Monday, April 16, 2007

Επιστρέφω σύντομα.

Δεν τρέχει τίποτα σοβαρό. Έλλειψη χρόνου και, προσωρινώς, Υπολογιστή χάρις στην ανεύθυνη και αχαρακτήριστη ΔΕΗ που, εκτός από τις ροπαλιές με τους λογαριασμούς, καταστρέφει συστηματικά κάθε ηλεκτρική/ηλεκτρονική συσκευή.
Ρε αρχισυνδικάλες της ΔΕΗ γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί κανείς σας δεν μιλάει; Γιατί καταστρέφονται οι συσκευές του απλού πολίτη; -αυτές των μεγαλοκαπιταληστών και των μεγαλοσοσιαληστών προστατεύονται από πανάκριβα (φτηνότατα γι αυτούς) συστήματα...
Φτου, να μη σας ματιάξουμε!

Υ.Γ. Μήπως κανείς από το μπλογκοχωριό ξέρει πώς 'γράφουν' τα ρολόγια της ΔΕΗ;
Μπορεί με αλλαγή της συχνότητας ή της τάσης να γράφουν 'γρηγορότερα';

46 Comments:

At Mon Apr 16, 12:11:00 PM, Blogger Mirandolina said...

Τωρα που βρηκα χρόνο να έρθω να σε διαβάσω, μου κατέβασες τα ρολά;

Τις ευχές μου - Χριστός Ανέστη- Να χαίρεσαι αυτούς π' αγαπάς, βρε παλληκάρι!

 
At Mon Apr 16, 12:19:00 PM, Blogger Lion said...

Καλημερα Καπετανιε,
μην συγχυζεσαι με τους ΔΕΗτες, δεν αξιζουν τον κοπο.

Δεν θελω να τους προστατεψω (σιγα μην) αλλα ενας υπολογιστης κανονικα *δεν* καιγεται απο αλλαγες τασης. Μονο αν πεσει κεραυνος στα καλωδια της ΔΕΗ καπου κοντα σας, υπαρχουν πιθανοτητες να σας καψει τις συσκευες στο σπιτι [*].

Τα ρολογια της ΔΕΗ ειναι απλα Wattομετρα. Πολλαπλασιαζουν ταση χ ρευμα (βολτ χ αμπερ). Η συχνοτητα δεν παιζει ρολο. Αν σου δωσουν χαμηλοτερη ταση, θα πληρωσεις λιγοτερο (το ρολοι γυριζει πιο αργα).

[*] Συμ-παθων :-(
Τον περασμενο Οκτωβρη επεσε κεραυνος 50 μ. διπλα στο πλοιο και μουκαψε τα ηλεκτρονικα. Φετος τραβαω καινουργια καλωδια και αλλαζω οργανα.

 
At Mon Apr 16, 12:38:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

mirandolina, έχω και του γιού το 'μαγαζί' αλλά η Σχολή του είναι κλειστή εδώ και κάτι μήνες και βρήκε την ευκαιρία να κατεβάσει ΤΩΡΑ όλες τις ροκοσυναυλίες που υπάρχουν στο δίκτυο! Έτσι, θα 'μαπαινοβγαίνω' όσο μπορώ συχνότερα. Τις ευχές μου!

Δρακολέοντα. Δεν καιγονται οι υπολογιστές αλλά, της τάσεως πίπτουσας αυξάνει η ένταση και σε κάτι τέτοιες 'βυθίσεις' κακαρώνουν τα τροφοδοτικά και ΛΕΙΩΝΟΥΝ (σαν μαστίχα) οι starters στις λάμπες neon!
Το τι έπαθε ο δικός μου θα σου πω όταν μου πουν και μένα οι ειδικοί. Πάντως μετά από καμμιά δεκαριά στιγμιαίες -απροειδοποίητες- και αλλεπάλληλες διακοπές ρευματος, κήρυξε στάση εργασίας και αρνήθηκε να ξαναπάρει μπρός!
Όσον αφορά το ρολόι, αν δηλαδή αυξάνουν την τάση, αυτό γράφει περισσότερο;;;;;

 
At Mon Apr 16, 01:04:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Του Κυρίου ΔΕΗθώμεν, που θα 'λεγε κι ο καιρός.
Καλού-κακού, βάλε και κάνα «αντικεραυνικό» πολύμπριζο (50 ευρά το πεντάρι) ανάμεσα στη ΔΕΗ τους και τον υπολογιστή σου. Κόβει τις ανεπιθύμητες εξάρσεις...

