Tuesday, May 16, 2006

Λαϊκή συνέλευση για το Α/Δ

Πριν να καταθέσω το συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την ...άνοδο των Αθηναίων στη Θεσσαλονίκη, για την ενημέρωση των φίλων πληροφορώ ότι χθες, 15/5/06, έγινε στον Δήμο Θερμαϊκού Λαϊκή Συνέλευση (ο Θεός να την κάνει -ως προς τις διαδικασίες αλλά, χαλάλι) για το Α/Δ.

Πρώτη μίλησε η Διευθύντρια Δημόσιων έργων (ΥΠΕΧΩΔΕ) Βόρειας Ελλάδας κυρία Σοϊλεμετζίδου η οποία διευκρίνησε ότι θα μιλήσει ως Υπηρεσιακός παράγοντας και όχι ως Μηχανικός ή πολίτης της Θεσσαλονίκης. Είπε, λοιπόν,
ότι δεν είμαστε στο "παρά πέντε" αλλά στο "και πέντε" αφού ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και "πρόδρομα έργα" (δρόμοι και εργοτάξιο) έχουν ήδη κατασκευαστεί. (ΣΗΜ: Παρά το ότι εκκρεμεί Προσφυγή στο ΣΤΕ, τα έργα ξεκίνησαν! Αν ισχυριστεί κανείς ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ γνωρίζει εκ των προτέρων την απόφαση του ΣΤΕ που θα εκδικάσει την προσφυγή στις 2/6/06, θα είναι κακόπιστος; Αν συμπερασματικά κρίνει ότι με αυτό το δεδομένο η Δικαιοσύνη στο σύνολό της είναι αναξιόπιστη, θα είναι κακόπιστος;)
Στη συνέχεια η κ.Διευθύντρια ανέλυσε με αρκετές λεπτομέρειες τα κονδύλια που έχουν δοθεί μέχρι τώρα για την "αναβάθμιση" του Α/Δ, "εκπέμποντας" δυνατά το μήνυμα ότι με τόσα λεφτά που έχουν δοθεί μέχρι τώρα ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε πίσω.
Μετά από αυτό, εν τάχει ανέλυσε ΧΩΡΙΣ πολλές πολλές λεπτομέρειες, τόσο το νομικό πλαίσο της σύμβασης όσο και το μελετητικό το οποίο και όρισε ως "καθ' όλα επαρκές και νόμιμο" ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ (ΣΗΜ: Ο τονισμός της φράσης έχει την έννοια ότι δεν μπήκε στην ουσία των πραγμάτων αλλά στον τύπο των διαδικασιών που ελέγχονται σε όλες τις φάσεις τους από τους ίδιους που ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για το έργο!).
Εν μέσω σχετικής έντασης από τα λεγόμενά της (χαρακτηριστικό: είπε ΜΗΝ ανησυχείτε, τα βυθοκορήματα από το Α/Δ δεν θα τα αποθέτουμε στον Κόλπο αλλά στην ΠΙΕΡΙΑ (...), για να δεχθεί το σκωπτικό σχόλιο Πάνου Ζέρβα "α, τότε κανένα πρόβλημα") η Διευθύντρια μάλλον προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο για να μην μείνει και πολύς για την αντίθετη άποψη, αλλά ο λαός δεν μάσησε και σχεδόν με γιούχα την ανάγκασε να τελειώσει με έντονα ξυνισμένο ύφος (περιγραφικό επίθετο και όχι χλευαστικό).
Από εκεί και πέρα:

ΤΕΕ/Μηχανικός Φάμελλος: Οι μελέτες έχουν σχετική πληρότητα (ΣΗΜ: Αμάν αυτά τα "κλαδικά" και οι ισορροπίες μπας και θίξουμε κανέναν, τι θα πεί "σχετική πληρότητα"; Μήπως ότι οι μελέτες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ;).
Φαίνεται ότι τηρήθηκαν οι νομικές διαδικασίες (ΣΗΜ: σε ερώτησή μου γιατί "φαίνεται" και όχι "διαπιστώνεται", η απάντηση ήταν αφοπλιστική "δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλα τα έγγραφα μέχρι τώρα γιατί δεν μας τα έδωσαν παρά τις αιτήσεις μας, από αυτά που έχουμε ΦΑΙΝΕΤΑΙ νόμιμη η διαδικασία". Και στην επανερώτηση "γιατί τότε γράψατε ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι τηρήθηκαν και δεν γράψατε ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ" απάντηση δεν πήραμε εκτός ενός εύγλωττου χαμόγελου)
Μετά από τις "ακροβατικές" αυτές απόψεις, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ ήταν ξεκάθαρος ότι το έργο θα έχει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ακτογραμμή του Κόλπου.

