομάνι, γραφειοκρατικοι μπελάδες.. και.. στη τελική.. ποιος θα τα θυμάται; Φαίνονται; Δε φαίνονται!!!

Παντού τα πάντα φίλε, αλλά κάτι πάει ν' αλλάξει. Ας μείνουμε σταθεροί, ε

:-)

 
At Sat Apr 08, 06:13:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Κροτ, ο Λευκός Πύργος ποτέ δεν ήταν λευκός. Οι Τούρκοι τον ονόμαζαν Κόκκινος Πύργος γιατί εκεί ήταμ η χειρότερη Βουλγαρική φυλακή όπου σφάχτηκαν πολλοί Τούρκοι κι Έλληνες. Ονομάστηκε από τους Έλληνες "Λευκός" για να εξαγνιστεί. Την ιστορία, βεβαίως, αυτή ΔΕΝ την ξέρουν ούτε οι Θεσσαλονικείς (σίγουρα ΔΕΝ οι Δήμαρχοι!) γιατί την ιστορία την έχουμε γραμμένη αλλού...

Χνούδι μου, η θάλασσα που κοιτώ στην πόλη μου είναι νεκρή φύση, άσχημη. Και κοιτώντας την μόνο μελαγχολικές σκέψεις μπορώ να κάνω, γι αυτούς που την κατάντησαν έτσι. Γι αυτό, προς το παρόν, μπαρκάρω στο φεγγαρόπλοιό σου όταν θέλω ν' ακούσω τον παφλασμό του νερού και των άστρων.

Μιραντό, προσπαθώ, μια ζωή, και νοιώθω ένοχος γιατί από κάποια άλλα πόστα φώναζα μεν, δεν σκυλόβριζα δε -που τώρα βλέπω ότι χρειαζόταν!

Ροδιά μου ευχαριστώ για το σχόλιο και πιό πολύ για την αισιοδοξία του.

 
At Sat Apr 08, 06:39:00 PM, Blogger Кроткая said...

πωπω, ρεζίλι έγινα... κι έχω σπουδάσει και τα σχετικά, τρομάρα μου...

Ξέρεις, νομίζω πως πλέον δεν χρειάζονται ούτε λόγια, ούτε σκυλοβρισίδια, και πάνω από όλα όχι άλλα έργα, όπως πολύ ορθά τα ορίζει η Ροδιά... Πράξεις χρειάζονται... ενίοτε και μπουρλότο, που έλεγε κι η Νοταρά (θεός σχωρέστην!)

 
At Sat Apr 08, 07:05:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Όχι και ρεζίλι! Ρεζίλι είμαστε γενικώς που ούτε ...μπουρλότο της προκοπής δεν μπορούμε να βάλουμε!

 
At Sat Apr 08, 10:48:00 PM, Blogger Lion said...

Ε...οχι και ρεζιλι αγαπητε Ημιαιμε. Σιγουρα δεν ειμαστε ρεζιλι. Ουτε μπουρλοτο χρειαζεται να βαζουμε (αν και με τρωει το χερι μου *καθε* φορα που κατεβαινω Ελλαδα).
Δεν χρειαζομαστε τοσο τις μεγαλες, ηρωικες πραξεις (μπουρλοτο π.χ.), οσο τις μικρες. Εκει κερδιζεται ο κοσμος κατα την ταπεινη μου γνωμη. Αν ανεχτουμε εναν ψευτη πολιτικαντη σημερα, θα ξεφυτρωσουν 10 κλωνοι του αυριο. Τον 1 τον γιαουρτωνεις αλλα οι 10 ειναι εξουσια και σε πανε μεσα.

Αλλα δεν ειναι μονο ο πολιτικαντης. Ειναι και το μηχανακι που μαρσαρει στον πεζοδρομο και αναγκαζει την γριουλα να κατεβει στον δρομο. Ειναι και ο ανεγκεφαλος που πεταει τα σκουπιδια του στην δικια μας παραλια [*]. Αν ανεχτουμε το χαρτακι απ' τα τσιγαρα σημερα, αυριο θα μας αδειασει ολον τον σκουπιδοντενεκε στο προσωπο.
[*]οταν λεω δικια μας, εννοω οτι ειναι σπιτι μας, κοινο μας κτημα, χωμα μας. Θα αφηναμε κανεναν να πεταξει σκουπιδια στο σαλονι μας; Γιατι τον αφηνουμε στην παραλια μας;

Αντε - πατ, πατ και καλο απογευμα. Καλοι ειμαστε, δυναμη χρειαζομαστε μονο. Μην τα παρατας - ουτε εμεις τα παραταμε.