 
At Mon Apr 16, 01:41:00 PM, Blogger Αλεπού said...

Σκυλούκο,
πριν από λίγους μήνες κάηκαν 3 μηχανήματα στο σπίτι μου κι όλος ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός του διπλανού διαμερίσματος λόγω ΔΕΗ. Εγώ όπως καταλαβαίνεις, υπήρξα "τυχερή" με 3 μόνο απώλειες...
Στην αίτηση που κάναμε στη ΔΕΗ λάβαμε μια μακροσκελέστατη απαντητική επιστολή που μεταξύ άλλων έλεγε ότι στο συμβόλαιο που ο καθένας μας κάνει με τη ΔΕΗ αναφέρεται ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η εταιρεία για τις βλάβες κι όμως υπογράφουμε(λες και μπορούμε να κάνουμε αλλιώς) και επιπλέον μας συνέστησαν κάποια μηχανήματα που θα μπορούσαν να μας προστατέψουν στο μέλλον και που τα εγκαθιστούν ιδιώτες ηλεκτρολόγοι. Όχι, τη διεύθυνση των ηλεκτρολόγων δεν μας την έδωσαν...

 
At Mon Apr 16, 01:57:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Παρόμοιο θέμα με "βασανίζει" για τα μηχανάκια της αυτόματης θέρμανσης. Αν και έχουμε λιγότερα σώματα, χρησιμοποιούμε λίγες φορές την θέρμανση από άλλους στην Πολυκατοικία, "γράφουμε" περισσότερο

Υπάρχει κανείς που να ξέρει;;
Τι να ελέγξουμε π.χ.;;

Άσπρος Λύκος

 
At Mon Apr 16, 02:05:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Ημίαιμε δεν ξέρω τι και πως μετρά το ρολόι της ΔΕΗ .
Θα ρωτήσω και αν βρω κάτι θα σου πω

Άσπρος Λύκος

 
At Mon Apr 16, 02:23:00 PM, Blogger Lion said...

Ημιαιμε, τα τροφοδοτικα των υπολογιστων ειναι εφοδιασμενα με κυκλωματα, που αντιμετωπιζουν τις αλλαγες τασης. Δυστυχως τα κυκλωματα αυτα εχουν μια φυσικη γηρανση, γρηγοροτερη απο τον υπολοιπο υπολογιστη (εξαρταται και απο την ποιοτητα κατασκευης). Οταν γερασουν, απλα τα φτυνουν στην πρωτη (μικρη) διακυμανση της τασης.

Αν δεν εχει καει το υπολοιπο μηχανημα, κανε μια βολτα απο τα "κομπιουτεραδικα" της πολης σου και αγορασε ενα καινουργιο τροφοδοτικο. Η εγκατασταση ειναι ευκολη: 4 βιδες και 1 "μπριζα" για τα καλωδια.
Αν χρειαστεις περισσοτερες εξηγησεις, ευχαριστως μεσω μεηλ.

Ναι, το ρολοι της ΔΕΗ γυρναει πιο γρηγορα οταν εχει μεγαλυτερη ταση και πιο αργα σε μικροτερη (με σταθερο ρευμα). Δεν μπορεις να τους μυνησεις γιατι
α) θεωρητικα οι διακυμανσιες ειναι πολυ μικρες εως ανυπαρκτες (και αντε να αποδειξεις το αντιθετο)
β) η πιθανοτητα να γυρναει πιο αργα (δηλαδη μικροτερη ταση) ειναι μεγαλυτερη

γ) το σημαντικοτερο: δεν πληρωνεις την ταση αλλα το γινομενο βολτ χ αμπερ. Το ρολοι (και τα οφειλομενα ευρω) γυρναει με βαση την ενεργεια που καταναλωνεις

 
At Mon Apr 16, 02:35:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Περισσότερα από Ηλ/γο Μηχ/γο ή από κάποιον που να σχετίζεται με τα.. ρολόγια.