Καθηγητής Μηχανικός Κρεστενίτης: Οι μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΔΕΝ αποτυπώνουν την πραγματικότητα και ΔΕΝ είναι πλήρεις. Ενώ προβλέπουν έργα αποκατάστασης των όποιων επιπτώσεων, ΔΕΝ υπάρχει μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!

Στη συνέχεια ο Νομικός εκπρόσωπος του Δήμου ανέλυσε τις νομικές κινήσεις του Δήμου και τη διαδικασία των προσφυγών.

Ακολούθησαν στο βήμα, ο βουλευτής Καράογλου (ΝΔ) και η βουλευτίνα Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ) που είναι και οι μόνοι πολιτικοί που από χρόνια εκφράζουν την άποψη ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνει το έργο. Ο μεν Καράογλου γιατί εκτιμά ότι θα πρέπει το Α/Δ της πόλης να αναπτυχθεί σε άλλη περιοχή γιατί αυτή, οικιστικά αναπτυσσόμενη, σύντομα θα "διώξει" το Α/Δ αναγκαστικά, η δε Αράπογλου λόγω των σοβαρότατων περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της ανάγκης ανάπτυξής του. (ΣΗΜ: Όλον τον καιρό "κόντρα" στους ΥΠΕΧΩΔΕ των κομμάτων τους)

Ακολούθησε ένα "μπαράζ" σύμφωνων απόψεων βουλευτών και εκπροσώπων ΟΛΩΝ των κομμάτων που "είδαν φως και μπήκαν", λιβάδι να βοσκήσουν, και με πύρινους λόγους συντάχθηκαν με τον λαό στην άποψη ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ για την οποία έφταιγαν όλοι οι άλλοι ακτός από αυτούς... Απολαυστικός και ο νεαρός εκπρόσωπος του ΚΚΕ (ΣΗΜ: είναι και το μόνο κόμμα που από την αρχή ήταν σταθερό στο ΟΧΙ) ο οποίος εν μέσω βαθείας νυκτός απάγγειλε το προβλεπόμενο τροπάριο περί πολυεθνικών, ΝΑΤΟ, ιμπεριαλισμού κλπ.

Μετά μπήκαν στον πόλεμο οι της αυτοδιοίκησης. Ο εκπρόσωπος του Νομάρχη, κύριος Μπίκος, ανεκδιήγητος (ΣΗΜ: επιθετικός προσδιορισμός απολύτως συνειδητός), αφού επιτέθηκε κατά πάντων των μη ΝΔ, δήλωσε ότι η θέση της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ είναι "Θα στηρίξουμε όποια απόφαση πάρετε ως Λαϊκή Συνέλευση"! (ΣΗΜ: Δηλαδή ελάτε να πάμε όλοι μαζί να ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ...) Η γελοιότητα στο αποκορύφωμά της.
Η αντιπολίτευση του Δήμου, κ.Καπλάνης, αφού κατάγγειλε τον Δήμαρχο για χίλια μύρια, τάχθηκε κατά του έργου και πρότεινε τη σύσταση επιτροπής αγώνα (ΣΗΜ: ΩΧ!).

Η σεμνή τελετή κόντεψε μεσάνυχτα γιατί έτος εκλογών είναι (μέχρι και ο υποψήφιος Νομάρχης του Συνασπισμού ήρθε αλληλέγγυος - α,ρε Λαμπρούκο έχασες) με συμπεράσματα:

ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ είναι εναντίον του έργου. Βουλευτές όλων των κομμάτων, προσπερνάω Νομαρχία, ΟΛΕΣ οι παρατάξεις στον Δήμο, ΟΛΟΙ οι καθηγητές και μηχανικοί πλην των μελετητών (ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ), ΟΛΟΙ οι φορείς (οικολόγοι, σύλλογοι κλπ) της περιοχής και πλήθος πολιτών (ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ παρέστησαν τουλάχιστον).
Ακόμη και η κυρία Διευθύντρια ΕΕΔΥΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ κλείνοντας στο τέλος, και χωρίς ξυνισμένο ύφος, παραδέχτηκε ότι είπε αυτά που έπρεπε να πεί ως υπηρεσιακός παράγων και φεύγει προβληματισμένη από αυτά που άκουσε.

Ρεζουμέ: ΟΜΟΦΩΝΟ Ψήφισμα κατά της εκτέλεσης του έργου.
Εκλογή επιτροπής αγώνα υπό τον Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαντζάρη για προγραμμοατισμό και κλιμάκωση του λαϊκού αγώνα.
Αμήν.