 
At Sun Apr 09, 02:58:00 AM, Anonymous Anonymous said...

θέλω να ρωτήσω κάτι και συγχωρέστε μου την ερώτηση αν είναι αφελής. καθημερινά ανακαλύπτω ανθρώπους που είναι αγανακτισμένοι με τα πράματα που γίνονται στη θεσσαλονίκη και τα προβλήματα της. οι πολίτες αυτοί είναι πολλοί πιστεύω και όλοι έχουμε πολύ ωραία επιχειρήματα και ιδέες. μέσα σε αυτούς που αγανακτούν είμαι κι εγώ. βλέπω όμως ότι το μόνο που κάνουμε είναι να μιλάμε και να γράφουμε, πολύ ωραία μεν αλλά επιτρέποντας τους άλλους που παίρνουν τις αποφάσεις να κάνουν πάντα το δικό τους.

αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα έπρεπε όλοι αυτοί οι πολίτες να συγκεντρωθούν και να κάνουν κάποια κίνηση που θα κατακρίνει και θα αντιδρά δυνατά και έμπρακτα στα κακως κείμενα της πόλης μας. αν είμαστε πολλοί θα μαζέψουμε κι άλλους και θα μπορέσουμε να αποτελέσουμε μοχλό πίεσης.

αν υπάρχει κάποια τέτοια κίνηση ή ήδη υπάρχουν τρόποι αντίδρασης έμπρακτοι τους οποίους εγώ δεν γνωρίζω γιατί ομολογώ δεν το έχω ψάξει το θέμα παρακαλώ συγχωρέστε με και ενημερώστε με.

επίσης αν η ιδέα αυτή είναι πολύ αφελής και χρειάζονται πολλά πράγματα τα οποία μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή και είναι δύσκολο να υλοποιηθούν επίσης συγχωρέστε με.

αλλά αν υπάρχει τόση αγανάκτηση και θέληση κάπου πρέπει να διοχετευτεί αυτή η ενέργεια.

 
At Sun Apr 09, 09:34:00 AM, Blogger Λαμπρούκος said...

Οι άλλοι έρχονται γι ανα αλλαξουν αυτό το τοπίο Ημίαιμε μου!!! Θα φέρω θάλασσα και στα Κάστρα, και θα φτιάζω κάστρα στη θάλασσα. Λαμπρούκος για Νομάρχης!!!

 
At Sun Apr 09, 11:18:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Συγχωρέστε τη βιασύνη, με πνίγει ο χρόνος.

Λύκε μου, αυτό που χρειάζεται είναι χρήματα και επικοινωνία. Από χρήματα, χέσε μέσα, από επικοινωνία το να μπείς σε κατεστημένες καταστάσεις είναι σχεδόν αδύνατο. Το μόνο ΜΜΕ που δεν ελέγχεται και μπορεί να είναι το ελεύθερο βήμα μας είναι η Μπλογκόσφαιρα. Προς το παρόν αδύναμο αλλά ποιός ξέρει, εκτιμώ ότι κάτι καλό θα βγεί απ' αυτό.

Καπετάνιε μου, Το να περιφρονείς έναν πολιτικάντη είναι εύκολο αν δεν βρέθηκες στην ανάγκη να σε διορίσει εσένα ή το παιδί σου ή δεν μεσολάβησε για να πάρεις τις μαϊμού (σόρυ Λαμπρούκο) επιδοτήσεις για να καλλιεργείς Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Επειδή, όμως, το 80% των συμπατριωτών μας έχουν τέτοια εξάρτηση, ανέχονται τον κάθε φαύλο πολιτικό και αδιαφορούν για το αν υπάρχουν καταλληλότεροι.
Ως στάση ζωής τήρησα κατά γράμμα αυτά που λες και στον επαγγελματικό μου βίο και το μόνο που κέρδισα είναι να μπορώ να κοιμάμαι μόλις κλείνω το φως. Και, βεβαίως, δεν μπορώ ν'αλλάξω τώρα γι αυτό και συνεχίζω από εδώ (όπου, όπως έχω ξαναπεί, μπήκα τυχαία) με αισιοδοξία.

Λαμπρέ Πίθηκε, χτίσε ένα κάστρο στη θάλασσα για να εγκαταστήσεις τη νέα Νομαρχία Θεσσαλονίκης με Νομάρχη τη Ντόλυ!

 
At Sun Apr 09, 12:09:00 PM, Blogger Lion said...