Σεμνή και Ταπεινή γνώμη
Κάτι θυμάμαι για τον τύπο (Ισχύης = Τάση επί Ένταση) που ισχύει σίγουρα στο συνεχές

Στα τριφασικά έχει σχέση με την επικαλούμενη "'Άεργος Ισχύη".
Αυτό οφείλεται στην μή σωστά συντονισμένη διαφορά των φάσεων του ηλ.ρεύματος
Αν η ΔΕΗ στέλνει παρα πανω απ ότι καταναλώνεται μετρά το τι στέλνεται από την ΔΕΗ. Πληρώνεται η Διαφορά άσχετα αν δεν καταναλώνεται!

Ναι ισχύει οτι η αλλαγή των τάσεων(μη συντονισμένη εναλλαγή φάσεων στο Τριφασικό) επηρεάζει το ρολόι της ΔΕΗ.


Η συνεχής αυξομείωση των τάσεων -μη συντονισμένη αλλαγή φάσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα - "καίει"¨τα μηχανήματα. Η μικρή χρονικά ανισσοροπία απλά τα βγάζει εκτός λειτουργίας.

Η ΔΕΗ νομίζω πως έχει και νομικά την ευθύνη στην καταστροφή των συσκευών

Άσπρος Λύκος

 
At Mon Apr 16, 03:11:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Kάποιες κουβεντούλες περί ρολογιών γίνονται

Εδώ

Άσπρος Λύκος

 
At Mon Apr 16, 03:33:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Επί του Πιεστηρίου - Ουσίας

Ελπίζω να μην σε έπρηξα.
Περί κινήσεων εναντίον της ΔΕΗ

Γ.Γ.Καταναλωτή
Τηλ. 1520
http://www.efpolis.gr/

Από συναδέλφους στο γραφείο
μου είπαν οτι είναι καλή στο να "προσανατολίσει" τις ενέργειες και εναντίον ΔΕΚΟ

Αν και δύσκολα θα αποφύγεις τον Δικηγόρο για αγωγή εναντίον της ΔΕΗ για τις συσκευές που καταστράφηκαν


Άσπρος Λύκος

 
At Mon Apr 16, 03:55:00 PM, Blogger o kairos said...

Καπετανιε βαλε εναν σταθεροποιητη ρευματος πριν απο τον υπολογιστη.Εναν καλο απο οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρικων.Θα ησυχασεις μονιμως.Τα ειπαμε με τον Γιωργο και σε ευχαριστω πολυ.Ειναι αξιαγαπητο ζευγαρι,καλα τους εκανες..
Την υποθεση του διαδρομου τη βλεπω χαμενη απο χερι.Για εναν και μονο λογο.Γιατι δεν εχει σχεση με απειλη εναντιον ζωης.Τα περιβαλλοντολογικα φυσικων επιπτωσεων τα περνανε στα μαλακα,ακομα και Αρχες που στα αλλα ειναι τσεκουρια.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το παλαιψουμε οπως πρεπει.Για να κερδισουμε.Σου λεω την εκτιμηση μου,ομως,απο πειρα.

 
At Mon Apr 16, 06:12:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Αλέπω, τα ίδια έπαθα και όταν έμενα στα Βριλήσσια (προ δεκαπενταετίας) και άκρη με τη ΔΕΗ δεν βρήκε κανένας από τις τέσσερεις πολυκα;τοικίες που 'χτυπήθηκαν' από 'βύθιση' της τάσης...

Μαντρόσκυλε τι να ΔΕΗθώμεν που φιρί φιρί το πάνε να γ@$%#^!ώμεν...

Ασπρόλυκε, πολύ ενημερωτικός, as always, θα δω πώς μπορεί να βγεί κάτι χρήσιμο. Πάντως έχω τριφασικό και οι δύο τελευταίοι λογαριασμοί είχαν ΠΟΛΛΗ Φάση!!!

Δρακολέοντα, επιβεβαιώνεις ως ειδικός αυτά που ήξερα κι εγώ ως ερασιτέχνης (άντε, σχεδόν) αλλά, περίεργα πράγματα γίνονται ρε γαμώ το που δεν μπορώ να τα εξηγήσω! Αν δεν βγάλω άκρη, θα σου στείλω μέηλ.