Labels:

29 Comments:

At Tue May 16, 10:35:00 AM, Blogger NinaC said...

Ωραία, το διαβάσαμε αυτό.

Next!

:ppppppppp

 
At Tue May 16, 10:40:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ!!!!!:)

 
At Tue May 16, 10:44:00 AM, Blogger Λαμπρούκος said...

μα και να μη με καλέσει κανείς να τοποθετηθώ. τι σκατά θεσμικό πρόσωπο είμαι;

 
At Tue May 16, 11:11:00 AM, Blogger Кроткая said...

Ωραίο ποδαρικό έχεις Ημίαιμε, θα σου κάνουν το ποστ λούνα πάρκ, αυτοί εδώ! (το σχόλιο του θεσμικού προσώπου, πολύ μου άρεσε!).

Στο διά ταύτα. Θα κάνω την ερωτηση της ξανθιάς: άμα είναι όλοι εναντίον, τότε ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΟ πήρε την απόφαση να γίνει και μάλιστα να ξεκινήσει πριν να τοποθετηθεί το ΣτΕ; Και, επιτέλους, ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; (ή έστω αυτό το μπουρδέλο;).

Δεύτερον: πρακτικά, πώς σκοπεύετε να κινηθείτε; Θα πάτε να τους τα σπάσετε; (ναι! ναι!)

Τρίτον: νομίζω πως εν πρώτοις το φλέγον θέμα είναι τουλάχιστον να σταματήσει ό,τι έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να αποφανθεί το ΣτΕ. Και μετά την έγκριση (ε, σόρυ, lapsus, την απόφαση εννοούσα) του ΣτΕ, τότε να κινείστε αναλόγως. (κοίτα να δεις τι νταβαντούρια χάνω εδώ που είμαι στας Ευρωπας!).

Παρατήρηση: καλά, οι κομματικοί ήρθαν λόγω εκλογών κι έτσι κι αλλιώς είναι για τα μπάζα. Αλλά εγώ είμαι υπέρ του να υπάρξει ένα σχήμα που να συντονίζει κάπως, μια επιτροπή πολιτών, βάζοντας στην άκρη όποιες προσωπικές διχόνοιες ή αντιπάθειες, αλλιώς πώς; γιούργια, έτσι χύμα; (ρωτώ ειλικρινώς για να μαθαίνω!).

Άντε και με τη νίκη!

 
At Tue May 16, 11:41:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

"Τρίτον: νομίζω πως εν πρώτοις το φλέγον θέμα είναι τουλάχιστον να σταματήσει ό,τι έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να αποφανθεί το ΣτΕ. Και μετά την έγκριση (ε, σόρυ, lapsus, την απόφαση εννοούσα) του ΣτΕ, τότε να κινείστε αναλόγως."

Όταν λέω ότι για ΟΛΑ τα κακά της μοίρας αυτού του τόπου φταίει πρώτα απ' όλα η Διακιοσύνη, πολλοί με αποπαίρνουν. Αλλά,
όταν ο Δήμος Θερμαϊκού αντιλήφθηκε την έναρξη των έργων έκανε "αίτηση αναστολής εργασιών μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης στο ΣΤΕ". Η αίτηση αυτή που για οποιονδήποτε απλό άνθρωπο είναι αυτονόητα λογική, ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ με το αιτιολογικό ότι το ζητούμενο είναι ήσσονος σημασίας και περιλαμβάνεται ουσιαστικά στην προσφυγή που ΘΑ εκδικαστεί στις 2/6. ΠΑΡΑΝΟΙΑ; Ας το κρίνει οποιοσδήποτε. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το ΣΤΕ θα αποφανθεί υπερ του ΥΠΕΧΩΔΕ...
Ελπίζω στην κρίση της Διεύθυνσης περιβάλλοντος της ΕΕ η οποία, όμως, τα περισσότερα στοιχεία για να αποφανθεί, τα παίρνει και αυτή από το ΥΠΕΧΩΔΕ!
Για κινητοποιήσεις, θα δούμε, έρχονται και τα μπάνια του λαού... και δεν βλέπω να φουντώνουν εγκαίρως.

 
At Tue May 16, 11:43:00 AM, Blogger Lion said...