Η δραση εξω απο την μπλογκοσφαιρα χρειαζεται παραλληλα με την συζητηση - αλλιως μενουμε αιωνιως στο επιπεδο της (ηλεκτρονικης) κουβεντουλας. Επειδη γνωριζω τι κανεις για την Θεσσαλονικη (=δραση), σου εγραψα "μην τα παρατας" στο προηγουμενο σχολιο.
Συμφωνω με τον lykojohn, οτι κατι πρεπει να γινει - εκτος της κουβεντας εδω. Αναγνωριζω οτι οι κλασσικοι φορεις (κομματα, σωματεια, ΜΜΕ) εχουν αποτυχει και ειναι κλειστες, ελεγχομενες κλικες. Πολυ θα με ενδιεφερε μια κουβεντα με θεμα "τι μπορουν να πετυχουν 20 ευαισθητοι κ' δραστηριοι πολιτες για ενα συγκεκριμενο προβλημα στην Ελλαδα σημερα; Ποια ειναι η καταλληλη δραση;". Εχω καποιες σκεψεις και προτασεις αλλα το θεμα ειναι τεραστιο και δεν χωραει σε ενα σχολιο.

Πραγματικα λυπαμαι για την χωρα μου, οταν γραφεις οτι οι πολιτες ειναι εξαρτημενοι απο τους πολιτικαντηδες για να βρουν δουλεια. Το μεγαλυτερο μερος της ενηλικης ζωης μου το περασα σε μια χωρα, οπου κατι τετοιο ειναι αδιανοητο, εξωφρενικο. Οχι οτι ειναι ολα παραδεισενια εδω - αλλα τουλαχιστον η συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτων δεν ειναι εξαρτημενη απο τους πολιτικους. Γι' αυτους υπαρχει παντα ο κινδυνος του γιαουρτωματος - και ετσι προσεχουν.

 
At Sun Apr 09, 12:18:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Συμφωνώ καπετάνιε, έχουμε να πούμε πολλά.

 
At Sun Apr 09, 02:00:00 PM, Anonymous Anonymous said...

περιμένω με αγωνία να ακούσω προτάσεις! πάντως δεν πιστεύω ότι θα είμαστε μόνο 20. σκεφτείτε ένα απλό γεγονός. είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα περί αεροδρομίου. ούτε εγώ τα ήξερα, εδώ τα διάβασα. αν όμως πάμε λέω π.χ. έξω από το δημαρχείο με κανα πανό κάτσουμε για λίγη ώρα και φωνάξουμε και μας πάρουν και τα κανάλια (μπλιαχ...) θα το μάθει περισσότερος κόσμος. και πιστεύω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που θα τον ενδιέφερε το θέμα και απλά δεν το γνωρίζει.

παράδειγμα ήταν το παραπάνω. τέλος πάντων να γίνουν τα ζητήματα ευρέως γνωστά με οποιδήποτε τρόπο. να φτιάξουμε ένα τεράστιο πανό με ένα ερωτηματικό και να το απλώσουμε στην πλατεία αριστοτέλους!!!!

 
At Sun Apr 09, 02:26:00 PM, Blogger Lion said...

Ριχνω ιδεες στην προσπαθεια μου για βοηθεια - δεν ξερω αν ειναι σωστες.
Τι θα λεγατε για λιγο διαφημιστικο shock therapy;
Στην μπλογκοσφαιρα εχουμε σιγουρα πανω απο 1 καλο διαφημιστη / γραφιστα. Οπως ειμαστε γεματοι και απο ανθρωπους των ΜΜΕ (καλοδεχουμενοι παιδια).
Γιατι να μην φτιαξουν οι γραφιστες "μας" ενα σοκαριστικο ποστερακι; Γιατι να μην διαδωσουν οι δημοσιογραφοι / διαφημιστες "μας" το ποστερακι αυτο στα εντυπα τους; Γιατι να μην τυπωσουμε και μια μικρη ετικεττα (σαν αυτοκολλητο αλλα οχι αυτοκολλητο) που θα μπορουν οι διαμαρτυρομενοι να κρεμασουν απο μεσα στο αυτοκινητο τους; Υπαρχουν και αλλα πολλα (το πανω με το ερωτηματικο για παραδειγμα) - αλλα εγω δεν ειμαι τεχνικος επικοινωνιας.

Το ποστερακι θα μπορουσε να δειχνει[*] τοσο τα υπαρκτα οσο και τα υπο σχεδιασμον χαλια της Θεσσαλονικης και να προτρεπει σε καποια δραση.