 
At Mon Apr 16, 06:20:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καιρός. Γιώργη, νομίζω ότι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο πρέπει να παλέψουμε. Γιατί υπάρχει απειλή και εναντίον πολλών ζωών από την 'γιγάντωση' του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ στον αστικό ιστό, πέρα από την βέβαιη καταστροφή του περιβάλλοντος.
(Ήδη αυτοί που προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για τη μη μεταφορά του δυτικά της Θεσσαλονίκης, περνούν σε επιχειρήματα του τύπου 'τα καυσαέρια των προσαπογειωνόμενων αεροπλάνων θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στις ...ροδακινιές της Βέροιας! Για τις επιπτώσεις των καυσαερίων σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων γύρω από το τωρινό αεροδρόμιο, ούτε κουβέντα!)

 
At Mon Apr 16, 06:52:00 PM, Blogger industrialdaisies said...

Ημίαιμε, σιγά σιγά θα γίνουν όλα πάλι. Για τον υπολογιστή να σου πω ότι είχα κάψει κάποια εποχή 2 τροφοδοτικά και αυτό πήρε παραμάζωμα ότι είχα μέσα. Σε pc ένα ups είναι καλή λύση ενώ σε laptop ένα πολύπριζο ασφαλείας (περίπου 25 ευρώ) είναι ό, τι πρέπει. Σε περίπτωση καταστροφής σε αποζημιώνουν 50.000 ευρώ -εμ, έτσι παρακαλάς τη ΔΕΗ να σου το τινάξει στον αέρα το ρημάδι!
Για τα ρολόγια της ΔΕΗ δεν ξέρω, ο Άσπρος Λύκος απ' ό,τι είδα είναι αρκούντως κατατοπιστικός. Ξέρω όμως ότι στον προηγούμενο λογαριασμό μού είχαν χρεώσει "χ" μονάδες και στο ρολόι επάνω όταν κοίταξα έγραφε "χ-50"!! Κατάλαβες...
Επίσης, αν υπάρχει θέμα περιβαλλοντικής καταστροφής από κάτι, απ' ό,τι κατάλαβα από τον Καιρό, καλό είναι να κινηθείτε και εξωελλαδικώς, αν γίνεται (που συνήθως υπάρχει τρόπος). Εδώ είναι σκούρα τα πράγματα -σκούρα σαν τα καυσαέρια ή τα σκατά -μετά συγχωρήσεως- που μας σερβίρουν... Φιλιά.

 
At Mon Apr 16, 07:05:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

industialμαργαρίτα, ΕΧΩ ο ρημάδης πολύμπριζο τέτοιο αλλά...
Αν έχει δώσει σε κανέναν φουκαρά η ΔΕΗ 50000 Ευρά, θα πάρω πίσω ΟΛΑ ΟΣΑ της καταλογίζω κάτι δεκάδες χρόνια τώρα!

Το θέμα που θίξαμε μιλώντας με τον Καιρό αναφέρεται στην προέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων κατά χίλια μέτρα μέσα στον Θερμαϊκό με περιβαλλοντικές μελέτες του τύπου "οι τυχόν επιπτώσεις επί της ακτογραμμής θα αντιμετωπίζονται όπως θα παρουσιάζονται κατά την εκτέλεση του έργου"! Είναι μια μεγάλη συζήτηση που άρχισε δυό χρόνια τώρα και έχει θαφτεί γενικώς μέσα στις φασαρίες για τα μετρό και τις υποθαλάσσιες στη Θεσσαλονίκη. Επειδή για την υπόθεση αυτή ξεκίνησα το blogging -έχοντας παρακολουθήσει τα ΑΠΙΘΑΝΑ διακομματικά γιουρούσια και τα απίστευτα (α)μελέτητα(!) σχέδια και επιχειρήματα από την αρχή-, δεν πρόκειται να την παρατήσω εύκολα...

 
At Mon Apr 16, 07:14:00 PM, Blogger Lion said...

Καλησπερα,

αντε θεωρια ηλεκτρικης εγκαταστασης το καναμε εδω περα ;-)

Για το 3φασικο ρευμα: οσα γραφει ο Ασπρος Λυκος - σχετικα με τις διαφορές φασης - ειναι φυσικα σωστα. Αλλα δεν ισχυουν στην περιπτωση του Ημιαιμου - εκτος αν ο Ημιαιμος κατοικει σε εργοστασιο ;-)

Τι εννοω: ακομα και οταν εχουμε στο σπιτι μας 3φασικο ρευμα, ΔΕΝ χρησιμοποιουμε ποτέ 3φασικο ρευμα. Μόνο τα μεγαλα μηχανηματα στα εργοστασια το χρειαζονται.
Σε ενα τυπικο σπιτι ο ηλεκτρολογος που κανει την εγκατασταση "χωριζει" το 3φασικο στις φασεις και τροφοδοτει με καθε ξεχωριστη φαση και απο μια ξεχωριστη πλευρα του σπιτιου.