Ισως να βοηθαει η προεκλογικη περιοδος. Αν οι πολιτικοι καταλαβουν οτι ο κοσμος θα τους μαυρισει, θα ταχθουν εναντιον της επεκτασης του Α/Δ.
Ημιαιμε, πιστευεις οτι ο κοσμος μπορει να δειξει κατι τετοιο στους πολιτικους;

Ισως και να μην αντιληφθηκα κατι, αλλα με παραξενευει η "αθηνοκεντρικοτητα" που επικρατει. Στην δευτερη μεγαλυτερη πολη της χωρας γινεται (καλως η κακως) ενα εργο τοσων εκατομμυριων - και τετοιας σημασιας - και με εξαιρεση μερικους θεσσαλονικεις, η υπολοιπη Ελλαδα δεν ξερει τιποτα. Θα νομιζε κανεις, οτι για τους αθηναιους ειναι παντελως αδιαφορο, το αν θα πεταχτουν 300 εκ. ευρω απο τον κρατικο προυπολογισμο (κυριολεκτικα) στην θαλασσα.
Ειναι ετσι, η παραβλεπω κατι;

 
At Tue May 16, 12:05:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Είναι ακριβώς έτσι και με διάφορες άλλες επιπλοκές που λόγω χώρου δεν αναγράφονται. Θα προσπαθήσω, όσο το δυνατό συνοπτικότερα.
Μέχρι τώρα έχουν δοθεί 192.000.000 ΕΥΡΩ για έργα του μάστερπλαν (που έγινε το 95 με προοπτική πέρατος των έργων το 2006!)
από τα 800.000.000 ΕΥΡΩ και πλέον, που θα στοιχίσει η ολοκλήρωση των έργων που προβλέπει την επέκταση του διαδρόμου (250.000.000 ΕΥΡΩ) και ΝΕΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ (τα υπόλοιπα μύρια) που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ και απλώς έχει εγκριθεί η απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου!
Δηλαδή επεκτείνουμε τον διάδρομο προσγείωσης για να έρχονται υπερατλαντικές πτήσεις τεράστιων αεροπλάνων που δεν θα εξυπηρετούνται από επαρκή τερματικό σταθμό (κτίριο) μέχρι τού Αγίου Φούφουτου (συγνώμη από τον συνονόματο του αγίου, μπλόγκερ)!
Ποιά εταιρεία θα δρομολογήσει πτήσεις με τις συνθήκες αυτές; Και αν, λόγω, όλων αυτών ακυρωθεί τελικά ο τερματικός σταθμός, ΠΩΣ θα πάρουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον πίσω;

Τώρα, λες ότι οι Αθηναίοι αγνοούν. Μα αγνοούν και Θεσσαλονικείς. Εκείνο που μας απασχολεί και το έχουμε κάνει βούκινο σε όλον τον κόσμο, είναι πώς θα πίνουμε το φραπόγαλό μας στην πλατεία Αριστοτέλους και στις παραλιακές καφετέριες (διάβασε και το Χνούδι για τις εντυπώσεις της από εκεί) και ΟΛΕΣ οι εφημερίδες της χώρας ασχολούνται με την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους... Η μόνη εφημερίδα που πολύ δειλά θίγει το θέμα του Αεροδρομίου πού και πού είναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Για τους πολιτικούς. Νομίζω ότι η Λαϊκή Συνέλευση έδειξε σε όλους τους παριστάμενους πολιτικούς ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και κινδυνεύουν να εκτεθούν κι αυτοί ανεπανόρθωτα. Νομίζω ότι το μήνυμα θα το περάσουν και στους υπόλοιπους και περιμένω αυτές τις μέρες να σκάνε και απόψεις και των λοιπών θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ γιατί όποιος δεν πάρει θέση κινδυνεύει να εξωκείλει στα ρηχά...

 
At Tue May 16, 05:47:00 PM, Blogger άστεγος said...

Καταρχάς είναι θετικό ότι κάτι κινείται και το κλίμα είναι θετικό.

Αλλά: Κάπως αλλιώς τις έχω φανταστεί τις λαϊκές συνελεύσεις... Αφού όμως δεν έχουμε άλλες, ας αρκεστούμε σ'αυτές.

Καλή συνέχεια!

 
At Tue May 16, 07:27:00 PM, Blogger ma.beez said...

Μπράβο σου ρε ημίαιμε σκύλε. Είσαι καθαρόαιμος αγωνιστής.
"ΔΕΝ υπάρχει μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!": Μου σηκώθηκε η τρίχα.
Στόματα ανοιχτά, χρυσά κουτάλια ανά χείρας, λάβετε θέσεις, μιαμ μιαμ μιαμ.

 
At Tue May 16, 07:43:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Και οι γατάρες μαζί μας! Τρέμετε τυφλοπόντικες των δημόσιων έργων!
(Θα έλεγα μόνο "πόντικες" αλλά επειδή στην υπόθεση εμπλέκεται και η ΤΥΦΛΗ Δικαιοσύνη, ε, μην αφήσουμε απ' έξω τους εκπροσώπους της που συνδράμουν στο έγκλημα...)

