Tuesday, January 09, 2007

ΕΚΠΛΗΞΗ

Φτάνει η ...εσωστρέφεια! (είδατε τι καινούργιες λέξεις μάθαμε επί ΠΑΣΟΚ, ε;)
Αφού ο καθένας μας είπε και ελάλησε το μακρύ του και το κοντό του για τα τεκταινόμενα στην ηλεκτρονική κοινωνία μας, ας ρίξουμε και μια ματιά προς τα έξω. Πράμματα και θάμματα γίνονται. Εκπλήξεις. Η τελευταία εκπληκτική έκπληξη που μας επιφύλαξε η αρχή του 2007 ήταν η αποκάλυψη δια κρυφής κάμερας της υπεξαγωγής στρατολογικών εγγράφων από ...Στρατολόγο αξιωματικό (εκπληκτικό το να κλέβεις το σπίτι σου!) για να χρησιμοποιηθούν σε σκοτεινές διαδικασίες αποφυγής της στράτευσης. Πρώτος έκπληκτος ο Τσοχατζόπουλος. 'Το 'καναν κι άλλοι εκτός από μένα;' αναρωτήθηκε ως η Πόντια πουτάνα που αυτοκτόνησε στα ογδόντα της γιατί τότε έμαθε ότι οι άλλες έπαιρναν λεφτά.
Δεύτερος έκπληκτος, ο Μεϊμαράκης 'δε σας τα 'λεγα έγώ, χρειάζεται αλλαγή ο εκλογικός Νόμος' δήλωσε και γύρισε πλευρό. Μετά εξεπλάγη ο υπηρετήσας στους Καταδρομείς Χατζηνικολάου, ο βατραχάνθρωπος Ευαγγελάτος, ο μικρός Καψής που, για λόγους που γνωρίζει ο Μητσικώστας, είναι ο μόνος που υπηρέτησε πλήρως, και ο Παυλόπουλος που δεν θυμάται πού ακριβώς. Ο Παπαχρήστος δεν εξεπλάγη και δεν έκανε δήλωση.
Ρώτησαν επίσης οι καλοί δημοσιογράφοι και έναν Ναύαρχο αν ως Αρχηγός έκανε ρουσφέτια. Και προς μεγάλη έκπληξη των ερωτούντων απάντησε ΝΑΙ! Έπεσαν, λέμε, ανάσκελα από την έκπληξη. 'Μα τι λέτε', 'μα είναι δυνατό να γίνονται τέτοια πράγματα', 'μα είναι Ναύαρχος αυτός' και πολλές άλλες εκπληκτικές απορίες ακολούθησαν την εκπληκτική δήλωση.
Κι εγώ ρε παιδιά έκπληκτος έμεινα. Γιατί ρουσφέτι δεν γνωρίζω τι σημαίνει.
Εγώ πάω στο φούρνο και η φουρνάρισσα μου δίνει το πιό καλοψημένο ψωμί γιατί πάντα της αφήνω κάτι τις, χώρια που της υπενθυμίζω πότε πότε τι ωραία μάτια έχει. Ο μανάβης δεν μ' αφήνει να γεμίσω τις σακκούλες μόνος μου, πάει και τις γεμίζει από τα καλά που 'χει κρυμμένα από πίσω κι όλο μου υπενθυμίζει ότι ο γιός του σε λίγο πάει φαντάρος, ο κρεοπώλης μου λέει 'άσ' το αυτό, δεν είναι για σένα' αφού ο γιός του πήγε ήδη φαντάρος και ο φίλος μου ο στρατηγός τον έβαλε καντηλανάφτη στο στρατιωτικό ναΐδριον να κυνηγάει τον οχτρό. Ακόμα κι όταν ο πεθερός χρειάστηκε να κάνει μπαϊ πας, ο ανηψιός του Υπουργού είπε στον αρχισυνδικαλιστή του Νοσοκομείου "προσέξτε τον τον κύριο", που αυτός είπε στην προϊσταμένη 'αυτός είναι δικός μας' και, ω της έκπληξης, σε δέκα μέρες ήταν ο πεθερός στο σπίτι του!

Μόνο η πεθερά διαμαρτύρεται γιατί ο γιός της και κουνιάδος μου υπηρέτησε επί 23 μήνες στο πιο παλιό καράβι του Στόλου ενώ ο γαμπρός της σφύριζε αδιάφορα. Αλλά αυτή είναι απ΄την παλιά γενιά που είχε συνηθίσει να ζεί με το ρουσφέτι. Δεν είναι της δικής μας που μένει έκπληκτη όταν κοιτιέται στον καθρέφτη!

