Wednesday, November 01, 2006

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Ναι, νεότεροι συμπλόγκερς που θα γιορτάσετε και φέτος την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Κάπως έτσι ήταν και επί χούντας. Μόνο που τότε κάποιοι μπορούσαν κι αντιστεκόντουσαν. Στη χούντα της Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πότε θα αντισταθούμε;

Και υποθαλάσσια λοιπόν, στα μέτρα τους. "Για το καλό μου" που 'λεγε και ο Μηλιώκας. Γιατί το "να δείς που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες" το εμπεδώσαμε, το χωνέψαμε και το παραδεχτήκαμε. Τυφλωθήκαμε...

Υ.Γ. Να ρωτήσω τώρα αν έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις επί των ακτών λόγω μεταβολής των ρευμάτων από έναν τεράστιο πρόβολο από τον πυθμένα μέχρι ένα μέτρο από την επιφάνεια και επί 4,5 χιλιόμετρα ή θα με πάρετε με τις πέτρες;

Labels:

11 Comments:

At Wed Nov 01, 01:07:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Συγνώμη, αλλά 2 μέρες πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο Παπαρογεωργόπουλος έστειλε χαρτιά στις πολυκατοικίες (τουλάχιστον επί της Βασ. Ολγας) με τα οποία ενημέρωνε τον κόσμο ότι θα γίνει δημοψήφισμα για την υποθαλάσσια.
Παπαρολογίες μάλλον ήταν. ΑΑΑΑΑΑΑΑ
μήπως ήδη είχαν πέσει οι υπογραφές?
Και εμείς που δεν τον ψηφίσαμε τι φταίμε?

Αρετή

 
At Wed Nov 01, 02:25:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Αρετή, δυστυχώς, με τους δικαστές-υπαλλήλους της εκάστοτε εξουσίας, η πολιτική απάτη ουδέποτε διώκεται σ' αυτό το κράτος. Γι αυτό και ζει και βασιλεύει ο φασισμός των ασήμαντων, των κουμπάρων και των εργολάβων. Όλων των χρωμάτων....

 
At Wed Nov 01, 10:56:00 PM, Blogger σχολιαστής said...

Αρετή, 8 σύμβουλοι του δημάρχου απείχαν απο την ψηφοφορία, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να περάσει το δημοψήφισμα. Μιλάμε για τον ορισμό της κοροιδίας.

 
At Thu Nov 02, 09:15:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Σχολιαστή, ο ορισμός της κοροϊδίας πριλαμβάνει και την "ανάπλαση" της παραλίας που πετιέται στη θάλασσα τόσο ως επαγγελματική προσπάθεια των μελετητών της όσο και ως οικονομική συνεισφορά των άμοιρων δημοτών...

Την εγκαινίασε, όμως, την Ανάπλαση ο Ατσαλάκωτος, την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των εκλογών! (Όλο και πλησιάζω στην Καλτσοβράκειο άποψη ότι ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ δημοσίως τους πρέπει!)

 
At Fri Nov 03, 09:55:00 AM, Blogger σχολιαστής said...

Ημίαιμε, οχι μόνο την εγκαινίασε, αλλά δεν κάλεσε και τους μελετητές.

 
At Fri Nov 03, 12:10:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Φίλτατε Σχολιαστή, ελπίζω τώρα να μην έχεις την παραμικρή "σκιά" για την αμφισβήτηση της χρησιμότητας της μελέτης από μέρους μου. Τόσος κόπος, τόση επαγγελματική δημιουργικότητα, για να πεταχτεί στα σκουπίδια αφού πλουτίσουν οι εργολάβοι φίλοι τους και ...όχι μόνον. :((

 
At Fri Nov 03, 03:39:00 PM, Blogger σχολιαστής said...

Η ζωή συνεχίζεται, φίλτατε Ημίαιμε. Δεν θα κολήσουμε σε "σκιές". Στο κάτω κάτω, αν είχα πρόβλημα δε θα έγραφα στο blog σου. Το ότι κάποια στιγμή είχαμε γίνει "μπίλιες" κι αυτό μες τη ζωή είναι.

Ειναι λίγο αστείο, πως την πατήσαμε και οι δυο. Εγω ήθελα τους οικολογικούς κήπους για την ανάπλαση. Εσυ ήθελες ναυτικές λύσεις. Κάπου κοντέψαμε να συμφωνήσουμε ότι όλα μπορούν να κουμπώσουν, διότι η ανάπλαση δεν απέκλυε τα κατάρτια. Δες που κατέληξε το πράμα. Καταστρέφουν τα πάντα, στο βωμό του αυτοκινήτου.