 
At Tue May 16, 07:49:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Λαμπρούκε, μέχρι και εκπρόσωπος του ...Καρατζαφέρη (!) πήρε τον λόγο, κι εσύ χώνευες τα λαβράκια και τις μπύρες που χλαπάκιασες μετά των ωραιότατων χαμουτζούδων...

Αντώνη, έχεις δίκιο. Κάτι είναι κι αυτό. κι αν με ρωτούσες τι ...επίγευση (α,ρε Αθήναιε τι μας έχεις κολλήσει!) προέκυψε, θα σου έλεγα ότι ενδιαφέρουσα ήταν η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ τάση των παριστάμενων να χλευάσουν ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς που πήραν τον λόγο. Αυτό είναι ΥΓΕΙΑ!

 
At Tue May 16, 08:37:00 PM, Blogger NinaC said...

Ωραία, το σχολιάσαμε και ως οφείλαμε!

NEXT ΛΕΜΕ!!

:ppp

 
At Tue May 16, 08:54:00 PM, Blogger άσκεπος said...

Πάντως, αυτό το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει και την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο τους δήμους της περιοχής. Απ' ότι έχω καταλάβει, αν ευσταθούν τα στοιχεία που παραθέτει και ο Πάνος Ζέρβας (που δεν έχω λόγο να μην τα πιστέψω, ούτε όμως γνώσεις επαρκείς για να τα επιβεβαιώσω), το ζήτημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και για την Θεσσαλονίκη. Αν υπήρχανε και ορισμένα πανώ, π.χ., στο κέντρο της πόλης, μαζί με μία ομάδα πληροφόρησης, γινόταν εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τότε τα πράγματα θα ήτανε καλύτερα για την προσπάθεια που καταβάλετε.
Κατά τα άλλα: Προσοχή στους πολιτικούς, μην τους αφήνετε να μιλάνε πάνω από δέκα λεπτά. Είναι συνηθισμένοι στην αυτοπροβολή και στο καπέλωμα. Κόψτε τους το βήχα. Πρέπει να φανεί ότι είναι λαϊκή συνέλευση και η κοινωνία των πολιτών έχει δύναμη και δυναμική. Καλή συνέχεια!

 
At Tue May 16, 09:31:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Εξόριστε, και τα στοιχεία "των Μυστικών του Κόλπου" είναι σωστά και έγκυρα γιατί ο οικοδεσπότης τους ήταν εκεί σχεδόν μέχρι το τέλος της διαδικασίας.
Εγώ υπέφερα μέχρι το τέλος και πήρα τον λόγο τελευταίος για να πω ακριβώς αυτά που λες κι εσύ, ότι το πρόβλημα είναι γενικό για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και θα πρέπει και ο Τύπος να το αναδείξει και οι Τεχνοκράτες Μηχανικοί του ΤΕΕ να μην "ακροβατούν" στις απόψεις τους αλλά να λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
Τα αναφερόμενα αλληλοσυμπληρώνονται (ΜτΚ-Ημίαιμος) γιατί ο καθένας καταθέτει τα κατά την εκτίμησή του πιό ζουμερά (όλα είναι αδύνατο να χωρέσουν σε ένα ποστ).
Για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις θα περιμένουμε τι θα βγεί με την επιτροπή αγώνα.
Για τους πολιτικούς, έχεις απόλυτο δίκιο.

Περσεφόνη εν Χόρτοις, φαγώθηκες για κοινωνική κριτική αλλά θα περιμένεις το μεθεπόμενο ποστ, γιατί το επόμενο έχει βουνό.

 
At Tue May 16, 10:06:00 PM, Blogger Кроткая said...

Hμίαιμε έχει δίκιο η Ντόλυ! Επειδή τα κουβεντιάζουμε εμείς εδώ πέρα δε θα γρουσουζέψουμε το αεροδρόμιο να γκρεμιστεί σαν το γεφύρι της άρτας (βρε, λες; να μια καλή ιδέα! ολημερίς να το χτίζουν και το βράδυ να το γκρεμίζετε!). Οπότε, οκ, ενημερωθήκαμε ωραία και καλά, πάμε και στα ζουμερά βρε παιδάκι μου!
Αν και εμένα πήρε το μάτι μου κάτι σχολιάκια δεξιά κι αριστερά...
Λοιπόν, άσε τα βουνά και τα λαγκάδια και λέγε για τις ουζοποσίες στη Μοδιάνο!!! Μπρος!