23 Comments:

At Tue Jan 09, 01:07:00 PM, Blogger ATHENA said...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΑΠ ΜΠΟΥΠ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΕΙΝΑΙ, Ε???

 
At Tue Jan 09, 03:57:00 PM, Blogger rockerblogger said...

Ημίαιμε, ο θόρυβος είναι μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει στην Ελλάδα μια συνολική συζήτηση για τη στρατιωτική θητεία, με όλες τις παραμέτρους της, και όχι μόνο για το δένδρο.

Κατά σύμπτωση, χθες ο δωδεκάχρονος γιος μου αναφέρθηκε - σε μια άσχετη κουβέντα μεταξύ μας - στη μελλοντική του θητεία στο στρατό.

Εχω άποψη για το θέμα, αλλά θα περιμένω να ανοίξει διάπλατα η συζήτηση στην κοινωνία, έστω στην μπλογκόσφαιρα.

Νομίζω είσαι ο πλέον κατάλληλος για να την ξεκινήσει εδώ.

Αν θέλεις βέβαια, και κυρίως αν έχεις διάθεση.

 
At Tue Jan 09, 04:21:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Μπα, στο Ναυκρατούσα ήταν ο κουνιάδος σου; Τι έκπληξη!!! :^)

Θύμησέ μου να σου περιγράψω κάποτε τις φωτό του Ευαγγελάτου από την μοναδική μέρα που ήταν μέσα στο Ναυτικό...αν δεν τις έχεις δει (που θα τις έχεις δει)

Εξαιρετική επίσης η παραπομπή στην πόντια πουτάνα!

Την καλημέρα μου (καλή χρονιά είπαμε; να ξαναπούμε!)

 
At Tue Jan 09, 06:57:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Athena,lol ακριβώς!

Rockerblogger, η συζήτηση δεν μπορεί να αρχίσει με βάση τη θητεία. Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να διευκρινιστούν πρώτα και η θητεία στη σειρά της. Μπορεί, από πρώτο διάβασμα, να φαίνεται άσχετο, αλλά το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε είναι τι σημαίνει "πολιτισμός". Από εκεί λέω ν' αρχίσω με το επόμενο ποστ μια και το ξεκίνησε ο Ο καιρός με από ξηράς, αέρος και θαλάσσης βομβαρδισμούς. :)

Μπαμπάκης, Καλώς τον και Καλή Χρονιά με τη Μπαμπάκαινα και τον διάδοχο. Υγεία και Αγάπη, ρε!
Το 90 το πιό παλιό αρματαγωγό ήταν το 'Ικαρία'...

 
At Tue Jan 09, 09:15:00 PM, Blogger Кроткая said...

Μα, καλά άφησες τον κουνιάδο να θαλασσοπνίγεται στο σκυλοπνίχτη επί 23 μήνες; Τι άνθρωπος είσαι εσύ; Ντροπή, αγαπητέ μου!

 
At Tue Jan 09, 09:31:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ντρέπομαι ρε γαμώτο... :)
Κάνε υπομονή για το ποστ που θα ακολουθήσει μόλις βρω λίγο χρόνο.

 
At Tue Jan 09, 09:55:00 PM, Blogger herinna/ said...