[*] με επιτηδευμενο, υπερβολικο και προκλητικο τροπο - οπως οι επαγγελματιες διαφημιστες ξερουν

 
At Sun Apr 09, 02:58:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μη φανώ απαισιόδοξος, δεν είμαι. Αλλά οι φίλοι δημοσιογράφοι αντί να προωθούν τα ποστς με το πρόβλημα, μέχρι τώρα προωθούν σε διάφορες φυλλάδες μόνο τα ποστς του στυλ "ποιός θα μας σώσει από τους δήθεν οικολόγους που διαμαρτύρονται για το Α/Δ" και αυτά που έχουν "ψωμί" (αναγνωσιμότητα) του στυλ "το παράλογο του Στρατεύματος"!
Έχω στείλει κι εγώ δεν ξέρω πόσα γράμματα στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στον Δήμαρχο και σε άλλους "άρχοντες", επώνυμα και με τον επαγγελματικό μου τίτλο τα τελευταία πέντε χρόνια και, ...όχι απάντηση αλλά ούτε απλώς γνωστοποίηση ότι τα πήραν δεν μου κάνανε. Βεβαίως, τώρα άρχισαν να μιλούν κι αυτοί για μαρίνες στην παραλία και διάφορες άλλες προτάσεις (γιατί δεν κρίνω μόνο αλλά προτείνω κιόλας) αλλά κι αυτά μέσα στην προεκλογική εικονική πραγματικότητα εντάσσονται μάλλον.
Συμφωνώ, πάντως, να ξαναπροσπαθήσουμε και για το Α/Δ και για την περίφημη "ανάπλαση" της παραλίας και για το τελευταίο Παπαγεωργοπούλειο πυροτέχνημα της "ανάπλασης" της πλατείας Αριστοτέλους. Με μία και μόνο προϋπόθεση από μέρους μου. Να ΜΗΝ ενταχθεί αυτή η προσπάθεια σε οποιοδήποτε κομματικό βιλαέτι του υφιστάμενου πολιτικού τοπίου. Δεν τους αντέχω πιά!
Σκεφθείτε, προτείνετε, και μετά το ΠΑΣΧΑ βουρ, ακόμη και για το πανό στην πλατεία Αριστοτέλους.

 
At Sun Apr 09, 03:11:00 PM, Blogger Кроткая said...

Καλημέρα σας, καθυστερημένη.
Εγώ δε νομίζω πως για την αδράνεια των πολιτών φταίνε μόνο οι πελατειακές σχέσεις, αλλά φταίει και η ιδώτευση, η αδιαφορία. Οι άνθρωποι δυστυχώς βομβαρδίζονται ολούθεν από το μικρόβιο του καλοπερασάκια (πού να τρέχεις τώρα, πάμε για καφέ) και από την ασχήμια. Κυριώς από την ασχήμια, είναι τραγικό το πόσο οι άνθρωποι συνηθίζουν στην ασχήμια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι Αθηναίοι βρήκαν καλή την μπετόν αρμέ ανάπλαησ της Ομόνοιας (το μεγάλο σκάνδαλο, το μεγάλο φαγοπότι). Πο΄σοι Θεσσαλονικείς -όχι Ελληνες, Θεσσαλονικείς- γνωρίζουν και ενοχλήθηκαν από το σκάνδαλο της "Πολιτιστικής" πρωτεύουσας; Αν ήταν αρκετοί, ο Βενιζέλος δε θα ήξερε πού να κρυφτεί (για το θέμα παραπέμπω κυρίως στα άρθρα της Αυγής και της Καθημερινής -εκεί τα διάβασα, δεν ξέρω αν γράφτηκαν κι αλλού).

Επειδή όμως είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, χαίρομαι που βλέπω κάτι να κινείται. Κι αν και είμαι μακριά, θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω, αν και όπως μπορώ.

Εν κατακλείδι και πέρα από την πλάκα, αλήθεια, ένας Λαμπρούκος θα μας σώσει! (νομαρχούκο, περιμένω το μπόνους!).

Πάω στη θάλασσα!! :)

 
At Sun Apr 09, 03:16:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Δικαίως σου αποδίδω τον τίτλο της Ζαν ντ' Άρκ!
Ποιά θάλασσα;!

 
At Sun Apr 09, 03:21:00 PM, Blogger Кроткая said...

αυτηνής της τρελής που άκουγε φωνές και την κάψανε στο τέλος; ευχαριστώ πολύ, τιμή μου... εμένα πάντως δε μου μίλησε ο θεός (και δεν είμαι παρθένα επίσης...).

τη μεγάλη θάλασσα! τον Ατλαντικό! Οστάνδη: μισή ώρα δρόμος από δω!!!