 
At Tue May 16, 10:12:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Krotoσοκολατάκι, ψυχραιμία, εγώ για ουζοποσίες δεν ξέρω, μού έλαχε η τιμή της υποδοχής των Χνούδι και Ροδιά στο Α/Δ και ο αρχικός εγκλιματισμός τους στο πνεύμα της πόλης με μεσημεριανό φαγοπότι στα κάτω όρια της άνω πόλης. Επομένως, λίγα έχω να πω, γι αυτό υπομονή! Άσε που, λόγω ευγένειας, πρέπει να αφήσω τις κυρίες να αφηγηθούν τα πάθη που τράβηξαν για να έρθουν στην πόλη μας. Για τα πάθη ΣΤΗΝ πόλη μας, ρωτήστε τον Λαμπρούκο!

 
At Tue May 16, 10:38:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Ημίαιμε, επειδή βλέπω ότι καταχεριάζεις τη δικαιοσύνη, για ενίσχυση των λεγομένων σου, θυμίζω μια (λιγουλάκι άγρια) φράση του Ηλία Πετρόπουλου: "Η δικαιοσύνη είναι μια κουραδοθεμωνιά".

Εγραψες, με το "Και στην επανερώτηση "γιατί τότε γράψατε ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι τηρήθηκαν και δεν γράψατε ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ" απάντηση δεν πήραμε εκτός ενός εύγλωττου χαμόγελου"

Φιλικά, Ενας μηχανικός

 
At Tue May 16, 11:00:00 PM, Blogger ma.beez said...

Να ρωτήσω κάτι πολύ χαζό χωρίς να με αρχίσετε στις φάπες; Δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και να κρεμάσουμε ένα πανώ στη γέφυρα του Μακεδονία Παλλάς; Έχει δίκιο ο εξόριστος. Τι τα λέμε αναμεταξύ μας.
Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τι είναι αυτά για ουζοποσίες στη Μοδιάνο που λέει η Κροτ; Εεε; ΤΙΙΙ;;; Η Μοδιάνο είναι το κάτω μέρος της πάνω πόλης; Έλα επταπύργιο στη θέση σου, δηλαδή.

 
At Tue May 16, 11:36:00 PM, Blogger άσκεπος said...

Άμα ακούω για κάτω σύνορα Άνω Πόλης, το μυαλό μου πάει μόνον σε δύο μαγαζιά: Στο θρυλικό "Μακεδονικόν", με τις ακόμα πιο θρυλικές του τουαλέτες και στον επίσης υπέροχο Ίγγκλις. Είμαι μέσα ή τσουκ; Όπως και να 'χει, καληνύχτα!

 
At Tue May 16, 11:56:00 PM, Blogger NinaC said...

Παρακαλώ θεωρείστε το ποστ για το βουνό διαβασμένο και σχολιασμένο.

NEXT! NEXT!

:pppppppp

 
At Wed May 17, 12:04:00 AM, Blogger Кроткая said...

Επειδή δεν ξέρω αν όλοι διαβάζετε ΜτΚ, κι έκανα εκεί ένα σχόλιο που ίσως σας ενδιαφέρει και το αντιγράφω εδώ:

"Εγώ επιμένω για τις ντομάτες -ή τούρτες ή κόκκινη μπογιά που είναι και πιο της μόδας.
Ειδικά μετα την τελευταια ενημέρωση. Και δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά.

Και ναι, άμα κανείς άλλος δεν το κάνει, ας πάνε οι μπλόγκερς να ενημερώσουν τον Δήμαρχο του Λιτόχωρου, ας πάνε οι μπλόγκερς να οργανώσουν χάπενινγκς και διαμαρτυρίες. Πέρα από το να ανεβάζουν ποστ, το οποίο δεν υποτιμώ καθόλου, γιατί αν δεν το έκαναν εγώ και πολλοί άλλοι δεν θα είχαμε ιδέα, κι η δημοσιοποίηση χρειάζεται, μπορούν να κάνουν κι άλλα πράγματα. Οχι καλύτερα, διαφορετικά, που να έχουν πιο μαζική απεύθυνση, γιατί δυστυχώς δεν έχει όλος ο κόσμος πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Μίλησες για μια ένωση πολιτών ή κίνηση πολιτών, δεν θυμάμαι. Δεν είναι κι οι μπλόγκερς ευαισθητοποιημένοι πολίτες; Είναι. Κια μάλιστα όπως φαίνεται πιο ευαισθητοποιημένοι από άλλους.

Πάντως, άμα κανονίσετε να ρίξετε ντομάτες, γιαούρτια και τούρτες στον Ψωμιάδη, ειδοποιείστε. Θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο να κατέβω να ρίξω κι εγώ!"