Ο υπολογιστης του Καπετανιου αποκλειεται να καηκε επειδη η ΔΕΗ εδωσε διαφορετικες φασεις στο 3φασικο ρευμα. Ολα τα μηχανηματα στο σπιτι "βλεπουν" αποκλειστικα 1 φαση.

Υ.Γ. Οσο τσαπατσουληδες και σκιτζηδες και να ειναι, ειναι πολυ δυσκολο για μια εταιρεια ηλεκτρισμου να δωσει λαθος φασεις ειτε λαθος συχνοτητες. Ειναι καθαρα θεμα φυσικων νομων.
Το να δωσει ταση με μεγαλες διακυμανσεις ειναι πιο πιθανο, ακριβως γιατι αυτες συμβαινουν ευκολα, αν η εταιρεια δεν "οριζει" σωστα το δικτυο της.

Υ.Υ.Γ. Για τα ελληνικα δεδομενα, ενας σταθεροποιητης ρευματος ειναι απαραιτητος σε καθε σπιτι ;-)

 
At Mon Apr 16, 08:04:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Δρακολέων αυτό ισχύει όντως με το δικό μου τριφασικό. Απλά για επιβεβαίωση ρώτησα.
Στην περιοχή που μένω, που σε μία πενταετία έχει εξαπλασιαστεί ο πληθυσμός της (και τα σπίτια), χωρίς να ενισχυθεί αντίστοιχα οποιαδήποτε υποδομή των ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ, έχουμε διαρκώς κυμαινόμενη τάση και συνεχείς στιγμιαίες διακοπές που εκτός από τα νεύρα μας κάνουν μπάχαλο και τη ζωή μας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι λάμπα πυρακτώσεως δεν αντέχει πάνω από μήνα -κατά μέσο όρο- και σε πέντε χρόνια έχω αλλάξει τόσες λάμπες όσες δεν είχα αλλάξει μια ζωή... Με τις 'οικονομικές' κάτι γίνεται αλλά, ρε παιδί μου, είναι τελείως 'αντιοικονομικές' στην αγορά τους!

Σκέφτηκα για σταθεροποιητή τάσεως αλλά με τρείς-τέσσερεις στιγμιαίες διακοπές την ημέρα, μου φαίνεται ότι θα τα φτύσει κι αυτός! Εσύ καλά τα λες, εγώ καλά τα θυμάμαι αλλά, εδώ είναι η χώρα του απίθανου και του απρόβλεπτου! :)))

 
At Mon Apr 16, 08:29:00 PM, Blogger Кроткая said...

Μα τι λες?
εμείς με συνταξιούχο ηλεκτρολόγο και συνδικαλιστή της ΔΕΗ μες το σπίτι μας, έχουμε κλάψει ένα φαξ και μια τηλεόραση λόγω κερανού. Και μάθαμε να τα βγάζουμε από τις πρίζες όταν βρέχει, και αγοράσαμε κι εκείνο το μπλιμπλίκι που εκμηδενίζει τις αυξομιεώσεις της τάσης για να μην κλαίμε τις συσκευές μας. Επίσης, έχουμε διακοπές κάθε τρεις και λίγο.

Δεν νομίζω πάντως πως αυτές μπορούν να επηρρεάσουν το λογαριασμό.

 
At Mon Apr 16, 09:07:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Κροτ, Σιγά μη δεν είχες και επ' αυτού άποψη!!! Πεθαίνω λέμε!!! :)))))

 
At Mon Apr 16, 10:32:00 PM, Blogger o kairos said...

Βλεπω και αρνεισαι πεισματικα τον σταθεροποιητη ρευματος,που σου προτεινουν δυο επισης υπερηλικες σαν εμενα και τον δρακολεοντα.Το αποδιδω σε γεροντικο πεισμα και σε κατανοω.Αλλα,παρτονε να παρει ο διαβολος,να ησυχασεις:)))

 
At Mon Apr 16, 10:37:00 PM, Blogger industrialdaisies said...