Και σήμερα κάποιος του ναυτικού έλεγε ότι λαμβάνουν υπόψη οι αξιωματικοί τα αιτήματα πολιτικών προσώπων για ευνοϊκή μεταχείριση (κι άντε βρες τι σημαίνει αυτό)ψηφοφόρων λέει. Γιατί πως να το κάνουμε λέει, πολιτικός αρχηγός είναι αυτός, δεν γίνεται να τον αγνοήσεις.
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε...
Κατά τα άλλα Κωστή μου χαίρομαι που μετέθεσες το θέμα από τα μπλογκοφαγώματα σε κάτι που είναι πραγματικά γενικού ενδιαφέροντος.
Γιατί το θέμα της στράτευσης μας αφορά όλους κι όλοι πρέπει να πάρουμε θέση επ' αυτού.
Θυμάμαι πόσο μεγάλη αίσθηση είχε κάνει ο πρώτος που εμφανίστηκε σαν αντιρρησίας συνείδησης στην Ελλάδα.
Δεν ξέρω τι έγινε με τους άλλους μετά και επάνω σε ποιές διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου στηρίχθηκαν για να το επικαλεστούν, αλλά ο τύπος εκείνος φίλε μου είχε κότσια και το έλεγε η ψυχούλα του.
Ένας βγήκε σήμερα από τη Ν.Δ και είπε να δημιουργήσουμε κίνητρα για το στρατό. Τι εννοούσε μ' αυτό Κωστή εσύ που τα ξέρεις καλύτερα; Να κάνουμε μισθοφορικό στρατό όπως οι Αμερικάνοι πχ;
Τότε θα πηγαίνουν μόνο αυτοί που θέλουν δηλαδή και οι άλλοι θα κάθονται στα σπίτια τους; Θα βγαίνουν οι Καψήδες και οι Χατζηνικολάηδες ως γνήσιοι πατριώτες να μιλάνε για παραβάσεις καθηκόντων και έλλειψη αγάπης προς τη μητέρα πατρίδα;
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω σήμερα κι ας αφήσω αυτά που δεν καταλαβαίνω από τις δηλώσεις της Ν.Δ, είναι πως βγαίνουν μερικοί τύποι που θα έπρεπε να κάνουν την πάπια με το θέμα που ανακινήθηκε και τα σκαλίζουν ψάχνοντας για σκάνδαλο μεγαλύτερο από το δικό τους.
Στρουθοκαμηλίζουν άραγε ή έχουν πάρει για ηλίθιο έναν ολόκληρο λαό;

 
At Tue Jan 09, 10:22:00 PM, Blogger Αλεπού said...

Ω τι κόσμος σκυλούκο μου! του ρουσφετιού...

 
At Tue Jan 09, 10:52:00 PM, Blogger Μαύρο πρόβατο said...

:-)))
Είμαι κι εγώ από άλλο (μεγάλο) ανέκδοτο - ανυπότακτος "εξωτερικού"...

Σε σχετική ευκαιρία, ελπίζω να πούμε λίγα και γι αυτό το ελληνικό φαινόμενο.

Πάντως το διμηνάκι του στρατού που είχα κάνει, ήταν υπέροχα!!!

 
At Tue Jan 09, 10:54:00 PM, Blogger Μαύρο πρόβατο said...

PS: Η κατάσταση που είδα με όσους είχαν, αλλά ακόμη περισσότερο με όσους νόμιζαν οτι είχαν βύσμα, ήταν κωμικοτραγική.

 
At Tue Jan 09, 11:13:00 PM, Blogger NinaC said...

Έχω σκάσει από το κακό μου που δεν έχω γιο να πάει φαντάρος και να είμαι υποχρεωμένη να σου κάνω άπειρες σεξουαλικές χάρες για να μου τον προσέξεις.

Σκέφτομαι να υιοθετήσω έναν!!!

:pppppppp

 
At Tue Jan 09, 11:20:00 PM, Blogger dodo said...

Ώστε ρουσφέτια, λοιπόν; Μα είναι δυνατόν; Τς, τς, τς... :)

 
At Wed Jan 10, 02:18:00 AM, Blogger o kairos said...

Τι αχαριστη η πεθερα.Ουτε ενα ευχαριστω που εστειλες το γιο της να σκληραγωγηθει τοσο καιρο.

 
At Wed Jan 10, 09:01:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

herinna στρουθοκαμηλίζουν έχοντας πάρει για ηλίθιους όλους μας.

Αλεπούκα, έτσι είναι. Το ρουσφέτι είναι νομίζω το θεμέλιο της κοινωνικής οικονομικής οργάνωσης της Ελλάδας. Για να πάψει να υπάρχει θα πρέπει να πέσει μια ατομική βόμβα και να οργανωθεί εξ
αρχής. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέθοδος που να εξαλείψει το γονίδιο του ρουσφετιού από την ελληνική πραγματικότητα.