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τη Ντόλυ, ας αφήσουμε τα βουνά κι ας πάμε στα περί Μοδιάνο (εμένα Μοδιάνο μου είπε το Χνούδι στο τηλέφωνο, ΜΟδιάνο λέω. Κια το ξερω πως Μοδιανο και Ανω Πολη καμια σχεση).

 
At Wed May 17, 03:01:00 AM, Blogger yorgos said...

μάλιστα. ενημερώθηκα και πάλι. να σαι καλά ρε ημίαιμε και αν ποτέ θέλεις υποστήριξη (όχι με επιχειρήματα γιατί αυτά τα έχεις προφανώς αλλά φιλική) να μας φωνάξεις κι εμάς σε αυτές τις συνελεύσεις.

άντε με το καλό να περάσουμε και στην δράση. έχω κουράστει να διαβάζω και να χτυπάω τα πλήκτρα (εγώ που δεν γράφω και τίποτα... φαντάζομαι εσείς).

 
At Wed May 17, 11:24:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μηχανικέ μου, είχε απόλυτο δίκιο ο Πετρόπουλος. Διαχρονικά, από τότε που προσπαθούσαμε να γίνουμε κράτος, σε "Βασιλείες", "Δημοκρατίες", "Δικτατορίες", η Δικαιοσύνη έλαμψε με τη Τύφλα της (πλήν των συνήθων Ελληνικών εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα).
Τώρα, (πολύ προσεκτικά, μην πατήσω πάλι κανένα περίεργο κουμπί...), η παρατήρησή μου στη Συνέλευση ήταν ότι "Οι πολιτικοί -Αράπογλου/Καράογλου- δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι Δημοτικοί άρχοντες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι επιστήμονες Μηχανικοί που διαφωνούν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ο λαός -εμείς- μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Τι μένει; Ο Τύπος και οι επίσημοι εκπρόσωποι των Μηχανικών, το ΤΕΕ. Ο μεν Τύπος έχει κάνει εθνικό θέμα το φραπόγαλο των τεμπέληδων στην πλατεία Αριστοτέλους, το δε ΤΕΕ αντί να βγεί ευθέως και να ξεσκεπάσει τις βρωμιές και να απαιτήσει την προστασία της αξιοπρέπειας όλων των μηχανικών εκδίδει ισορροπιστικές ανακοινώσεις με εκφράσεις "σχετική πληρότητα μελετών" (αντί ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ή ΕΛΛΕΙΨΗ μελετών) και "φαίνεται να τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ανάθεσης" (αντί 'δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε το νόμιμο των διαδικασιών γιατί δεν μας δόθηκαν όλα τα στοιχεία')
Εκεί έπεσαν και τα αμήχανα χαμόγελα, όπως και στην έκκλησή μου προς την κυρία Σοϊλεμετζίδου να απεκδυθεί της υπηρεσιακής της ιδιότητας και να μας πεί ως Θεσσαλονικιά αν θα της άρεσε η παραλία της Περαίας με τα έργα αντιμετώπισης των επιπτώσεων που η ίδια μας περιέγραψε(τους προβόλους). Δεν απάντησε, βεβαίως, κατανοητό, αλλά τότε έχασε το ξυνισμένο υπηρεσιακό υφάκι της και "ανθρώπεψε" και η συμπεριφορά της. Την συγκεκριμένη, όμως, τη δικαιολογώ για οποιαδήποτε συμπεριφορά γιατί είχε το κουράγιο να έρθει στον λάκκο των λεόντων και/αλλά είναι φυσιολογικό να αισθανόταν συνεχώς τον φόβο.

Μαμανογατίτσα, έτσι ξεκινήσαμε, να τα λέμε μεταξύ μας, και έτσι φτάσαμε στη Λαϊκή Συνέλευση, οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου βάρους. Τελικά, οι συζητήσεις μας εδώ έχουν απήχηση που δεν φανταζόμασταν ότι θα είχαν. Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, πέντε τουλάχιστον άτομα, δύο παλιοί γνώριμοι και τρείς άγνωστοι, μου είπαν ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ενημερωμένοι από το Δίκτυο (κατά λέξη "από κάποιον Ζέρβα κι από έναν σκύλο με παπιγιόν...").
Και τα πανώ θα μπούν σε λίγο, και οι φωνές θα δυναμώσουν αλλά, φοβάμαι. Φοβάμαι τους Δικαστές, τον διαπλεκόμενο Τύπο και τις κλαδικές συντεχνίες που προστατεύουν τους μελετητές του έργου.