Χα, αθώε ημίαιμε... Την αποζημίωση την υπόσχεται η εταιρεία που κατασκευάζει αυτά τα πολύπριζα. Σιγά μην τα υποσχόταν η ΔΕΗ... Κανένα ομόλογο, σε καλές μέρες και αν ήσουν άλλος. Όσον αφορά στον διάδρομο. Φαντάστηκα ότι έχει να κάνει με αυτό. Ξέρεις την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οδηγίες, standards σε σχέση με αυτό το θέμα; Επιμένω, ότι δικαιοσύνη εδώ σπανίως υπάρχει. Ακόμα κι αν δράσει σωστά δρα αργά -εκ των υστέρων (τυχαία και μοιραία). Νομίζω ότι έξω είναι η απάντηση. Θα σου ξαναπώ άλλη στιγμή, μόλις βρω κάτι πράγματα που θέλω. Φιλιά.

 
At Tue Apr 17, 12:22:00 AM, Blogger Αντώνιος said...

ο ηλεκτρολόγος μηχανικός της παρέας λέει:

υπάρχει δεδικασμένο αποζημιώσεων της ΔΕΗ. Σε εταιρία που είχε καταγραφέα των στοιχείων του ρεύματος που έρχονταν και αποδείξεις ότι τα μηχανήματά της χάλασαν από διαταραχή της τάσης.

Επειδή όμως ο απλός πολίτης κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε αγοράστε ένα μηχάνημα προστασίας υπερτάσεων που θα σας φανεί χρησιμότατο και σε περιπτώσεις που δε φταίει η τρίσμοιρη ΔΕΗ.

15€ για μία συσκευή (ή λίγες με πολύπριζο)
45€ για 6 συσκευές
150€ για αιώνια προστασία όλης της εγκατάστασης σπιτιού.

Σύμφωνοι, άμα μας κλέψουν στην αστυνομία θα ζητάμε τα ρέστα, ας κλειδώσουμε κιόλας την πόρτα μας.



(στην προστασία υπερτάσεων υπάρχουν 1-2 μηχανικοί του ναυτικού που έχουν διακριθεί... Να τιμήσουμε και το σπίτι μας γιατί θα μας δώσει υπερτάσεις...)

 
At Tue Apr 17, 12:22:00 AM, Blogger Кроткая said...

Καιρέ, κι εγώ τον προτείνω που είμαι νιάτο! Γιατί με αγνοείς εμένα;

Σιγα βρε Σκυλούκε, μην πεθάνεις από έλλειψη ρεύματος!
Και, δεν καταλαβα, ΓΙΑΤΙ να μην έχω άποψη; Εχω μεγαλώσει μες τη ΔΕΗ εγώ!!

 
At Tue Apr 17, 12:45:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μου φαίνεται Κροτ, ότι κάνεις τη ...Βέλγα! ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΩ από την έλλειψη ρεύματος...! ΠΕΘΑΙΝΩ, λέμε, από το ότι ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! :))))

Μη βαράτε όλοι μαζί (Καιρέ!! και Δρακολέων)). Θα τον πάρω τον άτιμο τον σταθεροποιητή και θα πάρω και δεκα σούπερπολύμπριζα να βρίσκονται!

Αντώνιε, με ειδική εκπαίδευση στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ΚΑΝΩ τον άσχετο μπας και έχει αλλάξει τίποτα στη Φυσική της τελευταίας πενταετίας... :)

Industrial..., συμφωνώ απολύτως για τα περί Δικαιοσύνης στην Ελλάδα (η κύρια ένοχη για την κακοδαιμονία μας) και περιμένω να δω τι θα αποφασίσουν και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. στα οποία είχε προσφύγει ο πρώην Δήμαρχος της περιοχής.

 
At Tue Apr 17, 12:57:00 AM, Blogger o kairos said...

Krot,να μου κοπει ο λεβαντες αν σε αγνοω.Αλλα,ως νιατο μπορει και να μη σε σεβεται.Δι αυτο τον επαναφερω εις την ταξιν.Μπλιαχ.

 
At Tue Apr 17, 05:02:00 AM, Blogger Αντώνιος said...