Μαύρεπρόβατε, η παράμετρος θητεία είναι μια μικρή συνισταμένη του γενικού μπάχαλου στην οργάνωση του κράτους και στον αμπελοφιλοσοφισμό εκ δεξιών και εξ αριστερών περί αρχών, ιδανικών, δικαιωμάτων, ισοτήτων, ανισοτήτων και λοιπά άλλα που έχουν καταντήσει φαιδρά.
Κάποιοι επικαλούνται τη ...συνταγματική επιταγή 'όλοι είναι ίσοι' συζητώντας για τη θητεία ενώ οι ίδιοι έχουν καταξευτιλίσει την επιταγή αυτή σε χίλια δυό άλλα κοινωνικά πεδία, αλλά ΚΑΙ στη θητεία. Οι συζητήσεις των 'έγκριτων' δημοσιογράφων αυτές τις ημέρες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο κωμικοτραγικού και αγγίζουν τα όρια της ψυχοπάθειας!
Η θητεία σήμερα για τους νέους φαντάζει ως θεσμός ΠΟΙΝΗ, ως ιδέα αποκρουστική, ως εφαρμογή τραγέλαφος.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Έλληνας δεν θέλει να συμβάλλει στην κοινωνική ανάγκη και υποχρέωση της ασφάλειας του κράτους απέναντι σε τυχόν κινδύνους που συνεχώς εγείρονται ως πραγματικοί. Πώς, όμως να τους ξεχωρίσει από τους εκατοντάδες που ...κατασκευάζονται για να μπούν τα πρόβατα σε συγκεκριμμένα μαντριά;
Πολύ μεγάλη συζήτηση ξεκινάμε.

Ντόλυ μου, χάρις σε δικές μου ενέργειες (...) δεν υπηρετούν τα κορίτσια θητεία. Μετράει;;;

Dodos, περιμένω ...απεικόνιση!

Παλιόκαιρε, προβοκάτορα, ΔΕΝ κουνήθηκα όχι για να σκληραγωγηθεί ο νέος αλλά γιατί δεν μ' αρέσει να φτύνω σοφράνα μεριά...!! :)
(Όχι που θα σου απαντούσα με εθνικοπατριωτικά εμβατήρια όπως ήλπιζες....ΧΑχαχαχα!)

 
At Wed Jan 10, 03:38:00 PM, Blogger σχολιαστής said...

Φίλε Ημίαιμε, άλλο το ρουσφέτι και άλλο οι κακουργηματικές πράξεις του φυγόδικου στρατιωτικού γιατρού και του στρατολόγου. Εχω μεγαλύτερες απαιτήσεις απο τον Ανχη στρατολόγο και λίγότερες απο τους επιχειρηματίες - "δημοσιογράφους".

Αν ανοίξει η κουβέντα για το στρατό, θα συμβάλω καταθέτοντας τι κατάλαβα εγώ τους 19 μήνες που έχασα χωρίς να προσφέρω τίποτα στη μαμά πατρίδα και χωρίς να με εκπαιδεύσει σε τίποτα. Και με προτάσεις για να γίνει η θητεία πραγματική υπηρεσία προς την πατρίδα και όχι κωμωδία και δράμα μαζί.

Εκτός κι αν επαναλάβουμε τη ρήση του Σημίτη μετά το Σάμινα ότι "τι να κάνουμε, αυτή είναι η Ελλάδα". Οπότε γιατί να συζητάμε για τη διαφθορά στο στρατό αφού υπάρχει διαφθορά παντού.

 
At Wed Jan 10, 08:56:00 PM, Blogger An-Lu said...

Εγώ πάλι ΘΕΛΩ να κάνω θητεία!
Στο Ναυτικό φυσικά! Σνα γοργόνα που είμαι!
Εντελώς αξιοκρατικά ;-)

 
At Wed Jan 10, 09:08:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Σχολιαστή, σηκώνω τα μανίκια και ...συμφωνώ. Νομίζω ότι ήμουν αρκετά σαφής στο αντισχόλιό μου προς τον Μ.Π.
Επαναλαμβάνω "Η θητεία σήμερα για τους νέους φαντάζει ως θεσμός ΠΟΙΝΗ, ως ιδέα αποκρουστική, ως εφαρμογή τραγέλαφος".

Από εκεί και ύστερα κάθε χαριτωμένη, δραματική ή αδιάφορη περιγραφή της θητείας δεν έχει να προσθέσει σε μένα τίποτα. Ούτε στον όποιον που δεν γνωρίζει καθώς είναι δεδομένη πλέον ως πεποίθηση όλων ότι εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο στρατός.
Υπάρχει και αντίλογος και προσωπικά προσπάθησα πάντοτε να δώσω νόημα στη θητεία των στρατευμένων. Ακόμα και στη θητεία των "βοηθητικών" ειδικοτήτων.
Βεβαίως, αλλού το πέτυχα και αλλού όχι.
Επιμένω, όμως, ότι η βάση της συζήτησής μας θα πρέπει να είναι η συμφωνία μας στο τι σημαίνει 'πολιτισμός'. Το γιατί επιμένω θα φανεί από σχετικό ποστ που αισιοδοξώ ότι θα βρώ χρόνο να ανεβάσω. Προς το παρόν μου βγαίνει ...σεντόνι διπλό και προσπαθώ να το κάνω αναγνώσιμο.
Δεν θέλω, όμως, και η όλη συζήτηση να γίνεται 'εν θερμώ', όσο δεν βιάζει κάποιος εγκληματίας γάιδαρος μια νοητικά καθυστερημένη φοράδα στην Άνω Κρημνίτσα ώστε να ξεχάσουν τη θητεία οι Ευαγγελάτοι...