Επειδή δεν προλαβαίνω να τους χαιρετίσω έναν έναν, τους χαιρετάω όλους μαζί. Πάρτε τα!!!! (ακολουθεί μια κλασσικότατη και ελληνοπρεπέστατη μούτζα, για όλους αυτούς που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν κάθε τι ωραίο και να κάνουν την πόλη σαν τα μούτρα τους).

 
At Fri Nov 03, 06:26:00 PM, Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Το χειρότερο είναι οτι απ'ό,τι μου δίνετε να καταλάβω, ήταν προβλέψιμο...

 
At Fri Nov 03, 06:49:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Σχολιαστή μου, όχι δεν θα κολλήσουμε. Από ένστικτο αντέδρασα για τα "προηγούμενα" γιατί μια ζωή βγαίνει να 'χουμε δίκιο "εκ των υστέρων". Απλά έχω τσαντιστεί αφόρητα από το ανίκητο της βλακείας και της μίζας.

ΜαυροΠρόβατε, αυτό είναι. Και ο ο φίλος Σχολιαστής τους λέει "πάρτε τα" για να εκτονωθεί, αφού αυτοί, μ' αυτά που έχουν "πάρει" ήδη, μας αντισφυρίζουν τα εμβατήρια των κορόιδων... Και οι ατσαλάκωτοι δημοσιογράφοι παρεξηγήθηκαν με τη μόνη σωστή λέξη που είπε δημόσια ο Μπουτάρης στη ζωή του: "Σκατά!"

 
At Thu Feb 21, 09:42:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Φεβρουάριος 21, 2008 στο 9:37 π.μ.

bioannis

Σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού μια μερίδα ανίκανων ανθρώπων με τον Δήμαρχο παρέα τους, σχεδιάζουν να πάρουν απόφαση να γίνουν αμμοληψίες (αμμοληστείες) από τις αμμουδιές του Δήμου μας για να τις πάνε για μπάζα στην επέκταση του αεροδρομίου.

Θεωρούν όλους εμάς τους πολίτες του Θερμαϊκού “ιθαγενείς” και βλάκες, και νομίζουν οτι θα χάψουμε τις μανούβρες της εταιρείας που θέλει να κατασκευάσει την επέκταση του αεροδρομίου με υλικά που θα τις κοστίσουν όσο το δυνατόν φτηνότερα.

Τάζουν μαρίνες, εκβαθύνσεις στο “αλιευτικό καταφύγιο” (νοιάστηκε για τους ψαράδες η εταιρεία) και τα άλλα έργα που συγκεντρώνουν άμμο γύρω τους λόγω τραγικών λαθών στην κατασκευή τους. Τάζουν ακόμη και παραθαλάσσια συγκοινωνία προκειμένου να ληστέψουν την άμμο από τις γύρω παραλίες.

Ας μαζευτούμε στο Δημαρχείο απόψε στις 19:00 για να τους δίξουμε οτι δεν είμαστε ούτε “ιθαγενείς” ούτε βλάκες. Η “Επιτροπή αγώνα για τον Θερμαϊκό” καλεί κάθε νοήμονα και δημοκρατικό πολίτη να δηλώσει την αντίρρησή του σε αυτά τα σχέδια.

ΟΙ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ !!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΖΑ ΟΙ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΛΗΣΤΕΙΑ !!!

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 19:00 (Διασταύρωση Περαίας)

 
At Thu May 22, 02:34:00 PM, Blogger Εξερευνητής said...

Φίλε Ημίαιμε,
επειδή η ομάδα μου τό έχει εξερευνήσει ΚΑΙ αυτό, είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω και εσένα και τους πολυπληθείς επισκέπτες του μπλόγκ σου ότι :

Πάντα τα έργα εν Ελλάδι είναι... ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ.

Πάς συνειρμός προς ευφημιστικό χαρακτηρισμό ειδικών αδένων αναπαραγωγής θηλαστικών είναι απολύτως ανεδαφικός-άσχετος και ως εκ τούτου αρνούμαι διαρρήδην ότι υπονοείται.

Ελπίζω να είναι επαρκής απάντηση επί του αγωνιώδους ερωτήματός σου.

Όσο για το άλλο αγωνιώδες ερώτημά σου περί αντιστάσεως στην ...περιρρέουσα "δημοκρατία", σέ παραπέμπω στα "κατεβατά" της αδελφής στήλης «Ναπολέων» με τον γενικό τίτλο "για μιά αριστερή Αριστερά".

 

Post a Comment

<< Home