Εξόριστε, τα κάτω όρια της άνω πόλης είναι το Τουρκικό Προξενείο και λίγο πιό κάτω το Αργοφαγείον Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ όπου καλοφάγαμε το μεσημέρι έως απόγευμα της Παρασκευής. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω λοιποές λεπτομέρειες για το Ξεσσαλονίκιασμα των Αθηναΐδων, αλλά και μέχρι τότε κάτι έχουμε να καταθέσουμε...

Ντόλυ και μικρή Ντόλυ, τι είστε σείς ρε παιδί μου... Πάντως χάσατε από ένα τριαντάφυλλο η κάθε μιά, η μεν γιατί μας έφτυσε περιμένοντας τον πρίγκηπα μπας και κυλιστεί στα χόρτα (!) και η άλλη γιατί, όταν ήρθε η ειδική τριανταφυλλιά δεν είχε ανθίσει ακόμη.
Υπομονή κυρίες μου...
Και Κροτ, και για τα γιαούρτια!

Λυκε, να 'σαι σίγουρος. Κι εγώ τελευταία στιγμή, από τοπική εφημερίδα, το έμαθα γιατί έλειπα απ' την πόλη. Συνέχισε όμως και με τα πλήκτρα. Η "μουσική" τους άρχισε ν' ακούγεται...

 
At Wed May 17, 02:51:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Ημίαιμε, ας πώ ξεκάθαρα τη γνώμη μου για το ΤΕΕ. Είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, μειωμένης αξιοπιστίας. Εχει χάσει την αξιοπιστία του γιατί δεν εκπληρώνει σωστά το θεσμοθετημένο του ρόλο ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. Μιλάει χαμηλόφωνα (σιγά θα μας ακούσουν!!!) για πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να φωνάζει. Αλλά με τους συνδικαλιστές συμβαίνει ότι και με τους πολιτικούς. Δεν θέλει να ασχοληθεί κανένας σοβαρός άνθρωπος με αποτέλεσμα να εκλέγονται ακατάλληλοι και να μας κάθονται στο σβέρκο. Αν ψάξεις τα εσωτερικά του ΤΕΕ, εκεί να δεις αλληλομαχαιρώματα και ετερόκλυτες συμμαχίες. "Ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά".

Και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει θεραπεία.

Είδες ότι όχι μόνο δεν παρεξηγήθηκα αλλά τα έχωσα κανονικά στο συνάφι μου. Αλλά αν βρεις μια συντεχνία να εκπροσωπείται αξιοπρεπώς να μου γράψεις. Είναι δυστυχώς βασική πληγή της Δημοκρατίας μας.

Φιλικά, ενας Μηχανικός

 
At Wed May 17, 04:58:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Κρίμα!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Αλλά, έτσι κι αλλιώς ας προσπαθήσουμε.

 
At Thu May 18, 02:59:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Σόρι για την αφελή ερώτηση, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί τόσο μένος κατά της επέκτασης του διαδρόμου. Σύμφωνοι, θα έχει κάποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ασαφείς και αβέβαιες, απ' ό,τι φαίνεται. Όλα τα έργα έχουν. Και το ραντάρ της Περαίας πολεμήθηκε, αλλά τελικά τοποθετήθηκε. Και βοήθησε τα μάλα. Θα πρέπει να σταματήσει ένα τόσο σημαντικό έργο επειδή κάποιοι κάτοικοι της παραλίας Περαίας ανησυχούν μήπως μπει λίγο πιο μέσα η ακτή;

 
At Thu May 18, 10:17:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Νέε ανώνυμε, αν θες να ενημερωθείς σωστά για τις επιπτώσεις θα πρέπει να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις όλα τα ποστ που αφορούν στο θέμα, σ' αυτό το μπλογκ και στα Μυστικά του Κόλπου όπου είναι και καλύτερα ταξινομημένα.Είναι ΣΑΦΕΙΣ και ΒΕΒΑΙΕΣ και ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ από όλες τις μελέτες εκτός από αυτές του έργου!
Αν, βεβαίως, υποστηρίζεις ότι το ραντάρ βοήθησε "τα μάλα", πράγμα που ΔΕΝ υποστηρίζει ούτε η ΥΠΑ πλέον, δώσε μας σε παρακαλώ τα στοιχεία στα οποία βασίζεσαι να ζητήσουμε και συγνώμη.

 
At Tue May 30, 01:01:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Αν, βεβαίως, υποστηρίζεις ότι το ραντάρ βοήθησε "τα μάλα", πράγμα που ΔΕΝ υποστηρίζει ούτε η ΥΠΑ πλέον

Από που βγαίνει αυτό? Μόνο θετικά έχει φέρει το ραντάρ στη λειτουργία του αεροδρομίου.

 
At Tue Mar 06, 01:27:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Aug fischer rahden iw pocket watch maker

 

Post a Comment

<< Home