Αντώνιε, με ειδική εκπαίδευση στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ΚΑΝΩ τον άσχετο μπας και έχει αλλάξει τίποτα στη Φυσική της τελευταίας πενταετίας... :)


είμαι βέβαιος ότι τότε που μάθατε για ηλεκτρονικό πόλεμο, η πλέον προχωρημένη τεχνική αφορούσε το κόψιμο με τανάλια των καλωδίων της μπαταρίας του αντιπάλου και η παραχάραξη του ειδικού χαρτιού που διορθώνει τις διοπτεύσεις της πυξίδας...

Θαυμάζω βέβαια την αποφασιστικότητα της αντιμετώπισης των ηλεκτρονικών απειλών εκείνη την εποχή που τα αντίμετρα ήταν ακόμη υπανάπτυκτα... Ήταν τότε που είχατε εγκαταστήσει λαμνοκόπους σε όλα τα πλοία του στόλου... Respect!

 
At Tue Apr 17, 05:05:00 AM, Blogger Αντώνιος said...

Αντώνιε, με ειδική εκπαίδευση στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ΚΑΝΩ τον άσχετο μπας και έχει αλλάξει τίποτα στη Φυσική της τελευταίας πενταετίας... :)

αυτό πάντως είναι απάντηση αποφοίτου σχολής αιχμαλώτων, όχι αποφοίτου σχολής ηλεκτρονικού πολέμου...

Τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη και το παραλήρημα, παραλήρημα...

 
At Tue Apr 17, 09:11:00 AM, Blogger Lion said...

Καλημερα,

Καιρέ, ΕΜΕΝΑ τολμησες να πεις υπερηλικα; :-) Αρ γιου τωκινγκ το με; Τι υπερηλικας - ουτε 65 δεν ειμαι.

Κροτ, αμα πεσει κεραυνος διπλα σου, οτι και να κανει η οποιαδηποτε ΔΕΗ, την πατησες.

Καπετανιε, τι εγινε. Εφτιαξε το ΠιΣι; Δοκιμασες καινουργιο τροφοδοτικο;

Ασχετο αλλα για να μην κατηγορουμε μονο τους δικους μας: τον Γεναρη εκανε μια χοντραδα η γερμανικη ΔΕΗ (μια εξ' αυτων γιατι υπαρχουν αρκετες) και βυθισε ολη την Νοτια Γαλλια και την Β. Ισπανια στο σκοταδι για 4 ωρες. Επεσαν κεφαλια βεβαια, αλλα το ρεζιλεμα εμεινε.

 
At Tue Apr 17, 11:14:00 AM, Blogger allmylife said...

να την ακούτε την Κροτούλα.

έχει πάντα άποψη,
αλλά διασταυρωμένη
και τεκμηριωμένη.


(και ένα υπέροχο βλέμμα)


Καλή σας ημέρα.

 
At Tue Apr 17, 12:24:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καλώς την Ελένη μας! Και το δικό σας ηρέμησε βλέπω... Έτσι μπράβο! :)
Την ακούω δε την Κροτούλα. Μπορώ να κάνω κι αλλιώς;; :))))

Δρακολέων, έκανα 'κατάληψη' στου γιού. Τι στην ευχή μόνο αυτοί θα κάνουν καταλήψεις; :)))

Αντώνιε, μέχρι και Ζαγοραίο εξέπεμπα από τους ασυρμάτους και προσπαθούσαν να σπάσουν τον κώδικα του 'ε ντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ απου ξηγιέτ' α λελεπτίκ. Προχωρημένα πράγματα'!!!
(που θα με πείς εμένα ...παρωχημένης τεχνολογίας!) :)))

 
At Wed Apr 18, 12:15:00 AM, Blogger Кроткая said...

να την ακούς την κροτούλα, γιατί έχει καλό δικηγόρο, μοχεχεχε!!!

Dralion, ορθώς, τα μέσα στη ΔΕΗ δεν είναι αλεξικέραυνα... Βοηθούν όμως σε άλλα, δυστυχώς, όπως ξέρουμε στην Ελλάδα.

Καιρέ, έχω άγνωστες λέξεις στο σχόλιό σας! Μήπως φταίει το χάσμα γενεών? χοχοχο!

Ημίαιμε, βαρέθηκα να κάνω φασαρία στου Μπαμπάκη και είπα να έρθω από δω!