 
At Sun Apr 09, 03:30:00 PM, Anonymous Anonymous said...

οι ιδέες του skipper είναι ωραίες! για αρχή ας κάνουμε και ένα ξεχωριστό βλογ για το θέμα! ώστε να ενηερώνονται όλοι και σωστά

 
At Sun Apr 09, 03:37:00 PM, Anonymous Anonymous said...

και επίσης είμαι και εγώ απόλυτα σύμφωνος με το "Να ΜΗΝ ενταχθεί αυτή η προσπάθεια σε οποιοδήποτε κομματικό βιλαέτι του υφιστάμενου πολιτικού τοπίου. Δεν τους αντέχω πιά!".

αυτονομία, αυτοδιαχείριση και καλές προθέσεις!

 
At Sun Apr 09, 03:41:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Krot, επιμένεις στην επίσημη εκδοχή της ιστορίας. Η ανεπίσημη έχει πιό πολύ ενδιαφέρον.
Κι εγώ δεν είμαι Αιγόκερως...
Ε, όχι και θάλασσα! Έτσι λέμε το Ποσείδι, τη Βουρβουρού, τη Σίβηρη...

 
At Sun Apr 09, 03:47:00 PM, Blogger Кроткая said...

Χαχαχα! χαριτωμένο το χιουμοράκι σας κ. Σίμπα μου!

ποια ειναι η ανεπίσημη εκδοχή της ιστορίας; Την γνώρισες προσωπικώς;

Λοιπόν, να σας πληροφορήσω με μεγάλη μου χαρά οτι σήμερα στη Βελγοχώρα εχει ΗΛΙΟ, ΖΕΣΤΗ και ανέφελο αυρανό και πως θα παω στη θάλασσα και να μη μου χαλάτε τις αυταπάτες μου!

Για τα σοβαρά τώρα, συμφωνώ περί βιλαετίων, αλλά έτσι κι αλλιως δε νομιζω να ενδιαφερθούν...

 
At Sun Apr 09, 04:19:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχει η διάθεση για κινητοποίηση υπό την μορφή "ομάδας πίεσης" από την μπλογκοπαρέα. Βάλτε και μένα μέσα!

exiled

 
At Sun Apr 09, 07:08:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καλώς τον εξορισμένο εξόριστο. Πήγαμε καλά;

Κροτ, πάρε και μπεταντίν για απολύμανση... Επίσης, μαθήματα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ιστορίας παραδίδουμε ιδιαιτέρως!

 
At Sun Apr 09, 08:47:00 PM, Blogger NinaC said...

Μέσα σε όλα!
Τον Πετρολούκα μόνο δεν αντέχω για πολύ...

πατ...πατ...πατ...

 
At Sun Apr 09, 09:43:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καλώς την Ντόλυ.
Υποθέτω μέσα και στα ...ιδιαίτερα;!
Χραπ, χραπ, ολα καλά;

Τον Πετρο Λούκα δεν μπορείς να τον ακούσεις στις Σπέτσες. Αλλά στη Βάλια Κάλντα, στη Βασιλίτσα, στα Ζαγοροχώρια δεν μπορείς ν' ακούσεις τίποτ' άλλο.

 
At Sun Apr 09, 09:58:00 PM, Blogger Кроткая said...

Πολλές μαθήτριες μαζεύετε εδώ πέρα! Και σε τι πληρώνεστε; Σε φρίσκις ή σε πατ πατ; :Ρ

Τέλεια ήταν η θαλασσίτσα!!

 
At Sun Apr 09, 10:07:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Για ...ιστορικούς λόγους!

 
At Sun Apr 09, 11:57:00 PM, Blogger Кроткая said...

δηλαδής;;;

 
At Mon Apr 10, 12:21:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Για να εμπεδώσουμε στην πράξη τις σωστές απαντήσεις στα ερωτηματικά της ιστορίας... Αμάν πιά με τα γιατί και τα δηλαδή σου. Από τότε που πήγες στο Βέλγιο;!
Φοράω το κράνος αναμένοντας απάντηση.

 
At Mon Apr 10, 12:34:00 AM, Blogger Кроткая said...

Οκ, οκ, είναι γνωστό τοις πάσι... είμαι Βέλγα... Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω... Αλήθεια!!

 
At Wed Feb 21, 08:24:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Enjoyed a lot! dorking gate opener Cyber gamble bacarat tenuate dospan to ship and buy into canada answering service employment east coast tire Sex love secrets Hot lesbian porn+ Used vw for sale in idaho Mp3 player pedal

 

Post a Comment

<< Home