 
At Wed Jan 10, 09:10:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Γοργονίτσα, αν σε κατατάξουν θα γυρίσω κι εγώ για να 'χεις και ένα ...δόντι να σου βρίσκεται...:)))

 
At Thu Jan 11, 09:04:00 AM, Blogger Λουΐζα Κορνάρου said...

Βρήκα βλόγερ στρατιωτικό, το είπα στο παιδί και χάρηκε - 4 χρονάκια του μείνανε ως τη στράτευση- και τώρα μου τα κάνατε μαντάρα. Θ' απευθυνθώ στην πεθερά σας μάλλον...

 
At Thu Jan 11, 09:28:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Λουίζα, Χαχαχα, κι εσείς μαμά αγχωμένη; Δεν το πιστεύω!!!

Σε τέσσερα χρόνια, πάντως, ο στρατός θα είναι 'ηπιότερος' των κατασκηνώσεων των Τραπεζικών... :)

 
At Thu Jan 11, 10:11:00 AM, Blogger Λουΐζα Κορνάρου said...

:-D

Eλάχιστες είναι πάντως οι προσδοκίες μου: μια απασχόληση, κάτι σαν "επιμελητής ωδικών πτηνών" και, μια μονάδα μισό χιλιόμετρο απ' το σπίτι, να τρώει ένα φαγάκι της προκοπής, το βλαστάρι μου.

Μπορεί επίσης να τραγουδάει, μαζί με τα ωδικά, προς τέρψιν των επωνύμων Ιώτα 5.

Πολλά ζητάω;

 
At Thu Jan 11, 10:30:00 AM, Blogger Lion said...

Αγνοω τα γεγονοτα που οδηγησαν στο ποστ (ευτυχως ειμαι πολυ μακρια απο την ελληνικη τηλεοραση), αλλα παρατηρω οτι η κουβεντα περι θητειας και ρουσφετιου ειναι παναρχαια.

Θυμαμαι τον συγχωρεμενο τον πατερα μου να συζηταει με φιλους του πριν 35 χρονια για το ιδιο θεμα.

Το γιατι υπαρχει ρουσφετι στην Ελλαδα - και πως θα καταργηθει - ειναι μια τεραστια κουβεντα. Σε οτι αφορα την θητεια συμφωνω με τον Ημιαιμο. Οσο η θητεια ειναι μια προσφορα / υποχρεωση προς στο κοινωνικο συνολο, πρεπει να την εκπληρωσω. Οταν προκειται για ενα μπαχαλο και για χασιμο χρονου, τοτε καλυτερα να διαθεσω τα 2 χρονακια σε σπουδες και στην παραγωγικη διαδικασια.

 
At Thu Jan 11, 11:30:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Λουίζα, lol, μου θυμίζουν αυτά μια μανούλα που έφερνε στον κανακάρη της, που υπηρετούσε στην παραλία της Καλαμαριάς (!), στιμμένη πορτοκαλάδα από το Πανόραμα!
Όταν της είπα μια μέρα, 'Κυρία μου, η βιταμίνη C μετά από 20 λεπτά ΔΕΝ παραμένει στο χυμό, νεράκι έχουμε δόξα τω Θεώ μπόλικο, μην κάνετε τον κόπο', με σκυλόβρισε!

Δρακολέοντα, έχεις δίκιο.
Η συζήτηση έχει ανοίξει γιατί ΔΕΝ έχουν άλλους παιδεραστές να αναδείξουν. Οι ελεεινοί, δε, χθές έδειχναν κατάφατσα ένα νέο με νοητική καθυστέρηση για να ψέξουν (δικαίως) τους ηλιθιους γραφειοκράτες που τον περνούν κάθε χρόνο εξετάσεις για να του δίνουν αναβολή. Τον αντισυνταγματάρχη που αναφέρει ο Σχολιαστής, τον δείχνουν φλου. Οι ΑΛΗΤΕΣ ΧΕΣΤΗΔΕΣ.

 

Post a Comment

<< Home