 
At Wed Apr 18, 12:42:00 AM, Blogger allmylife said...

όχι!
κανείς μας δεν μπορεί να κάνει αλλιώς!!!!

(το βλέμμα μου απέναντι σας , πάντα ήταν ήρεμο)

 
At Wed Apr 18, 06:01:00 PM, Blogger So_Far said...

Τί να απαντήσω τώρα; Χρόνια ολόκληρα στα εργοτάξια της ΔΕΗ ξέρω όλο το χάλι από μέσα.

Το μηχάνημα προστασίας των υπερτάσεων και τάχιστα για να είστε ήσυχοι ( όπως είπε και ο συνάδελφος ) γιατί ειδικά από φέτος θα συμβαίνουν αρκετά περίεργα λόγω οριακής παραγωγής.

 
At Thu Apr 19, 12:46:00 AM, Blogger Pan said...

"Αντώνιε, με ειδική εκπαίδευση στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ΚΑΝΩ τον άσχετο μπας και έχει αλλάξει τίποτα στη Φυσική της τελευταίας πενταετίας" Μέχρι και στοίχημα ήμουν έτοιμος να βάλω ότι κάπου εκεί θα κατέληγε το πράγμα!

 
At Thu Apr 19, 03:56:00 PM, Blogger herinna/ said...

:(

 
At Thu Apr 19, 07:26:00 PM, Blogger Кроткая said...

άντε καλέ, θα επιστρέψεις?
μέχρι κι η Ντόλυ επέστρεψε!!

 
At Mon Apr 23, 03:10:00 PM, Blogger industrialdaisies said...

Κλικ. Ξανακλίκ. Ξαναματακλίκ. Μου φαίνεται εμείς πρέπει να ζητήσουμε αποζημίωση από τη ΔΕΗ Ημίαιμε που δεν μπορούμε να σε διαβάσουμε τόσο καιρό! Άντε, καλή εβδομάδα και καλές επιστροφές!

 
At Tue Apr 24, 12:12:00 AM, Blogger dodo said...

Ακόμα; :-(

 
At Wed Apr 25, 07:25:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Πέρα από τις Δημόσιες υπάρχουν και οι Ιδιωτικές Sosia-Ληστικές ή Γαλάζιες..

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.
ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Από Ινδυμεδια
Ασπρος Λυκος

 
At Thu Apr 26, 03:23:00 PM, Blogger Χρήστος Φασούλας said...

Πέρασαν δέκα μέρες. Πότε θα ΔΕΗσεις να επιστρέψεις, βρε κόπρε;
Καλή σου μέρα! :)

 
At Thu Apr 26, 04:07:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Ε, καπετάνιε! Πού άφησες το πλήρωμα χωρίς κουμάντο;

 
At Thu Apr 26, 05:48:00 PM, Blogger Γεωργία said...

Σαν να αργεί αυτή η επιστροφή...

:)

 
At Thu Apr 26, 08:26:00 PM, Blogger Кроткая said...

πέρασα να πω γειαααααααα!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!!!

 
At Tue May 15, 04:32:00 PM, Blogger Τσούχτρα... said...

Μόνο το ρεύμα τρέχει ;αμ η ΕΡΤούλα που πληρώνουμε..για δείτε και αυτό!!!!
http://tsouchtra.blogspot.com/2007/05/blog-post_15.html

 
At Wed May 23, 05:32:00 PM, Blogger .liketobite said...

Το συμβόλαιο που υπογράφουμε με τη ΔΕΗ προβλέπει πιθανή αύξηση ή βύθιση της τάσης. Τα νούμερα δεν τα θυμάμαι. Λόγω δουλειάς, έχουμε εγκαταστήσει μονάδα UPS αφ'ενός για να έχουμε μια μικρή αυτάρκεια και αφ'ετέρου για να εξασφαλίσουμε τη ποιότητα του ρεύματος. Το σύστημα αυτό έχει αναφέρει (διαθέτει καταγραφέα) τάση εισόδου από 190V έως και 245V. Υποθέτω πως μπορεί κανείς βάσει αυτών των στοιχείων να κινηθεί νομικά εναντίων της ΔΕΗ εφ'όσον τα νούμερα ξεφεύγουν από τα προβλεπόμενα για τα παραιτέρω.

 

Post a Comment

<< Home